HELLOWEEN - 7 Sinners

HELLOWEEN - 7 Sinners

Postby -Wildchild- » Sat Nov 20, 2010 23:48

Image


BAND: Helloween
ALBUM: 7 Sinners
GENRE: Power Metal
YEAR: 2010.
LABEL: SPV Records
LENGHT: 74:17
WEBSITE: www.helloween.org
AUTHOR: Wildchild

1. Where The Sinners Go
2. Are You Metal?
3. Who Is Mr. Madman?
4. Raise The Noise
5. World Of Fantasy
6. Long Live The King
7. The Smile Of The Sun
8. You Stupid Mankind
9. If A Mountain Could Talk
10. The Sage, The Fool, The Sinner
11. My Sacrifice
12. Not Yet Today
13. Far In The Future
14. I'm Free (Bonus Track)
15. Aiming High (Bonus Track)
16. Faster We Fall (Bonus Track)


Bundeva nam se ponovno vratila. Daljnji uspjeh Helloweena je postao neminovan u žanru power metala te nakon uspješnog Gambling With The Devil-a, momci iz Helloweena odlučili su nam podariti još jedno fino izdanje iz branše svojeg zvuka. Pomalo tipična šablona koju sa svakim albumom sve više i više ukrašavaju, na novom izdanju 7 Sinners ponudila nam je novo ruho njihove prepoznatljive note. Očekivanja za ovaj album kao i za sve njihove prijašnje bila su velika, neću reći ogromna, ali baza fanova uvijek očekuje izdanje koje će slušati narednih nekoliko mjeseci dok ne zapamte i najsitniji detalj kod svake od ponuđenih novih pjesama. Stanka od tri godine očito je išla u prilog kod stvaranja ovog albuma koji na svojih sat i 15 minuta broji svega 16 pjesama od kojih su, doduše, zadnje tri, bonus izdanja za pojedine djelove svijeta. No kad sve skupa gledamo minutaža je impresivna za današnje pojmove u metalu kada vaćina albuma jedva traje i 45 minuta, a kamoli preko sat vremena. U usporedbi sa svojim sunarodnjacima Gamma Ray-om, koji su početkom godine također izdali svoj novi album, (postala je česta praksa da u istoj godini izađu albuma od oba benda) Helloween je po mom subjetkivnom dojmu ovaj puta dobio ''bitku'' po pitanju kvalitete i noviteta u glazbi.

Nešto malo drugačiji od svojeg prethodnika, 7 Sinners krije i ponešto noviteta, koji, stisnuti uz tipične Helloween pjesme, uz Andi Derisa za vokalom čine upravo ono što želimo čuti. Naravno uz više nego solidnu gitarsku podlogu i uglavnom brze i progresivne bubnjeve očigledno je kako provjeren recept Helloween zvuka pali i ovdje. Zgodno je spomenuti da je ovaj album nastao u veoma opuštenoj atmosferi i sniman je bez previše efekata i preproduciranih elemenata. Možda upravo radi toga njegovo slušanje nije naporno i možda pokojem fanu neke stvari ne budu odmah ušle u uho. Ovaj nešto sporiji i ''emotivniji'' album podario je nekoliko izvrsnih skladbi koje će zasigurno postati koncertni hitovi među njihovim ostalim koncertnim klasicima. Konkretno mislim na hitoidnu Are You Metal? koju smo imali prilike već čuti na istoimenoj singlici. Zatim, Who Is Mr Madman, Where The Sinners Go i Long Live The King, koje pokazuju svu furioznost i brzinu svirke benda, a isto tako i nešto progresivniju stranu sa ponekim, prije spomenutim, malim novitetima. Tematiku albuma 7 Sinners je malo teško opisati, ponovno Helloween imaju svoje tipične pjesme ispunjene humorom, no kao i uvijek postoje i nešto teži tekstovi koji su okrenuti u smjeru stavova prema današnjem svijetu, zatim nešto ljubavnih tekstova i slično. Drugim riječima ništa se previše nije promjenilo po tom pitanju, jedino tome u prilog može ići nešto ''ozbiljniji'' songwriting. Postavu benda i dalje sačinjava provjerena petorka na čelu sa gitaristom Micheal Weikathom i Andi Derisom koji su sami napisali podosta materijala i za ovaj album zajedno sa nezanemarivim doprinosom i ostalih članova.

O ovom albumu se stvarno ne bi moglo reći ništa posebno više jer sve one bitna karakteristike kakve smo navikli slušati su i ovdje prezentirane. Fanovi nikako neće biti razočarani jer Helloween svojom kvalitetom iz godine u godine postaju sve bolji i zreliji tekstopisci kao i glazbenici. 7 Sinners možda neće svima sjesti kod prvog slušanja, nekima možda neće biti ni do koljena starijim izdanjima, no ako pustimo usporedbe i gledamo ovaj album kao cjelinu dobit ćemo jednu kompletnu glazbenu sliku benda koja nikako ne bi smjela biti zanemarena.


OCJENA: 8,5/10
Last edited by -Wildchild- on Thu May 15, 2014 10:58, edited 2 times in total.
Langt...der borte i morket
Jon Nödtveidt 1975-2006,
Quorthon 1966-2004

"Ovdje cvjećarnica! Želite li poljsko cvijeće uberite ga sami! Želite li krizanteme, pođite na groblje, tamo ih ima dovoljno!"
User avatar
-Wildchild-
<font color=red>Obscure
 
Posts: 2003
Joined: Sun Mar 27, 2005 0:51
Location: Rijeka

Re: HELLOWEEN - 7 Sinners

Postby valdemar » Sun Nov 21, 2010 10:34

Dobra recenzija, svakako se slažem da je bolji od Gamma Ray, mada ni onaj album nije loš.
User avatar
valdemar
Forum member
 
Posts: 4138
Joined: Fri May 09, 2008 9:59
Location: Kraljevina Rama

Postby underspell » Sun Nov 21, 2010 11:56

Taman ja krenuo da ću nešto napisat o helloweenu. Dobro si pogodio sve...kao i gamma ray da polako nije više onaj stari već ga helloween gazi pomalo
Just because I don't care doesn't mean I don't understand. ..
User avatar
underspell
Forum member
 
Posts: 883
Joined: Tue Aug 26, 2008 19:39
Location: West Sinjoretovo, Zadar

Postby Mike » Sun Nov 21, 2010 20:21

Gamma Ray je imao vodstvo nad helloweenom, tamo od 96 kad je izašao land of the free i sve do ovih zadnjih albuma. Gamma Ray mi je omiljen bend, al zadnji album me je razočarao, ispod prosječan, a svi do njega vrhunski.. :? ne mogu vjerovat da je legndarnom Kaiu ponestalo inspiracije (nadam se da je to samo faza).. :( Tak da se slažem da je helloween ovog puta dobio bitku, mada me nije bacio s nogu s novim albumom..
Be careful what you wish for 'cause it may come true..
User avatar
Mike
Forum member
 
Posts: 6653
Joined: Sun Mar 27, 2005 20:04
Location: Arena Of Pleasure

Postby valdemar » Mon Nov 22, 2010 10:56

Ne znam Pharaoh, meni je ovaj To The Metal predobar album, sigurno mi je među 5 najboljih albuma ove godine.
User avatar
valdemar
Forum member
 
Posts: 4138
Joined: Fri May 09, 2008 9:59
Location: Kraljevina Rama

Postby Mike » Mon Nov 22, 2010 18:00

Meni nikako sjest, kad slušam no word order/majestic/land of the free2, ovo mi se ne može mjerit s tim, nikako..
Be careful what you wish for 'cause it may come true..
User avatar
Mike
Forum member
 
Posts: 6653
Joined: Sun Mar 27, 2005 20:04
Location: Arena Of Pleasure

Postby Gojo » Mon Nov 22, 2010 18:08

The Pharaoh wrote:Meni nikako sjest, kad slušam no word order/majestic/land of the free2, ovo mi se ne može mjerit s tim, nikako..


potpisujem. novi album(od gamma raya) ne da je nijansu ispod zadnjih nekoliko nego level ispod, iako, i dalje dobar album
User avatar
Gojo
Forum member
 
Posts: 671
Joined: Sat Dec 11, 2004 18:14
Location: Rijeka

Postby BlackSheep » Mon Nov 22, 2010 18:28

Sviđa mi se novii album, nista revolucionarno ali ovo mi je najbolji album od Dark Ride-a definitivno...Highlights:
far in the future,if a mountain could talk te balada the smile of sun,,,
ICH UBER ALLES

Remove the sea wind
Recall the first flame
Awake the beast under the snow
User avatar
BlackSheep
Forum member
 
Posts: 834
Joined: Mon Sep 22, 2003 18:46
Location: ST-HELL-ZG


Return to Recenzije

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests