Izvještaji

MICHAEL BUBLÉ - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

Kanadska superzvijezda, 'Sinatra novog doba', a Trogiranin po djedu Mihovilu - sinoć je u punoj Areni pružio sjajan i vrlo emotivan koncert: 'došao sam doma'.

Objavljeno: 17.09.2019. 19:02

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

MICHAEL BUBLÉ - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

Datum: 16.09.2019.

Mjesto: Zagreb

Lokacija: Arena


Sinoć smo u punoj Areni (parter je bio sjedeći) svjedočili vrlo zanimljivom koncertu, koji se dugo iščekivao na ovim prostorima. Osim što smo doživjeli jednu modernu, superelegantnu i nadahnutu verziju glazbe koja je harala svijetom 50. i 60.-tih godina i tadašnjim plesnjacima, tzv. "big band music", jazza i swinga s orkestrom - sinoć smo od kanadske superzvijezde Michaela Bublea dobili i očitu potvrdu da je svjestan svojih Trogirskih korjena, da je u kontaktu s hrvatskim dijelom obitelji (koja je sinoć i bila na koncertu), te da očito jako voli svog djeda Mihovila, Trogiranina, koji ga je navodno i uveo u jazz glazbu.

 

Michael Buble je veliko ime svjetske glazbe s milijunskim nakladama prodanih nosača zvuka, te bezbrojnim nagradama, i veliki profesionalac sa srcem. Uz to je izuzetni showman: zabavan, šarmantan i iskonski voli što radi i to se osjeti u svakoj pjesmi i svakoj noti koju otpjeva. Njegovi koncerti su parada dopadljive, energične ali istovremeno i romantične orkestralne glazbe, sve teče besprijekorno i bez ijednog štucanja. Gotovo uvijek iznimno ležeran i razigran, ali i savjestan i svjestan, Buble u drugačijoj verziji je skoro nezamisliv. 

 

Pa ipak, sinoć smo svjedočili jednoj vrlo emotivnoj Bubleovoj predstavi koja je malo uzdrmala vrhunskog profija. Sinoćnji koncert u Zagrebu bio je prvi na europskoj turneji "An Evening with Michael Buble" kojom promovira novi album "love". Album je snimio nakon što je uzeo više od dvije godine stanke od glazbe posve se posvetivši obitelji i od raka oboljelom 5.-godišnjem sinčiću Noahu. Noah je za sada dobro i izlječen, a Buble je u znak zahvalnosti prema obitelji, publici i Bogu snimio album "love" i odlučio tu svu ljubav podijeliti i sa svojom publikom. A publika ga voli, voli...

Sinoć je u dvorani bila šarolika publika, ali su prevladavali fanovih srednjih godina, parovi, ali ono što je mene malo iznenadilo je to da je u dvorani bilo mnogo muške publike, iako je opće poznato da je Buble veliki mamac za žene. 

 


Također, vjerujem da bi bilo i mnogo više mlađe publike da ulaznice nisu bili jako skupe (najjeftinije preko 450 kn), no toga je Buble bio svjestan jer je to tijekom koncerta i pojasnio: orkestar koji ga je pratio na velebnoj pozornici i sceni koja je imala i malu pozornicu na sredini dvorane, brojio je ni manje ni više nego 38 članova, a posao su odradili briljantno i nadahnuto. 


Buble je na pozornicu izašao s tek malim zakašnjenjem iza 20 h i nakon uvodne pjesme, čuvene "Feeling Good" Anthonya Newleya, te vlastitog velikog hita "Haven't met you yet", Buble je licem legao na pozornicu i poljubio tlo: "došao sam doma". Iako je to rekao na engleskom jer na hrvatskom zna reći samo "dobra večer" nije propustio da nekoliko puta tijekom večeri naglasi da je "poluhrvat", i "da je došao doma", posebno pozdravio hrvatski dio obitelji u publici i spomenuo svog hrvatskog djeda. 
No i djed s mamine, talijanske strane, gurao ga je u glazbu pa je tako mladi Buble već sa 16 godina nastupao u noćnim klubovima što nam je duhovito ispričao krajem koncerta kada je na maloj pozornici s pratećim vokalistima i glazbenicima odprašio medley standarda koje su naši stari, ćaće i mame plesali i pjevali na najjače: covere Luisa Prime, čuvenu "Buona Sera Signorina", "Just a Gigolo/ I Ain't Got Nobody" (koju je proslavio bivši pjevač Van Halena, Dave Lee Roth u rockerskoj verziji u 80.-tima), te Chuck Berryev klasik iz Bubleu jednog od najdražih filmova (što je bilo popraćen velikim pljeskom), Tarantinovog "Pulp Fictiona", Chuck Berryevom "You Never Can Tell".

 


No Buble je već nakon te prve dvije pjesme, iako otpjevane predivno, izjavio da će morati dvorani nabaviti klimu jer mu je bilo užasno vruće, pretjerano se znojio i brisao od početka do kraja koncerta, a kako je klima u dvorani radila odlično i većini ljudi u dvorani koliko sam mogla čuti nije bilo ni najmanje vruće nego ugodno, logična je pretpostavka da je Bublea prao adrenalin i uzbuđenje oko nastupa u Zagrebu, koje mu se nije smanjivalo do kraja koncerta. Pa je tamo na prvih 15-tak minuta koncerta i prilikom izvođenja superpopularne "Sway" Deana Martina, Buble doslovce "pregorio" jer sam ja čula njegov "Sway" u znatnoj boljoj verziji. A i dvije tri pjesme nakon, bile su izvedene s mrvicom manje energije nego ga ja poznajem i s čim mogu usporediti, kako je moja prijateljica rekla "djeluje umoran". 
Na "Love You Anymore" - iako se i dalje obilato koristio maramicama i ručnikom, stvari su opet dobile visoku razinu energije. Od samog početka koncerta Buble i dosta pričao, i bio zabavan i efektan i na tom polju. 


Vokalno tu se nema što reći, pregorio ili ne, taj čovjek nosi srce na dlanu i u svojim glasnicama. Njegov pun, izražajni i zvonki bariton daje svakoj pjesmi, pa i onima melodično slabijima, posve drugačiji, bolji štih.


Negdje na sredini koncerta je Buble predložio publici da mu se netko pridruži u pjevanju (inače je stalno bio uz publiku, rukovao se, tapšao, slikao, pozirao i slično), pa je tako jedan dosta stariji gospodin sa odličnm i moćnim glasom završio u društvu Bubleovog mikrofona, pa su zajedno napola odmrmljano (jer su se zaboravljale riječi pjesme) izveli Sinatrinu "Fly Me To The Moon". Iznimno lijep i dirljiv trenutak. 

Još je bilo dirljivih i jakih trenutaka za sve (tu računam i muški dio publike) prilikom izvođenja "Forever Now" posveti roditeljskoj ljubavi i sinu Noahu, "Home" (to je ono "došao sam doma"), te divnom, romantičnom, ali i dramatičnom izvedbom bezvremenske "When I Fall in Love" koju je proslavio legendarni Nat King Cole. 


Izmjenjujući pošalice i kontakt s darežljivom publikom koja je Bublea od prve pjesme pratila, bodrila i nagrađivala suradnjom, malo manje pjevanjem, Buble je koncert zaključio s prekrasnom "Cry Me a River" i zatim se na vrhu pozornice orkestra liftom spustio i nestao, ali ne zadugo. Veliko skandiranje i pljeskanje publike nije moglo proći bez bisa:
preko lagane i melankolične "Where or When", do vlastitog ogromnog hita "Everything" kojeg je posvetio bivšoj dragoj, predivnoj britanskoj glumici Emily Blunt ("A quiet Place"), do bezvremenske "You Were Always on My Mind" fantastično izvedene. Elvis je nezamjenjiv, ali ovo je bilo blizu i jednako moćno. 


Nakon nešto manje od dva sata vrhunske svirke i glazbe, iznimnog showa i podjednako raspoloženih i emotivnih izvođača i publike, Buble je na pozdravu opet kleknuo i poljubio pod, prije toga rekavši da mu je na pauzi pred bis "tamo iza" lupalo u srcu i da je tada shvatio da je "to je to", Zagreb (čitaj: Hrvatska)  ono što mu je nedostajalo i da ovo ni slučajno neće biti zadnji njegov koncert u Hrvatskoj.  Znamo da su izvođači skloni podilaženju publici i da je sve to normalno, no Bubleov zagrebački koncert imam s čime usporediti i usudim se reći da je Buble jedan od rijetko iskonski iskrenih izvođača A liste.


Ako vam i njegov izbor glazbe nije vaš prvi izbor, kao što nije meni (iako je tuvako je blizu), prvi izbor će svakako biti njegov sljedeći koncert. 


SETLISTA
1. Feeling Good  (Anthony Newley cover)  
2. Haven't Met You Yet    
3. My Funny Valentine   (Rodgers & Hart cover)  
4. I Only Have Eyes for You  (Harry Warren cover)  
5. Sway  (Dean Martin cover)  
6. Such a Night  (Clyde McPhatter & The Drifters cover)  
7. (Up A) Lazy River  (Hoagy Carmichael cover)  
8. When You're Smiling  (Seger Ellis cover)  
9. You're Nobody Till Somebody Loves You  (Russ Morgan and His Orchestra cover)  
10. When I Fall in Love  (Jeri Southern cover)  
11. Love You Anymore 
12. Forever Now 
13. Home 
14. Buona Sera Signorina  (Louis Prima cover) (mala pozornica)  
15. Just a Gigolo / I Ain't Got Nobody  (Louis Prima cover) (mala pozornica)  
16. You Never Can Tell  (Chuck Berry cover) (mala pozornica)  
17. Nobody but Me  
18. Cry Me a River  (Julie London cover)  

Bis:
19. Where or When  (Rodgers & Hart cover)  
20. Everything  
21. You Were Always on My Mind (Gwen McCrae cover) 
 

Fotografije u tekstu: Miran Inhof, Bfree koncerti

Anastazija Vržina

Text by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Anastazija Vržina

Photo by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Pročitaj više o temama: love, michael buble, zagreb, jazz, swing, big band, orkestar, live, koncert, 16.09.2019., arena zagreb, izvještaj, anastazija vrzina, report



Kalendar

UFOMMAMUT - Zagreb,  Močvara, 16.10.2019.

16.10.2019. - srijeda

UFOMMAMUT - Zagreb, Močvara, 16.10.2019.

Zagreb, Močvara

BARONESS, 16.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

16.10.2019. - srijeda

BARONESS, 16.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar
130 kn / 160 kn

NEMANJA, 17.10.2019, KSET, Zagreb

17.10.2019. - četvrtak

NEMANJA, 17.10.2019, KSET, Zagreb

Zagreb, KSET
30 kn - 40 kn

CLOCKWORK, 17.10.2019., Randevu/DANĐN Bar, Osijek

17.10.2019. - četvrtak

CLOCKWORK, 17.10.2019., Randevu/DANĐN Bar, Osijek

Osijek, Randevu/DANĐN Bar
10 kn

PRLJAVO KAZALIŠTE - Zagreb, Arena, 18.10.2019.

18.10.2019. - petak

PRLJAVO KAZALIŠTE - Zagreb, Arena, 18.10.2019.

Zagreb, Arena Zagreb

FUL KUL BUVLJAK,19.10.2019., Boogaloo, Zagreb

19.10.2019. - subota

FUL KUL BUVLJAK,19.10.2019., Boogaloo, Zagreb

Zagreb, Boogaloo
Besplatno

PRLJAVO KAZALIŠTE - Zagreb, Arena, 19.10.2019.

19.10.2019. - subota

PRLJAVO KAZALIŠTE - Zagreb, Arena, 19.10.2019.

Zagreb, Arena Zagreb
99 kn/119 kn/ 139 kn/750 kn

CROATIAN BLUES CHALLENGE - Zagreb, Hard Place, 24.-26.10.2019.

24.10.2019. - četvrtak

CROATIAN BLUES CHALLENGE - Zagreb, Hard Place, 24.-26.10.2019.

Zagreb, Hard Place
slobodan ulaz

KOJOTI, 25.10.2019, Tvornica Kulture, Zagreb

25.10.2019. - petak

KOJOTI, 25.10.2019, Tvornica Kulture, Zagreb

Zagreb, Tvornica Kulture

BRUCE DICKINSON Interaktivni show - Zagreb, KD Lisinski, 26.10.2019.

26.10.2019. - subota

BRUCE DICKINSON Interaktivni show - Zagreb, KD Lisinski, 26.10.2019.

Zagreb, Lisinski
190, 230, 290, 330 i 390 kn

Listopad / 2019

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Galerije

THE CHEMICAL BROTHERS - Zagreb, Dom sportova, 12.10.2019. - galerija

12.10.2019. − Zagreb, Hrvatska, Dom sportova

THE CHEMICAL BROTHERS - Zagreb, Dom sportova, 12.10.2019. - galerija
NEBULA - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 08.10.2019. - galerija

08.10.2019. − Zagreb, Vintage Industrial Bar

NEBULA - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 08.10.2019. - galerija
HINDI ZAHRA - Zagreb, Tvornica Kulture, 27.09.2019. - galerija

27.09.2019. − Zagreb, Hrvatska, Tvornica kulture

HINDI ZAHRA - Zagreb, Tvornica Kulture, 27.09.2019. - galerija

Must Read

ANDY COLQUHOUN - Unknown Hero Of Amazing Sound

Intervjui

ANDY COLQUHOUN - Unknown Hero Of Amazing Sound
ECTRATIS – predstavlja debitantski studio album „The Artificial Spirit“

Vijesti

ECTRATIS – predstavlja debitantski studio album „The Artificial Spirit“
Gitara koja je ubila folk

Kolumne

Gitara koja je ubila folk
NEBULA - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 08.10.2019. - galerija

Galerije

NEBULA - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 08.10.2019. - galerija
OPĆA OPASNOST:

Intervjui

OPĆA OPASNOST: "Najveći uspjeh u ovom poslu je prilagoditi se vremenu u kojem živiš, a ostati svoj"
NICK CAVE AND THE BAD SEEDS - Ghosteen

Recenzije

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS - Ghosteen
OMNIUM GATHERUM - 13.10.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar

Kalendar

OMNIUM GATHERUM - 13.10.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar
THE AGONIST - Orphans

Recenzije

THE AGONIST - Orphans
SHE PAST AWAY, Phantasmagoria - Zagreb, Boogaloo, 5.10.2019.

Izvještaji

SHE PAST AWAY, Phantasmagoria - Zagreb, Boogaloo, 5.10.2019.
NIGHTSTALKER - Zagreb, Močvara, 03.10.2019.

Izvještaji

NIGHTSTALKER - Zagreb, Močvara, 03.10.2019.
PREVARANTICE S WALL STREETA (Hustlers)

Recenzije

PREVARANTICE S WALL STREETA (Hustlers)
ARISES:

Intervjui

ARISES: "Inspiracija za album ''System'' dolazi iz vlastitih svakodnevnih situacija, ali i iz hrpe jezivih informacija kojima smo redovno izbombardirani htjeli mi to ili ne."
Svjetska glazbena zvijezda prvi put u Hrvatskoj

Vijesti

Svjetska glazbena zvijezda prvi put u Hrvatskoj
THE CHEMICAL BROTHERS 12. listopada u Domu Sportova

Vijesti

THE CHEMICAL BROTHERS 12. listopada u Domu Sportova
APOCALYPTICA se vraća u Hrvatsku

Vijesti

APOCALYPTICA se vraća u Hrvatsku
THE RUMJACKS - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 26.09.2019.

Izvještaji

THE RUMJACKS - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 26.09.2019.
HINDI ZAHIRA večeras u Tvornici kulture

Vijesti

HINDI ZAHIRA večeras u Tvornici kulture
KOBRA AND THE LOTUS - Evolution

Recenzije

KOBRA AND THE LOTUS - Evolution

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK