THE GARDNERZ - It All Fades EP

THE GARDNERZ - It All Fades EP

Postby -Wildchild- » Thu Sep 06, 2012 14:17

Image


BAND: The Gardnerz
ALBUM: It All Fades EP
GENRE: Death/doom metal
YEAR: 2012.
LABEL: Abyss Records
LENGTH: 35:48
WEBSITE: www.thegardnerz.com
AUTHOR: Wildchild


1. Don't Look Back
2. A Horrible Disease
3. Transilvanian Hunger (Darkthrone Cover)
4. It All Fades
5. Melatonin
6. Erasing Bad Specimen


Među novijim švedskim bendovima prije nekoliko godina izniknuo je i jedan interesantan bend koji sadržava lijepu simbiozu zvukova death i doom metala, vješto upakiranu i veoma kvalitetno napravljenu. Radi se o četveročlanom sastavu The Gardnerz koji iza sebe već ima prvotno prošlogodišnje albumsko izdanje ''The System Of Nature''. Taj prvi album, kao i njegov žanrovski opis odaju pravu sliku mješavine čistog deatha metala pomiješanog sa malo dooma. Kao takav, album bi se bez puno problema mogao svidjeti svakom pokloniku ili ljubitelju ovakvog zvuka i izgleda da je kao takav ostao vrlo dobro prihvaćen od strane kritike i publike. Uz manje izmjene u sastavu, među kojima je najzapaženija ona od strane našeg bubnjara osječanina Vedrana Benčića, The Gardnerz nam ove godine nude novih 6 pjesama kao zagrijavanje za nadolazeći album. Ono što je kod ovog EP-a intereanatno je nekoliko stvari. Od ponuđenih 6 pjesama razrađeno je nekoliko glazbenih elemenata tako da se ovdje može govoriti od death/doom zvuku, ali sa primjesama i ostalih utjecaja kakvi su karakteristični za neka druga žanrovska opredjeljenja.

Kao takav ovaj polusatni EP nazvan ''It All Fades'' nudi ponešto za svakog ljubitelja glazbe. The Gardnerz se na njemu nisu nešto naročito udaljili od same srži svog zvuka, ali neke od pjesama dobivaju laganije epiloge kako se bliže svojem kraju. Obično se tu radi o akustičnim melodičnim zvucima gitara, uz lagani ritam bubnjeva koje su karakteristčne za prve dvije pjesme Don't Look Back i A Horrible Disease. Uz to obje pjesme nude veliku dozu progresivnog zvuka sa dosta gitarskih riffova i melodija koje ne zvuče ofucano i izreciklirano. Vokalni duboki grubi aranžmani također bez problema dočaravaju glazbenu atmosferu i čine ovo izdanje kvalitetnim i, da se tako izrazim, jakim. Nakon prve dvije tipične death/doom stvari dolazimo do obrade Transilvanian Hunger-a, dobro poznate kultne stvari norveškog Darkthrone-a. Obrada kao takva je zapravo totalno neprepoznatljiva, i da vam netko ne ukaže da slušate obradu Darkthrone-a ne biste to uopće skužili. Pjesma je dosta usporena i sačinjava samo laganu uzastopnu melodiju na gitari i ženski vokal. Podosta čudan način za obraditi jednu ovakvu pjesmu je svakako veliki plus za razliku od većine bendova koji doslovno samo ''odsviraju'' pjesmu bez prevelikih izmjena. Ostatak EP-a slijedi i dalje progresivnu death/doom notu i dalje predstavljajući gore spomenute glazbene elemente uz nekoliko noviteta kao lagani soprano ženski vokal u pozadini stvari It All Fades ili clean vokale u kombinaciji sa grubima na refrenu zadnje Erasing Bad Specimen.

Ovaj EP u svojih pola sata nudi kvalitetni death/doom metal sa nešto više melodija nego je to karakteristično za ovakvu žanrovsku kombinaciju. Preko šest novih pjesama The Gardnerz su predstavili neke novitete, a kako će to sve skupa zvučati na novom albumu valja pričekati neko vrijeme. Solidno izdanje, naročito za ljubitelje gornjih žanrova.


OCJENA: 7,5/10
Langt...der borte i morket
Jon Nödtveidt 1975-2006,
Quorthon 1966-2004

"Ovdje cvjećarnica! Želite li poljsko cvijeće uberite ga sami! Želite li krizanteme, pođite na groblje, tamo ih ima dovoljno!"
User avatar
-Wildchild-
<font color=red>Obscure
 
Posts: 2005
Joined: Sun Mar 27, 2005 0:51
Location: Rijeka

Return to Recenzije

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron