MOTORHEAD - The World Is Yours

MOTORHEAD - The World Is Yours

Postby underspell » Wed Feb 02, 2011 15:51

Image


BAND: Motorhead
ALBUM: The World Is Yours
GENRE: heavy rock/metal
YEAR: 2011.
LABEL: FuturePLC /Motorhead Music
DURATION: 39:15
WEBSITE: http://www.imotorhead.com/
AUTHOR: Underspell

TRACKLIST:
1. "Born to Lose" 4:01
2. "I Know How to Die" 3:19
3. "Get Back In Line" 3:35
4. "Devils In My Head" 4:21
5. "Rock 'n' Roll Music" 4:25
6. "Waiting for the Snake" 3:41
7. "Brotherhood of Man" 5:15
8. "Outlaw" 3:30
9. "I Know What You Need" 2:58
10. "Bye Bye Bitch Bye Bye" 4:04

Za uvod ću samo reći: „Ovo je Motorhead!“ Ako pojma nemate tko su Motorhead pobacajte sve cd-e novijih emo plačipičaka u smeće i ivzucite jedan od prethodnih 19 komada albuma iz tvornice pravog, surovog i beskompromisnog heavy metala zvanog Motorhead. Heavy metala čija sistematizacija nije uopće bitna po nazivu bitno je da je zvuk glasan a riffovi beskompromisni. Sve to ima Motorhead, već 35 tu godinu na rokerskim plećima.

Dakle u tih 35 godina motorhead nam je isporučio 19 albuma i ovaj dvadeseti po redu, simbolično nazvan „The World Is Yours“ bi se komotno mogao nazvati „The World Is Ours“ jer ako je itko osvojio svijet svojom glazbom ne odstupajući ni sekunde ni od čega ni od koga onda je to Motorhead.

„Hear the hammer knocking on your door…“ govori Lemmy u uvodnoj pjesmi već poznatog naziva „Born To Lose“ pritom podsvjesno sugerirajući što slušatelje očekuje u narednim minutama ove rafalne paljbe u vidu deset novih stvari.

„But we'll get over it, we'll back in line.“ Kao da govori da se Motorhead i nakon svih tih godina uspješno vraća još bolji, još žešći i dinamičniji kao da ih ni malo nije nagrizlo vrijeme koje su proveli na pozornici i turnejama tijekom svih ovih godina. Ne čudi zato što je upravo pjesma „Back in line“ uzeta kao prvi single s ovog albuma, simbolično ili ne ovim albumom se je Motorhead vratio na staru dobru putanju gdje je samo malčice zastao na prijašnjim albumima. Ujedno je to i pjesma na kojoj je Motorhead i demonstrirao miks raznih utjecaja koje su spojili u svoj prepoznatljivi „motorheadovski“ zvuk, prljav, rezak, razarajući a opet melodičan. Ima tu utjecaja od punka do čistog rocka ali svejedno sve pjesme nose pečat Lemmya i ekipe.

Iako je ritam kroz ostale pjesme na albumu možda malo prejednolik sasvim dobro da ponište taj minus (ako ga tako uoće i možemo nazvati) dolaze i solaže iz gitare Phila Campbella koje daju onu točku na i na temeljima prepoznatljivog Lemmyjevog basa i glasa iskrzanog alkoholom i cigaretama.

Izdvajati ostale pjesme iz albuma bilo bi pretežak izbor jer su sve podjednako dobre i dokazuju da Lemmy i društvo, iako po godinama već zreli za penziju to nipošto nisu a najbolji dokaz za to je „The World Is Yours“. Iako s 35 godina staža na pozornici ovaj legendarni trojac je pokazao da ima još goriva za dolijevati na vatru koja neumitno gori u heavy metal svijetu već skoro četiri desetljeća i da su još kadri stvarati albume koji će uzdrmati cijelu gomilu fanova na njihovim, nadajmo se, jednako dobrim koncertima. Do tada razgibajte uši uz „The World Is Yours“.


OCJENA: 8.5/10
Just because I don't care doesn't mean I don't understand. ..
User avatar
underspell
Forum member
 
Posts: 883
Joined: Tue Aug 26, 2008 19:39
Location: West Sinjoretovo, Zadar

Postby Blackadder123 » Mon Mar 14, 2011 3:14

Ljudima treba i reci da do daljneg nema ovog albuma kod nas u prodaji, dakle narucujte preko amazona. Ja sam ga dobio za tri dana, na britanskom izdanju imate jos i bonus dvd sa njihovim intervjuima i gdje komentiraju svaku stvar posebno, kao i spot "get back in line" i audio blues verziju Ace of spades. Na americkom izdanju je bonus dvd sa 5 stvari sa wacken festivala iz 2006.
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")
User avatar
Blackadder123
Forum member
 
Posts: 620
Joined: Mon Mar 14, 2011 3:02

Postby underspell » Mon Mar 14, 2011 12:57

Blackadder123 wrote:Ljudima treba i reci da do daljneg nema ovog albuma kod nas u prodaji, dakle narucujte preko amazona. Ja sam ga dobio za tri dana, na britanskom izdanju imate jos i bonus dvd sa njihovim intervjuima i gdje komentiraju svaku stvar posebno, kao i spot "get back in line" i audio blues verziju Ace of spades. Na americkom izdanju je bonus dvd sa 5 stvari sa wacken festivala iz 2006.

Hm...nisam to znao...ja sam ga riješio drugim metodama :D...dobro da si to pripomenuo.
Just because I don't care doesn't mean I don't understand. ..
User avatar
underspell
Forum member
 
Posts: 883
Joined: Tue Aug 26, 2008 19:39
Location: West Sinjoretovo, Zadar


Return to Recenzije

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests

cron