Filmske večeri u Močvari

Rasprave o filmovima i igrama svih vrsta

Moderators: ABIZMO, HuncuT

Filmske večeri u Močvari

Postby baddanijel » Mon Oct 01, 2012 21:40

Ako ste za besplatni film u srijedu, svratite do Močvare.

SRIJEDA 03.10. VRATA 20:00 MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: NOVI SRPSKI FILM
upad: 0 KN

Nakon dvogodišnjeg filmofilskog posta u močvarnim staništima, Močvara u ovogodišnju klupsku sezonu kreće s novim ciklusom svojih kultnih filmskih večeri.

U svom novom, osvježenom i proširenom izdanju Močvarine filmske večeri donose širok raspon programa vezanih uz film – od filmskih projekcija, razgovora s autorima, izložbi, koncerata, do gostovanja uglednih sineasta iz zemlje i svijeta. Očekuju nas autorski ciklusi malih i velikih kinematografija, žanrovske i redateljske retrospektive, izbori najboljih ostvarenja s festivala i još mnogo toga zanimljivog što se ne može vidjeti u svakodnevnoj komercijalnoj ponudi hrvatskih multipleksa.

U prvom ovosezonskom izdanju Filmskih večeri nudimo vam osvrt na noviju srpsku kinematografiju. U goste nam dolaze redatelji tri najkontroverznija filma snimljena u Srbiji u zadnjih nekoliko godina - Maja Miloš (Klip), Stevan Filipović (Šišanje) i Srđan Spasojević (Srpski film). Uz projekciju Šišanja, Srpskog filma, kao i izbora kratkih filmova, još neviđenih na ovim prostorima, bit ćete u prilici razgovarati s redateljima te saznati što ih je inspiriralo napraviti filmove o društvu koje ih okružuje, a koji su po puštanju u distribuciju zabranjivani za prikazivanje zbog šokantnih i eksplicitnih prikaza onoga što je tek preslika svakodnevnog života.

Ulaz je slobodan, cuga kao i uvijek jeftina, a klupski mrak sasvim solidan za lagano uranjanje u ritual zajedničkog gledanja treperavih pokretnih slika.

Filmske večeri u Močvari uređuje i vodi Astrid Pavlović.

Sljedeći filmski programi:
16.10. Japanski film
23.11. večer s Dubravkom Matakovićem

Linkovi:
www.mochvara.hr/program/info/filmske-veceri-u-mocvari-121003
www.facebook.com/events/481020185252243

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby Zdren » Tue Oct 02, 2012 8:38

kul. makar od onih stolaca dupe boli i leđa.
http://www.last.fm/user/Zdren
Tissit, tosi isot tissit!
Три психи пили Пилипихи спирт
User avatar
Zdren
Forum member
 
Posts: 6600
Joined: Mon Oct 25, 2004 22:53
Location: Vanderlay Industries

Postby Covjek Golub » Tue Oct 02, 2012 10:38

možda se sletim na srpski film
Idealna težina punice je 4kg ... zajedno s urnom.
User avatar
Covjek Golub
Forum member
 
Posts: 1557
Joined: Fri Sep 02, 2005 10:26
Location: Zagreb

Postby Bombenhagel » Tue Oct 02, 2012 10:58

gledao
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
User avatar
Bombenhagel
Forum member
 
Posts: 11215
Joined: Wed Jul 30, 2008 17:29
Location: Zagrob

Postby Covjek Golub » Tue Oct 02, 2012 16:23

mgli bi bit zanimljivi ovi japanski filmovi baš me zanima kaj bu pustili.
i na matakovića bi se dalo sletiti moza bude kakvih povoljniih stripova za uzet hmhm
Idealna težina punice je 4kg ... zajedno s urnom.
User avatar
Covjek Golub
Forum member
 
Posts: 1557
Joined: Fri Sep 02, 2005 10:26
Location: Zagreb

Postby baddanijel » Sat Feb 02, 2013 19:59

SRIJEDA 06.02 VRATA 20:00 POČETAK 21:00 MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI:
Agnès Varda - film i istina


besplatan upad!

Agnès Varda, velika francuska redateljica i scenaristica ogromnog filmskog opusa bit će nam 6. veljače u 20 sati prva projekcijska "gošća". O njenom ćemo bogatom opusu razgovarati s dr. sc. Ivanom Keser Battista specijaliziranom za dokumentarne filmove i likovnost.

Agnès je rođena u Bruxelles, 1928. godine, studirala je povijest umjetnosti na Sorboni te se obrazovala za kustosa na École du Louvre. Od početka 50-ih radi kao profesionalna fotografkinja. U poluamaterskim uvjetima režira svoj prvi srednjometražni film "La Pointe courte" (1956), s radnjom u ribarskom naselju (po kojemu je film nazvan). Film se narativno razvija izmjenom prizora životne svakidašnjice ribara i njihovih obitelji, snimljenih dokumentarističkim prosedeom, i scena vezanih za melankolično intoniranu priču o mladim supružnicima (S. Montfort i Ph. Noiret, jedini profesionalni glumci u djelu) koji literariziranim, aluzivnim, neosimbolističkim dijalozima raspravljaju o svojem braku i eventualnom razvodu.

"Cléo od 5 do 7" (1962), film je o poznatoj pjevačici koja, čekajući rezultate bolničkog testa na rak, redefinira vlastiti život, uglavnom je snimljen na pariškim ulicama, s vremenom radnje potpuno približenim realnom trajanju te s natpisima koji informiraju gledatelja o preostalom vremenu i djelomice najavljuju daljnje događaje. Narativno otvorena završetka (neobavezna konverzacija), film započinje seriju redateljičinih ostvarenja o ženama. "Sreća" (1965), s radnjom u pastoralnom ambijentu, primjer je vrhunske slikarske uporabe kolora (sekvence završavaju zatamnjenjima, ali u plave, žute i slične zasićene tonove), s aluzijama na likovni impresionizam. Tema ljubavnog trokuta predstavljena je kroz vizuru romantične fantazije o ljubavi i braku koja je, međutim, podređena patrijarhalnim kodovima predstavljanja ženskosti i majčinstva. Zbog redateljičina odmaka od izravnog polemiziranja, film je izazvao prigovore feminističke kritike, a usprkos ironiziranju muškog poimanja sreće.

Nakon što se filmom "Jedna pjeva, druga ne" (1977) priklonila feministički impostiranoj tezičnosti, djelom "Bez krova i zakona" ("Zlatni lav u Veneciji") vraća se izbjegavanju izravnog izricanja autorskog stava. "Jacquot iz Nantesa" (1991) lirsko je biografsko ostvarenje o djetinjstvu redatelja J. Demyja (njezina supruga), o kojem je snimila i dokumentarni film "Svijet Jacquesa Demyja" (1995), dok u metafilmskoj "Sto i jednoj noći gospodina Simona Filma" (1995) do vrhunca dovodi svoju zaokupljenost načinima djelovanja filmskih slika, odnosno tvorbe fikcionalne iluzije. (Filmski leksikon, B. Kragić).

Predlažemo pogledati:
http://www.egs.edu/faculty/agnes-varda/videos/the-things-we-leave-behind/
http://youtu.be/UaWNV-JiOMk

I pročitati:
http://www.imdb.com/name/nm0889513/
http://www.egs.edu/faculty/agnes-varda/biography/
http://www.avclub.com/articles/agnes-varda,29840/
http://www.egs.edu/faculty/agnes-varda/quotes/
kako bismo što bolje i argumentiranije mogli razgovarati o autoričinu opusu.

Links:
http://www.mochvara.hr/program/info/filmske-veceri-u-mocvari-130206
http://www.facebook.com/events/138829996281425/

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby baddanijel » Mon Mar 04, 2013 1:36

SRIJEDA 06.03 MOČVARA VRATA 20:00 POČETAK 20:30
FILMSKE VEČERI U MOČVARI
Animacija? kaleidoskop? – izbornica Irena Jukić Pranjić
projekcije animiranih filmova po izboru Irene Jukić Pranjić, gostovanje Krešimira Zimonića

besplatan upad!

U Močvarina lovišta redovito pozivamo lovce s najvećim trofejima. Irena Jukić Pranjić svojim je autorskim animiranim prvijencem "Ornament duše" nagrađena na Festivalu hrvatske animacije u Zagrebu 2011. za najbolji scenarij i najbolju režiju, a na 8. Animateka Film Festivalu u Ljubljani žiri joj je dodijelio posebno priznanje. Nagrada ima pregršt i sve redom možete vidjeti na njenom zanimljivom blogu: http://irenajukicpranjic.blogspot.com/p/animirani-film.html

A znamo da je Irena stripašica s dugogodišnjim stažem, brojnim radovima i nagradama te velikim poslom uređivanja odlične monografije Ženski strip na Balkanu (Fibra, 2010.). http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=20&TitleID=131

U srijedu ćemo gledati izbor animiranih filmova koji su joj važni, a vidjet ćemo i njen "Ornament duše" te nekoliko kadrova iz filma Požuda na kojem trenutno radi. No, Irena nije izabrala samo filmove već i gosta večeri. Krešimir Zimonić doći će u Močvaru sa Zlatkom u novom izdanju – animiranom! Ilustrator, animator, urednik i producent Krešimir Zimonić predstavit će poznatu nam strip junakinju uz koju su, čitajući Modru lastu, odrasle čitave generacije. O toj jedinstvenoj heroini Fibra je 2012. izdala veliki kolor album, a kratkometražni animirani film Zlatkine žute minute nastao nakon mnogo godina priprema i rada, uvest će nas u njen svijet.

Iako Krešimira Zimonića ne treba predstavljati, ipak ćemo, ponosni na gosta i ne sumnjajući u Irenin izbor, reći da ilustracije i stripove objavljuje kontinuirano od sredine sedamdesetih godina u više od 50 listova i časopisa. Od 1979. profesionalno radi na animiranom filmu, a od 1981. u statusu je samostalnog umjetnika. Uz pet do sada objavljenih zbirki stripova ilustrirao je dvadesetak knjiga, autor je brojnih plakata, kataloga i tekstova o stripu i animaciji, izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama, bio je glavni urednik strip magazina Patak i dugogodišnji umjetnički direktor Salona stripa u Vinkovcima. Radio je kao umjetnički producent Zagreb filma, grafičko-likovni urednik Modre laste, kao predavač na Odsjeku za animaciju i nove medije pri Akademiji likovne umjetnosti, a od 2007. i kao umjetnički direktor Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu. Za svoj rad primio je više nagrada u zemlji i inozemstvu, između ostalog godišnju Nagradu Vladimir Nazor 1984. godine te Odlikovanje Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića 2000. za osobite zasluge u kulturi. http://zimamedia.blogspot.com/

Ovo ne bi trebalo propustiti.

Velik intervju s Irenom možete pročitati u 19. broju časopisa za strip Kvadrat,
a preporučujemo i ove linkove:
http://irenajukicpranjic.blogspot.com/
http://irenajukicpranjic.blogspot.com/p/animirani-film.html
http://lauba.hr/hr/kalendar-10/kresimir-zimonic-promocija-filma-zlatkine-zute-minute-i-knjige-zlatka-1402-u-20h-1066/
http://www.youtube.com/watch?v=Cj8UOf-2opc
http://vimeo.com/36935923

Filmske večeri u Močvari uređuje i vodi Astrid Pavlović.

Više Facebook

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby baddanijel » Wed May 08, 2013 13:18

ČETVRTAK 09.05. MOČVARA VRATA 20:00 POČETAK 20:30

FILMSKE VEČERI U MOČVARI PREDSTAVLJAJU:
STEAMPUNK - tehnologija, film, fotografija, fashion, ilustracija

Gosti: Zdenko Bašić, Manuel Šumberac, Igor CC Kelčec

besplatan upad

Neslužbena arheologija steampunka odvela bi nas vjerojatno do sanjača tehnološke budućnosti poput našeg Nikole Tesle, Fausta Vrančića ili pak Leonarda da Vincija, ali za sada kažu da je preteča kultni film Fritza Langa "Metropolis", a datum imenovanja "pokreta" travanj 1987. kada je autor znanstvene fantastike K. W. Jeter pokušao naći zajednički nazivnik za stil kojim je pisao (a i njegove kolege Tim Powers i James Blaylock). Artefakata je bilo i ranije, ali te je 1987. stvar postala imenovana, opisivana, objašnjavana, interpertirana, a produkcija svakim danom sve veća. Ne radi se samo o literarnom izričaju već o uradcima u mnogim medijima – od filma, fotografije, primijenjene umjetnosti, digitalne ilustracije, kazališta, glazbe, video igara, dizajna, mode… Steampunkeri se i redovito okupljaju u virtualnom i fizičkom svijetu pa će se i vrata Močvare otvoriti ovoga četvrtka za neke od njih koji su svojim radovima krenuli putem te poetike. Saznat ćemo što o steampunku misle Zdenko Bašić, Manuel Šumberac, Igor CC Kelčec, Aleksandar Kačurov i Igor Jaklović. Svi su oni na svoj način angažirani i produktivni unutar tog svjetonazora/izričaja što ćemo imati prilike vidjeti.

Prikazujemo i posebnu projekciju hrvatskog steampunk mjuzikla "Eugen" mladog redatelja Daria Radušina kojeg će predstaviti kompozitor i scenarist Aleksandar Kačurov te glavni glumac Igor Jaklović.

Nadamo se i pokojem autentičnom sanjaču i sanjačici u tehnološki urešenim viktorijanskim kostimima…

Bilo bi fantastično da se nađe i pokoji parni vremenoplov:).

Svakako pogledati:
http://vimeo.com/user3835641
http://vimeo.com/user11391649
http://www.manuelsumberac.com/
http://www.youtube.com/watch?v=7XcC7KybV48
http://www.youtube.com/watch?v=oSBh4F8Ns3Q
http://dhf2013.sczg.hr/?portfolio=igrani-film--

Više na:
https://www.facebook.com/events/191706217647017/
http://www.mochvara.hr/program/info/fil ... ari-130509

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby baddanijel » Mon Nov 18, 2013 21:15

ČETVRTAK 21.11.2013. MOČVARA VRATA 20:00 POČETAK 20:30
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: "Festival DORF Vinkovci"
http://filmfestivaldorf.com/hr

Festival DORF (Festival dokumentarnog rock filma) je projekt kojim je Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija. Žanrovski definiran, obogaćen brojnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog žanra, povećano medijsko praćenje produkcije daje podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Gostovanja u drugim gradovima (ukupno 58) i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH,Austrija, Češka, Njemačka, Makedonija) imala su brojnu posjećenost (ukupno cca. 45.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane na DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

DORF se ovom prilikom u Močvari predstavlja s nekoliko odličnih filmova, te razgovorom s Ines Pletikos (film o Sexi), Filipom Meštrovićem i Marinkom Marinkićem (autori filma o Punčkama), Punčkama te Tonijem Šarićem, direktorom i dobrim duhom DORF-a. A za kraj šarmantne Punčke će nas počastiti svojim indie DJ setom.

20:00
Ljuljaška
R: Tamara Drakulić (Srbija)
P: Monkey Production, 2012
T: 78'
Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju...nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r'n'r zvukova zanimljivo iskustvo.
www.ljuljaska.com
Trailer http://youtu.be/PInEopj6xdc

Srebrna pjesma
R: Kiril Šentevski (Makedonija)
P: Nase maalo, ORO Workshop, 2012.
T: 17'
Marija Miloševska osim što se savršeno uklopila u DORF priču, nastavlja razvijati svoje vještine i umjetničku viziju i na film. Pogledajte kratak film o njenom performansu - zanimljivoj kreaciji i filigranskom nakitu koji se odlično uklopio u 21. stoljeće.
www.mmarija.com.mk

22:00
Punčke
R: Filip Meštrović/Marinko Marinkić (Hrvatska)
P: Studio SKIG/Udruga ljubitelja filma RARE, 2013.
T: 28'
Mladi dvojac Filip i Marinko pratili su Punčke i dobili smo zanimljiv kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu, i to odličnom indie-rock bukom. Film je otvorio ovogodišnji DORF.
Trailer http://youtu.be/SDBj7Eh-EwE

Kako smo ušli u Europu: slučaj SexA
R: Ines Pletikos (Hrvatska)
P: HRT, 2012.
T: 70'
Sexa je vjerojatno naš najbolji noise bend ikad, to je i bend čija karijera je trebala dobiti uzlet uz pomoć mighty Steve Albinija... Znate tu priču? I onda naravno ide – rat. Pogledajte dugoočekivani film, poslušajte kako je to sve izgledalo krajem 80-ih (sjajni originalni članovi pričaju bez rezervi što je bilo onda) i uživajte u soundtracku, još malo ćemo pojačati... Pobjednik DORF 2013!

+DJ program Punchke

Linkovi:
http://www.mochvara.hr/program/info/fil ... ari-131121
http://www.facebook.com/events/739883519373835

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby Vedran Mlikota » Tue Nov 19, 2013 0:36

bude sjajnih hevi metal dokumentaraca?
Vedran Mlikota
Forum member
 
Posts: 1247
Joined: Fri Oct 11, 2013 14:54

Postby baddanijel » Wed Dec 18, 2013 2:00

Image

SRIJEDA 18.12.2013. VRATA 20:00 POČETAK 20:30 MOČVARA
FILMSKE VEČERI U MOČVARI
LGBTQ & film. "Mima i Marta – aktivistički ljubavni film"
Gosti: Mima Simić i Damir Radić.

besplatan upad

Mima i Marta – aktivistički ljubavni film portretira dvije djevojke u međusobnoj ljubavi i društvenom angažmanu na zaštiti ljudskih i životinjskih prava. Njihova ljubav ne samo da je manjinska u smislu homoerotizma (lezbijstva), nego ih dijeli i generacijska razlika, no mnogo ih više povezuje i spaja. Što sve? Pogledajte 18. prosinca u dokumentarnom filmu autorskog para Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić, s Mimom Simić i Martom Šušak kao protagonisticama.

Gosti večeri su Mima Simić i Damir Radić.

Film je pretpremijerno prikazan na 44. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Đakovu, gdje je nagrađen Posebnom nagradom žirija, a potom su slijedile premijere u Zagrebu, u prepunom kinu Tuškanac, te u Splitu (Kinoteka Zlatna vrata) i Rijeci (Art-kino Croatia), kao i distribucija kroz alternativnu prikazivačku mrežu.

Rekli su i napisali o filmu "Mima i Marta":

Zvonimir Jurić (hrvatski režiser mlađe srednje generacije, autor "Žutog mjeseca" i suautor "Crnaca"): "Mima Simić me oduševila. Na temelju njezina nastupa u ovom filmu, ponudio sam joj ulogu u svom novom igranom projektu".

Leonida Kovač (teoretičarka umjetnosti): "Ovaj film zapravo je lucidna i iznimno duhovita parodija dokumentarnog filmskog roda".

Čejen Černić (autorica nezavisnih filmova te asistentica redatelja na hit seriji "Nedjeljom ujutro, subotom navečer"): "Kad sam vidjela da film traje 37 minuta, preplašila sam se, jer sam jako skeptična prema dokumentarcima koji traju dulje od 20 minuta. Međutim, "Mima i Marta" proletjele su mi u jednom dahu".

Vjeran Vukašinović (suautor hrvatskog igranog nezavisnog hita "Odredište nepoznato"): "Film me prodrmao iz temelja i nagnao da se suočim sa svim svojim uvjerenjima. Ovo je pravi film o lezbijstvu, a ne "Nije ti život pjesma Havaja"".

Željko Radivoj (klasik hrvatske nezavisne eksperimentalne produkcije): "Odličan film. Glavna su mu snaga njegove protagonistice, nevjerojatno iskrene djevojke".

Janko Heidl (filmski kritičar i urednik): "Mima i Marta najbolji mi je film s revije u Đakovu. Doista odličan. Topao, dirljiv, nježan, dražestan, ljudski film. Aktivistički bez agresivnosti i podizanja prsta."

Dragan Rubeša (hrvatski filmski novinar i specijalist za filmove Trećeg svijeta): "Film je izvrstan. Pogotovo onaj dio u kojem se cure svađaju oko filma Sve o Evi"

Igor Bezinović (mlada nada hrvatske kinematografije, autor "Blokade"): "Čestitam! Mislim da bi ovaj film mogao totalno zbuniti na mnogo razina mnoge ljude."

Gordana Crnković (književna kritičarka i urednica na Trećem programu Hrvatskog radija): "Mislim da je film pun pogodak, odabire temu koja je vrlo rijetka, i pronalazi pravi žanr za nju, a još je bolje što se sve to poklopilo slučajno kako se prave stvari uvijek slučajno poklope, u životu i u umjetnosti."

Miroslav Kirin (pjesnik i prozaik, dobitnik Nagrade Jutarnjeg lista): "Bilo je sjajno, u svakom pogledu."
Srećko Horvat (hrvatski filozof i semiotičar): "Ljubav je ljubav, bez obzira na godine ili predznak. To je ono što aktivistički film Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić na zabavan, ali uvjerljiv način pokazuje."

Link:
http://www.mochvara.hr/program/info/fil ... eri-u-močvari-131218
https://www.facebook.com/events/1854027 ... 8/?fref=ts
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby baddanijel » Mon Mar 17, 2014 10:58

UTORAK 18.03.2014 MOČVARA VRATA 20:00 POČETAK 20:30
FILMSKE VEČERI U MOČVARI: FILM I BOKS

Projekcija filma THE SET-UP (1949.)
Gost: ŽELJKO MAVROVIĆ
Moderira: ASTRID PAVLOVIĆ

besplatan upad

Kažu da je boks jedan on najagresivnijih sportova. Možda to daje scenarističko "meso" jer snimljene su hrpe filmova o boksu. Smatraju ga čak i kraljem žanra filma o sportu. Bezbrojne "besmrtne" rečenice kruže među fanovima. To su i jedini filmovi vezani za sport koji su osvojili Oscara, i to čak dva puta – Rocky i Djevojka od milion dolara. Put (anti)junaka tih filmova vodi od dna do ultimativne pobjede. Borba se odvija u ringu. Hmm, mnoštvo metafora – borba svakog čovjeka u ringu koji je "pozornica života"; ogoljena borba, bez hladnog i vatrenog oružja, bez trikova; borba golim rukama, krvavim šakama, prsa o prsa, dok jedan od dvojice ne padne – izgubi bitku. Čini li to te filmove tako "ljepljivima"? Želi li to homunkulus vjerovati da je moguć comeback i da je moguće postati Šampion?

Gost večeri je Željko Mavrović, idealan sugovornik o toj temu. Vidjet ćemo hoćemo li izdržati taj sparing.
Projekcija igranog boksačkog noir filma (dobra kombinacija!) The Set-Up (1949), redatelja Roberta Wisea, glume George Tobias, Alan Baxter, Wallace Ford i drugi.

Line za pamćenje iz ovog filma: "I want a man… Not a human punching bag!"

Saznaj više informacija o filmskim večerima u Močvari,
www.mochvara.hr/film

FB event,
https://www.facebook.com/events/215289748668143/

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby baddanijel » Fri Apr 11, 2014 15:26

Filmske večeri u Močvari
http://www.mochvara.hr/film

UTORAK 15.04.2014. VRATA 20:00 POČETAK 20:30 BESPLATAN UPAD

THE LITTLE LOST CHILD - glazbeni/video/spot i specijalni efekti.
Projekcije autorskih glazbenih spotova gostiju i spotova "simptoma".

Gosti: DENIS GOLENJA, LUKA HRGOVIĆ, ANTON SVETIĆ, VEDRAN ŠTEFAN.
Moderira: ASTRID PAVLOVIĆ.

Glazbeni video, ili da odmah skratimo - spot, bitan je dio suvremene popularne kulture koji se kontinuirano filmski mijenja i tehnološki napreduje. Njegova prvotna uloga reklamnog filma kojim se promovira neki singl (prvim se "spotom" u povijesti filma službeno smatra The Little Lost Child iz 1894. godine) dopunjena je utjecajem na pop-kulturu zahvaljujući masovnom utjecaju televizije, posebno MTV-a.

Kao dio popularne kulture, spot sudjeluje u stvaranju njenih trendova, kao zabava je usko vezan za glazbenu industriju i aktualne tehnološke trendove srodnih mu medija filma i televizije. Spot kao zasebna umjetnost konceptualan je rad više umjetnika (glazbenika, filmaša, dizajnera, koreografa i dr.), kao dio masovnih medija uspostavlja trendove (modne, životne, filmske i dr.), kao sociološki fenomen ruši barijeru između avangardne umjetnosti i popularne kulture (najviše zahvaljujući MTV-u i popularnosti same glazbe).
Zahvaljujući Youtube-u (svojevrsnom spoju televizije i jukeboxa), spotovi se zajedno s gledateljima sele na Internet, a sam spot se vraća prvotnim korijenima (Soundies, Scopitones).

Spot je među prvim filmskim formama krenuo u pohod na nove medije. Njegova kratkoća forme, manji financijski rizik, sklonost i otvorenost eksperimentu, omogućili su mu brz razvoj u skladu s novom publikom novih medija.* A tu smo već ušli na teritorij računalnih specijalnih efekata o kojima će nam govoriti mlada generacija filmaša Denis Golenja, Luka Hrgović, Anton Svetić i Vedran Štefan koji već imaju ozbiljnih iskustva na tom području.

Denis Golenja
Iva Visković - Peroni
https://www.youtube.com/watch?v=YV_wEuEUAoY

Chemical Brothers - Let Forever Be
https://www.youtube.com/watch?v=s5FyfQDO5g0

Tame Impala - Feels Like We Only Go Backwards
https://www.youtube.com/watch?v=wycjnCCgUes

Luka Hrgović, Anton Svetić
Gretta: Bez riječi
https://www.youtube.com/watch?v=M_emz7f-5Hw

S3NGS: Na more
https://www.youtube.com/watch?v=KswNUoK_65Q

Vedran Štefan
Luka Belani - Drifter Making Of
https://vimeo.com/26569697

Foo Fighters - Low
https://www.youtube.com/watch?v=ySlZdASmGCM

Red Hot Chili Peppers - Otherside making of
https://www.youtube.com/watch?list=RDmkZ7nfUITUQ&v=mkZ7nfUITUQ

* zahvala Maidi Srabović

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Links:
http://www.mochvara.hr/program/info/filmske-vec%CC%8Ceri-u-moc%CC%8Cvari-140415
http://www.facebook.com/events/443722175730126

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby baddanijel » Thu Oct 23, 2014 18:24

UTORAK 28.10.2014. VRATA 20:00 POČETAK 21:00 UPAD 0 KN

TURBINA - TURBO TRIBINA & FILMSKE VEČERI U MOČVARI PREDSTAVLJAJU

BORE LEE - 11 GODINA KASNIJE

Prije točno 11 godina i 2-3 dana, preciznije 25. i 26. listopada 2003. godine, u i oko prostora kluba Močvara, te na još nekim zagrebačkim lokacijama, sniman je film "U kandžama velegrada" koji je do tada samozatajnog sinjskog borca i glumca Borisa Ivkovića lansirao kao najpoznatiju domaću akcijsku zvijezdu. Ostalo je povijest: rasprodane projekcije, turneje po regiji, nagrade na festivalima, najprodavaniji domaći DVD film svih vremena, megapopularni nastavak "Čuvaj se sinjske ruke" čiji soundtrack je nominiran za Porina...

Od tog snimanja prošlo je jedanaest godina i u međuvremenu je Bore Lee svjesno smanjio intenzitet svog filmskog djelovanja jer se zasitio površnosti slave. Umjesto toga, provodio je dane na Kamešnici uglavnom trenirajući i meditirajući. No, kao i u svakom dobrom filmu, došlo je vrijeme da se prijatelji ponovo sastanu i popričaju o starim, dobrim vremenima. Tako će se Bore večeras vratiti na mjesto zločina i porazgovarati s publikom i prijateljima o raznim temama.

Kako bi pokazao da ipak nije ljenčario ni na filmskom platnu, nakon razgovora prikazat ćemo i tri novija Borina uradka koje većina zagrebačke publike još nije imala prilike vidjeti:

Velike stijene (2010.)
Duboki tragovi zla (2011.)
Teška tama (2014.) - svjetska pretpremijera!

Program su sufinancirali Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i Hrvatski audiovizualni Centar.

www.mochvara.hr/film

Event @ Facebook

Image
User avatar
baddanijel
Forum member
 
Posts: 275
Joined: Wed May 11, 2011 16:40
Location: polje ambrozije

Postby ulv » Thu Oct 23, 2014 18:26

bio na prvom prikazivanju teške tame nikidan, koja je to psihodelija i zbejn bi izgoren izaša :lol:
ulv
 

Next

Return to Filmovi, serije & igre

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest