'rvacki doom!

Doom your mothers, doom your sisters!!!

Moderators: ABIZMO, Sotonska Panda, Mile

Postby Gutgrinder » Sun Sep 19, 2010 9:03

bleeding /,,/
http://www.cmar-net.org/forum/viewtopic.php?t=60224
Elék3čar wrote:ovo je pravi primjer bendovima kako se NE izdaju fanovi :!:


FOREVR IN D STRAGL (A) // (E)
http://www.youtube.com/user/Sarmaisterz
:yar:
User avatar
Gutgrinder
Forum member
 
Posts: 2498
Joined: Tue Apr 03, 2007 22:48
Location: on holiday in Cambodia

Postby Bombenhagel » Sun Sep 19, 2010 12:09

nije baš doom, ali:


NEDJELJA 19.09. • V 20:00 K 20:30

CARUSELLA
(Izrael)
www.myspace.com/carusella
...Carusella je jedan od najvažnijih novijih bendova u zadnje vrijeme sve zanimljivije izraelske alternativne rock'n'roll scene. Dvojac iz Tel Aviva, osnovan je nedaleke 2007. godine, a od tada su često nastupali u Europi i S.A.D.-u, gdje su odsvirali preko 200 koncerata, učestvovali na cijenjenim festivalima poput npr. „SXSW“ (Austin,Texas) te svirali s bendovima poput Editors, Deerhoof, Torche, Kylesa,… Svakom njihovom novom turnejom sve više se širi priča o karizmatičnom i uživo izrazito energičnom bendu u kojem svira tek dvoje ljudi – gitaristica i pjevačica egzotičnog izgleda Tamar Afek i bubnjar i pjevač Guy Shechter, koji je svirao u mnogim izraelskim bendovima, između ostalih i u čuvenim Monotonix. Koristeći samo gitaru i bubanj doslovno rastežu granicu zvuka uobičajenih bendova i donose novu i osvježenu definiciju žestoke rock glazbe. Zvuk i vibracije koju stvaraju na neke trenutke se doimaju teškim i agresivnim, dok opet u isto vrijeme se mogu opisati kao „catchy“ i „popy“, uz jako prisutnu nadahnutu i specifično žensku žestoko-nježnu energiju pjevačice Tamar. Kao utjecaje navode bendove Motorhead, Melvins, AC/DC, Pj Harvey, Jesus Lizard, Qotsa, Fugazi, Helmet, Don Cabalero, Meshuggah, iz kojih su crpili inspiraciju za svoje pjesme protkane emocijama i sirovom snagom. Carusella obožavaju svirati na podu u sredini kluba okruženi publikom sa svih strana, pa će tako biti i ovaj put u Močvari. Kao i izraelski kolege, već spomenuti Monotonix, u tim situacijama skaću, padaju, isprepliću se s publikom, stvarajući tako pravi rock'n'roll doživljaj.

UMOR (Zagreb)
www.myspace.com/umordoom
Zagrebačka stonerdoompostmetal četvorka s novim materijalom šamara vaše slušne receptore dok se album prvijenac miješa i kuje u dubinama studijskih grotlova. Prije pohoda na europske fronte pretpremijerno poslušajte novokovane epske uspješnice! Q'apla!

JOE 4 (Zagreb)
www.myspace.com/joe4rds6s
Joe 4 su trio koji je počeo radom 2008. godine, a 2009. snimaju svoje prvo izdanje, EP od 4 pjesme kroz samo-izdano web izdanje. Sama glazba i pjesme Joe 4 nalikuje na dobar dio kreativne epohe američke noise-rock underground scene 90-tih, donosi bogato strukturirane aranžmane, slojevite i kompaktne, bučne kompozicije pune bijesa, sarkazma i ciničnosti te se bez ikakvih predrasuda mogu staviti rame uz rame buntovnih i prgavih opscenih slika kojima stilistika i manirizam žanra obiluje. U prvom redu, naglasak je stavljen na šus i druk bubnjeva i ritma te na koncept kompozicija u kojima se izmjenjuju snažni gitarski rifovi s pletećim, često linearno zvrzlanim bas linijama i kričavo-krvavim vokalima koji neurotično izvikuju skladno osmišljene jednostavne metaforičke tekstove na engleskom jeziku. Tematika lirike je impulzivno individualne naravi s kratkim i jezgrovitim citatima iza kojih stoji čitav zbir svjetonazora i jezgrovito sročenih sarkazma kroz repetativne „haiku“ stihove.

RUIZ (Zagreb)
www.myspace.com/ruizdickrock
Zagrebački fuzz rokeri Ruiz 2010. godinu posvetili su studijskom radu i upravo dovršavaju svoj drugi album. Publici će predstaviti nekoliko novih pjesama u kombinaciji s generacijskim hitovima s prvog albuma. Bit će brzo, bit će glasno, bit će Ruiz!

Koncert je organiziran u suradnji s Veleposlanstvom države Izrael.

upad: 25 KN
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
User avatar
Bombenhagel
Forum member
 
Posts: 11215
Joined: Wed Jul 30, 2008 17:29
Location: Zagrob

Postby Chemer » Mon Sep 20, 2010 22:22

svim zainteresiranima skrećem pažnju na 3 nove pjesme na myspace-u koje najavljuju album prvijenac : Zastor Tišine.

http://www.myspace.com/dramadoom
You can't escape the beast
In the null and void pit of failure

www.last.fm/user/stepajn
User avatar
Chemer
Forum member
 
Posts: 737
Joined: Fri Sep 26, 2003 13:08
Location: Agram

Postby Matematika » Thu Sep 06, 2012 22:41

i opet... ovo je iz 94 a po meni bolje od skoro sveg hrvatskog dooma...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3KIOnxCUUQ

a tek ovo iz 95/95

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ctrg1JD66Q
dream deliver us to dream,
and there is no end to illusion
User avatar
Matematika
Forum member
 
Posts: 581
Joined: Tue Feb 24, 2004 23:40

Previous

Return to Doom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests