NIGHTWISH - Imaginaerum

Recenzije

6.5

18.12.2011.

NIGHTWISH - Imaginaerum

Početni test je uspješno položen. Prošlo je 4 godine otkako je prethodni album ''Dark Passion Play'' predstavio upravo ono što je trebalo postati novo doba za Nightwish. Sada, sa već prilično dobro prihvaćenom pjevačicom Anette Olzon ekipa iz Nightwisha po drugi puta je udarila, recimo to tako, sigurne temelje ka novim glazbenim sferama. Pred nama je sada novi album koji su mnogi fanovi očekivali sa velikim nestrpljenjem.

MY MORNING JACKET - Circuital

Recenzije

8.0

15.12.2011.

MY MORNING JACKET - Circuital

Za one koji bend dobro poznaju, moguće je da će reći da je ovaj album možda i najfiniji njihov proizvod, ništa od svoje specifičnosti nisu izgubili samo su (ponovo) vrlo umiješno, svojstveno svim vrhunski talentiranim autorima izblendali mnogo stilova u jednu koherentnu cjelinu.

NAREDNIK LOBANJA I VOD SMRTI - Trupa Trupala

Recenzije

8.0

01.12.2011.

NAREDNIK LOBANJA I VOD SMRTI - Trupa Trupala

Priča o Naredniku Lobanji i Vodu Smrti (u daljnjem teksu NLiVS) počinje davne 2006. kada se formirala prva ideja i koncept u glavi osnivača Ljudevita, te kada su mu se pridružili kolege Davorin i Luka da taj koncept još glazbeno dorade, a da bi epilog dobila ljeta đavoljeg 2010. kada NLiVS stupaju u svoje prve koncertne odnose pred publikom koja je to zdušno prihvatila.

STORMS - We Are Storms

Recenzije

6.0

15.11.2011.

STORMS - We Are Storms

Storms je instrumentalni trio nastao 2009. godine na temeljima raspuštenog Don't Mess With Texas, čiji članovi Saša (gitara), Slobić (bas) i Neven (bubnjevi) čine Storms, a momci su već iskušani veterani zagrebačke glazbene scene širokog žanrovskog razmjera.

UMOR - Pralayaah

Recenzije

10.0

06.11.2011.

UMOR - Pralayaah

Jedan od najtežih bendova na našoj nevelikoj rock/metal sceni je ove godine snimio ono što se već duže vrijeme iščekivalo, svoj prvi dugosvirajući uradak. Oni koji prate ovaj bend su već mogli prije obradovati slušne organe EP-om iz 2009. ili splitom sa Cojonesima, te se uživo uvjeriti u bučno-atmosferičnu viziju zvuka koji momci iz Umora katarzično dostavljaju publici.

SMARGROTH - Empyreal Cycle

Recenzije

7.0

03.11.2011.

SMARGROTH - Empyreal Cycle

Smargroth, u početku projekt, a danas punočlani slovenski black metal bend iz Ljubljane svoje korijene seže od ne tako davne 2006. godine kad je, tada jedini član, Smargroth (po čijem pseudonimu je i nastalo ime benda) počeo stvarati ekstremnije oblike metal glazbe po svom osobnom guštu. Skladom pozitivnih okolnosti od one-man benda nastao je peteročlani sastav koji je ove godine počastio domaću slovensku publiku u obliku svojeg drugog albuma ''Empyreal Cycle''.

PAUL WELLER - Wake up the nation

Recenzije

9.5

17.03.2011.

PAUL WELLER - Wake up the nation

Ovaj sam album preslušavala nebrojeno puta. S nekim albumima je jednostavno tako: vrtiš ga u playeru i ne 'daš ga van' jer želiš da ostane još malo kod tebe. Posve djetinjasto, no ovo govori o nečem sasvim stvarnome: da je album pred nama fenomenalni uradak genijanog i jedinstvenog kreativca.

BULLDOZER - The First Paragraph

Recenzije

7.5

15.01.2011.

BULLDOZER - The First Paragraph

Iako ovaj petrinjski bend praši na našim prostorima već evo skoro desetljeće (ispravite me ako griješim) ja sam se stjecajem čudnih okolnosti s njihovim radom upoznao tek nedavno. Što se tiče domaće scene (mislim na metal scenu, iako je i slučaj s ostalim smjerovima) uvriježio se neki čudan običaj hvaljenja domaćih bendova do u nebesa, kao ono "govno je naše" pa ne smrdi. Tim slučajem podignuto je u kultni status nekoliko bendova koje ne želim sad isticati ali pravi fanovi će znati o kome je riječ.

FLORENCE AND THE MACHINE - Lungs

Recenzije

8.0

17.01.2010.

FLORENCE AND THE MACHINE - Lungs

Izuzetno talentirana i glasom i autorskim izričajem, Florence je toliko posebna da je možeš lako staviti u onu ladicu unikata u kojoj se nalazi i Bjork, ali s meni dražom karakteristkom da je sve što radi mnogo melodičnije i pristupačnije.

NEPHASTH - Conceived By Inhuman Blood

Recenzije

01.01.2004.

NEPHASTH - Conceived By Inhuman Blood

Pisem ovaj review zato sto Nephasth to definitivno zasluzuje.

<< < 9101112

Kalendar

SHOKRAN + WINGS DENIED,18.09.2019., Kset, Zagreb

18.09.2019. - srijeda

SHOKRAN + WINGS DENIED,18.09.2019., Kset, Zagreb

Zagreb, KSET
60 kn

THE RUMJACKS - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 26.09.2019.

26.09.2019. - četvrtak

THE RUMJACKS - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 26.09.2019.

Zagreb, Vintage Industrial Bar
60 / 80 kn

SHORTPARIS, 28.09.2019., Močvara, Zagreb

28.09.2019. - subota

SHORTPARIS, 28.09.2019., Močvara, Zagreb

Zagreb, Močvara
50 kn / 65 kn

KAWASAKI 3P, 28.09.2019., Tvornica Kulture, Zagreb

28.09.2019. - subota

KAWASAKI 3P, 28.09.2019., Tvornica Kulture, Zagreb

Zagreb, Tvornica Kulture
70 kn / 90 kn

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

02.10.2019. - srijeda

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

Zagreb, Močvara

STONED JESUS, 02.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

02.10.2019. - srijeda

STONED JESUS, 02.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

02.10.2019. - srijeda

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

Zagreb, Močvara

KENSINGTON LIMA, 03.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

03.10.2019. - četvrtak

KENSINGTON LIMA, 03.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar

SOULSIDE, 07.10.2019., Močvara, Zagreb

07.10.2019. - ponedjeljak

SOULSIDE, 07.10.2019., Močvara, Zagreb

Zagreb, Močvara
65 kn / 80 kn

CORPSESSED, GRAVEYARD, LIFE IN RUINS, 09.10.2019., Močvara, Zagreb

09.10.2019. - srijeda

CORPSESSED, GRAVEYARD, LIFE IN RUINS, 09.10.2019., Močvara, Zagreb

Zagreb, Močvara
60 kn

Rujan / 2019

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Must Read

ISON - Inner Space

Recenzije

ISON - Inner Space
SONATA ARCTICA - Talviyo

Recenzije

SONATA ARCTICA - Talviyo
Otkazan zagrebački koncert grupe Beirut

Vijesti

Otkazan zagrebački koncert grupe Beirut
Počele su prijave za 11th Croatian Blues Challenge

Vijesti

Počele su prijave za 11th Croatian Blues Challenge
Veliki ARTURO SANDOVAL u Zagrebu

Vijesti

Veliki ARTURO SANDOVAL u Zagrebu
BILO JEDNOM U HOLLYWOODU (Once upon a time in....Hollywood)

Recenzije

BILO JEDNOM U HOLLYWOODU (Once upon a time in....Hollywood)
Blaženstvo drugog albuma

Kolumne

Blaženstvo drugog albuma
MGLA, Martwa Aura - Zagreb, Mochvara, 06.09.2019. - galerija

Galerije

MGLA, Martwa Aura - Zagreb, Mochvara, 06.09.2019. - galerija
ARISES - Žestoki zadarski odgovor trulom i dekadentnom sistemu

Vijesti

ARISES - Žestoki zadarski odgovor trulom i dekadentnom sistemu
PURE ELECTRO PARTY:

Intervjui

PURE ELECTRO PARTY: "Kao ljubitelji glazbenog žanra dark electro, te DJ entuzijasti, došli smo na ideju raširiti tu vrstu elektronske glazbe."
EDITORS - Zagreb, MD Doma Sportova, 08.02.2020.

Kalendar

EDITORS - Zagreb, MD Doma Sportova, 08.02.2020.
EDITORS donose turneju najvećih hitova u Zagreb

Vijesti

EDITORS donose turneju najvećih hitova u Zagreb
A DREAM OF POE:

Intervjui

A DREAM OF POE: "Doom Metal is genuinely about sharing the sentiment of angst, of loss, of saudade and the darkness of one’s soul."
A DREAM OF POE:

Intervjui

A DREAM OF POE: "Doom metal predstavlja dijeljenje osjećaja straha, gubitka, "saudade" i tame nečije duše."
SWALLOW THE SUN - 08.11.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar

Kalendar

SWALLOW THE SUN - 08.11.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar
PETE GILL (MOTORHEAD):

Intervjui

PETE GILL (MOTORHEAD): "It was guitarist Phil Campbell who got me into Motorhead"
Anđeli i demoni osamdesetih koji su zaobišli jugoslavensku muziku

Kolumne

Anđeli i demoni osamdesetih koji su zaobišli jugoslavensku muziku
EARTH - Full Upon Her Burning Lips

Recenzije

EARTH - Full Upon Her Burning Lips

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK