audiofili help!

Hardware, software i ostalo vezano uz racunala

audiofili help!

Postby schebo » Mon Feb 24, 2014 21:18

ajde help pliz!
daklem Receiver 5.1

Front L+R: 30W + 30W -4 Ohm
Rear L+R: 30W + 30W -4 Ohm
Center: 30W -4 Ohm
Subwoofer: 40W -4 Ohm

Power consumption 120W max
Frequncy: 20-20000Hz
Subwoofer: 20-250Hz

da li na njega mogu spojiti zvučnike od 6 ohma?

da normalno radi jel, jer kad spojim desni izlaz malo radi malo ne.
jel to do izlaza ili jednostavno zvučnici ne pašu
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby HuncuT » Mon Feb 24, 2014 21:59

pa ne bi trebali baš nešto zajebavat. struja je struja, impedancija je impedancija.
možda su prejaki zvučnici? probaj spojit po jedan zvučnik na i na front i na rear.

u biti, premalo mi je to infoa. i dugo se nisam bavio time. kako misliš ovo da malo radi, malo ne?
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

__________________________________________

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
User avatar
HuncuT
<font color=red>The Menace
 
Posts: 4592
Joined: Sat Jan 12, 2008 22:51
Location: The Blizzard Of Flames

Postby schebo » Mon Feb 24, 2014 22:32

Nisam ni ja neka struka od toga pa zato pitam. Zvucnici su standard od sony linije. Kad spojim radi normalno na lijevi i desni. Al kad ugasim pa opet upalim pojacalo radi sam desni?!? I kao da prekida zica, s kablovi su ok. Jel ima to kakve veze?
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby schebo » Mon Feb 24, 2014 22:34

U biti neznam ni sam vise. koliko sam skuzio pojacalo je imalo svoje orginal zvucnike 5+1 pa mozda i to ima veze
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby HuncuT » Mon Feb 24, 2014 22:45

probaj jedan zvučnik spojit na FL/RL izlaze, a drugi na FR/RR. tako ćeš dobit snagu iz dva kanala na svaki zvučnik, za koji pretpostavljam da ima RMS veći od 30W. trebalo bi radit. za SUB bi trebao koristit poseban zvučnik, preporuka je da ne ide preko nominalnih 40W.
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

__________________________________________

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
User avatar
HuncuT
<font color=red>The Menace
 
Posts: 4592
Joined: Sat Jan 12, 2008 22:51
Location: The Blizzard Of Flames

Postby schebo » Mon Feb 24, 2014 22:53

Imam dva zvucnika i necu spajat nista vise. To mi je da malo tu i tamo poslusam radio i tako to. Hvala na infu probam sutra. Ma bed mi je da nisam kupio neko smece jer smo probali kod lika i sve je radilo
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby HuncuT » Mon Feb 24, 2014 23:02

ako su ti zvučnici koje koristiš trosistemci (tviteri-midle-bas), spoji sve kanale na kontakte od zvučnika. s tim da iz izlaza za SUB izvlačiš dva seta žica i spajaš ih na oba zvučnika. ostalo po gorenavedenom principu. ako radi - dobro; ako nešto pregori - sorry :lol:

zajebavam se. neće se niš dogodit. mislim da moraš dobit jači signal na zvučnike da normalno prorade.
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

__________________________________________

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
User avatar
HuncuT
<font color=red>The Menace
 
Posts: 4592
Joined: Sat Jan 12, 2008 22:51
Location: The Blizzard Of Flames

Postby Sinner » Tue Feb 25, 2014 0:00

provjeri kablove još jednom..
User avatar
Sinner
Forum member
 
Posts: 3736
Joined: Fri Mar 04, 2005 21:53
Location: Newcastle upon Tyne

Postby schebo » Tue Feb 25, 2014 6:59

Kablove mjenjao, opet isto
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby HuncuT » Tue Feb 25, 2014 20:19

možda koji od kondenzatora u pojačalu probija... ne znam šta da ti kažem :?
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

__________________________________________

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
User avatar
HuncuT
<font color=red>The Menace
 
Posts: 4592
Joined: Sat Jan 12, 2008 22:51
Location: The Blizzard Of Flames

Postby schebo » Tue Feb 25, 2014 21:05

daklem:
probao spajati sve i svašta. lijeve i desne.
dofurao druge zvučnike od 4 ohm-a.
Sve isto.

Ono što sam primjetio je sljedeće. Svi ulazi normalo rade, spojim ja to sve ALI kad ugasim pojačalo ili ga stavim na "stend by" i ponovno upalim radi samo jedan ulaz. I to desni. Ovog drugog moraš otpajat žice da bi opet proradio i zako u nedogled.
Čim ga ugasiš kao da izgubi memoriju i moš ga jeat.
Izgleda da me lik zavaljao.
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby HuncuT » Tue Feb 25, 2014 21:11

ček. a da na žice od lijevog izlaza spojiš prekidač od lampice, pa ga šaltaš ON/OFF? pojačalo će radit, samo zajebeš sistem :lol:

AL FAKAD
Last edited by HuncuT on Tue Feb 25, 2014 21:42, edited 1 time in total.
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

__________________________________________

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
User avatar
HuncuT
<font color=red>The Menace
 
Posts: 4592
Joined: Sat Jan 12, 2008 22:51
Location: The Blizzard Of Flames

Postby schebo » Tue Feb 25, 2014 21:35

bokte dragi, vidiš vidiš i to bi moglo proć. samo moram nać prekidač negdje.
e da ako je izlaz ili tako nešto otišlo koliko bi moga doći popravak?
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Postby HuncuT » Tue Feb 25, 2014 21:41

:lol: e sad pretjeruješ s pitanjima :lol:

instaliraj šalter i goni dok ide, pa kad rikne, vozi na reparaturu. do tada :arrow: ne talasaj :lol:
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

__________________________________________

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
User avatar
HuncuT
<font color=red>The Menace
 
Posts: 4592
Joined: Sat Jan 12, 2008 22:51
Location: The Blizzard Of Flames

Postby schebo » Wed Feb 26, 2014 21:55

imaš ti pravo. roknuo ja njega na dva kanala i sad svira.
User avatar
schebo
Forum member
 
Posts: 3067
Joined: Thu Nov 24, 2005 21:26

Next

Return to Racunala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest