Jos nesto sam primjetio sto me post Wronga podsjetio. I na drugim drustvenim mrezama, facebok, twitter... se desava da se nesto izvuce iz proslosti i nabije na nos.
Pitanje; Da li je Lemmy samo covjek? Da li su Motorheadi samo ljudi? Ako jesu, onda cemo se valjda sloziti da su i oni kroz svoj zivot znali izreci pokoju glupost. Da li ste vi kroz svoj zivot ikada izrekli neku glupost ili ste sve savrseno pametno izgovarali kroz svoja usta?
Ja recimo da sam bubnuo neku glupost prije 20 godina, odrekao se toga, a onda mi povremeno neko to izvuce iz proslosti i nabije na nos, kako da to ponasanje nazovemo?
Ista stvar i sa Motorheadima, tu se moze raditi o ne znanju ili o necemo drugom.
Ako prije 'Ace Of Spades' (1980), pogotovo prije 'Overkill' (1979) govore rnr, ako otprilike krece Lemmy-evo inzistiranje oko 1987 i albuma "rock n roll" (kojeg nije eto nazvao heavy metal) pa sve do kraja karijere. Pa ako imate vrlo precizne izjave. Onda je jasno da mjesovite izjave od 1980 - 1986 kad su se najcesce desavale, (bila je jos jedna 90tih ali u smislu 'sve je to isto'. Jos jedna glupost jer Beatles i Canniball Corpse ne mogu biti isto) smatraju a pogotovo smatra Lemmy gluposcu, neceg ceg se odrice. U protivnom nebi toliko inzistirao na tu temu u svakom intervju-u ili pred svaki koncert i zavrsetak koncerta.
Dakle, izrekli glupost, odrekli se toga, jasno se pozicionirali da su rnr a ne metal. I sad sta? Sad treba vaditi glupe izjave i nabijati na nos? Kao to ce nesto promjeniti? Kao u tom razdoblju od 6 godina, to ce promjeniti njihov antimetal stav u vezi opisa svoje muzike na kojem su inzistirali nakon tog sljedecih 28 godina? Tih 6 je jaci od ovih 28? karikiram.
To je isto kao i oni metalci (imao sam sa jednim fajt na motorohead official stranici ne tako davno) koji ce ignorirati 40 rnr cover pjesama od Lemmy-a, vecinu Motorhead stvari, ali ce izvuci 'Sacrifice', 'Whiplash' i jos pokoju i na osnovu toga proglasiti ih metalom? Kao da postoje tri Srbina u RH, zbog tog cemo RH proglasiti Srbijom, a ostalih 99% cemo ignorirati?
Da neki Red Hot Chilli papers napravi takvu stvar, oni nebi bili metal, ako Motorhead napravi to e onda su oni metal?
Po logici tog tupavca, onda ako su napravili 'Whorehouse Blues' na 'Inferno' albumu, mora da su od danas blues band?
Ne mozemo na osnovu par godina povremenih izrecenih gluposti, ignorirati sljedecih par desetljeca gdje govore kontra toga, znaci jasno se pozicionirajuci na sceni gdje pripadaju.
Stalno ponavljam, nije prije bilo interneta, onaj ko je imao lovu i drzao biznis izdavanja albuma, medije, je bila muzicka industrija a ne Lemmy Kilmister. Ako oni nisu iz svojih biznis razloga htjeli njih izdati kao rnr, nego im nalijepit etiketu metala, oni (band) su imali izbor svirati po malim klubovima i garazama i odrec se snova o karijeri ili progutat govno. Kasnije kad su postali jaki, onda su rekli sto su i nije vise bilo potrebno gutati govna. A to sto su morali napraviti i za metalce pokoju metal stvar (jer ih industrija tu gurnula) jer drugacije nebi prodali album da im sve zvuci kao 'Going To Brazil' je dio tog deal-a sa industrijom i tom etiketom sto su im nabili.
Oni su se tog oslobodili kroz 90te i do kraja karijere (iako su do kraja uvijek odsvirali po albumima od jedne do tri metal pjesme za tu publiku, pogotovo je isti recept bi od albuma March Or Die pa do kraja), a slusateljstvo bi trebalo razumijeti kako to nekadasnji svijet muzike, menadjera, placenih tzv kriticara kojima je zadatak prati mozak masama funkcionira. Da ne mozes uvijek svirati, predstavljati se kako hoces, ako se to njima (industriji) ne svidja, nece ti izbaciti albume, nije bilo interneta, o njima ovisis. Industrija navikava ljude na odredjeni zvuk, stalnim pustanjem nekoc po radiju, tv-u, supermarketima... i sad dodje Motorhead koji bi gurnuo jos dalje granice rnr zvuka, to industriji ne pase, jer su naviknuli ljude na odredjeni zvuk. To je taj sukob, gdje industrija ne zeli inovacije, napredak... Oni imaju drugaciju logiku od muzike, njih zanima samo profit.
Motorheadi su zrtve tog biznisa industrije. Pa jedva su i studijske albume izbacivali u par navrata, nije ih nitko htio izbaciti.
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")