WINDOWS VISTA

Hardware, software i ostalo vezano uz racunala

WINDOWS VISTA

Postby Mormy » Mon Jan 05, 2009 11:58

Eto, dakle nakon mjesec dana suživota s istima na poslu i doma...

Jebeš XP.

U Visti mi radi SVE! To što "guta puno" je radi servisa zvanog Superfetch koji unaprijed rezervira RAM prostor za sistemske servise tako da osnovni sustav radi brže. Ovo se riješava na dva načina... Jedan je disabliranje dotičnog servisa u CP appletu Services (što nije baš super, jer se Vista kroz duže vrijeme zapravo ubrzava), a drugi je kupovina USB memorije (brže neke ofkors) i onda na njoj upalite ReadyBoost te se time oslobađa sistemski ram za druge namjene.

Crackovi rade i sa SP1.

Ako imate TPM (Trusted Platform Module) čip na laptopu (a većina novijih ga ima, pogotovo bussiness klasa) isključite si BitLocker Drive Encryption (u Control Panelu pod Security) jer vam 100% netreba enkripcija čitavog diska...

Radi brzo i stabilno, čak i sa mojim dosta zahtjevnim aplikacijama, Ableton koji vrti Reaktor 5 VST (dve instance, synth i efekti) + DBlue Glitch VST + još ponešto Ableton integriranih efekt jedinica te dva homebrew samplera u Abletonu.

Doduše ja imam C2D proc + 4GB rama + ICH9M ali mislim da je danas to sasvim prosječna konfiguracija te da je Vista logičan next step.

Naravno tu je onaj naporni UAC, no pošto ja ne instaliram programe stihijski i večina toga mi radi u userspaceu niti ne gnjavi me toliko....

Dakle 3GB rama je min, obavezno SP1, i nema performance razlike između Viste i XP-a (meni nema)... No dakako to opet ovisi od korisnika do korisnika.
Last edited by Mormy on Sun Feb 10, 2013 21:09, edited 1 time in total.
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet

Postby Mirza » Mon Jan 05, 2009 13:04

Da ne silujem laptop džabe, postoji li ikakva šansa da dignem Vistu na 1GB RAM?
Procesor je Dual Core @ 1.46?

Nije da bi skroz prešao na Vistu, al čisto da malo programiram u njoj da vidim kako se ona ponaša u svemu tome.
valdemar wrote:Ma meni samo mutavi Rage nije jasan. Mislio sam nabavit koju ploču ali kad su ovako glupi nema šanse.
User avatar
Mirza
Forum member
 
Posts: 6925
Joined: Tue May 02, 2006 20:30

Postby breakdown_ » Mon Jan 05, 2009 13:07

Lijepo si se ti potrudio s tim :D, vjerujem da se moze srediti vista da bude donekle ko xp ali mislim da vecina ljudi se nije prebacivala na vistu jer jednostavno nema potrebe. Osim DIrectx 10 prosjecnom korisniku apsolutno nista ne treba s viste. Tek sada zapravo postaje bitno imati 64 bitni OS jer 4 GB rama je danas vec lagano standard. Ja sam vise nego zadovoljan kako sam si sredio xp tako da ce on i ostati do 7-ice koja navodno je jako dobra, cak i za danasnju razvojnu fazu. UAC se moze rijesiti sa Tweak UAC-om, vjeroatno ima i jos koji slicni program. Anyway moze ovo i u sticky pa da bude neki q&a za vistu.
Hellfire rages in my eyes
Blood will fall like rain this night
The coming curse, the anti-Christ, I am the Watcher's eye
I vindicate and cleanse the Earth of all mankind
User avatar
breakdown_
crna ofca
 
Posts: 1370
Joined: Sat Oct 01, 2005 20:54

Postby Mormy » Mon Jan 05, 2009 14:08

@Mirza nemoj... taj proc kaj ti imaš je onaj Pentium D drek baziran na Presleru koji je NetBurst proc aka DREK. doduše vista ti ima za win programiranje hrpu novih featurea ali afaik ti radiš web, pa je to nebitno... možda malo bolje radi s silverlightom... ukratko giga rama i Pentium D big no no

@breakdown... ovo je bilo za 32bit Vistu gore... 64bit mi ne radi dobro s Abletonom (radi, ali nije officialy supported, dakle rađe ne radi) ... isprobat ću taj Tweak UAC
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet

Postby Mirza » Mon Jan 05, 2009 19:21

Mormegil wrote:@Mirza nemoj... taj proc kaj ti imaš je onaj Pentium D drek baziran na Presleru koji je NetBurst proc aka DREK. doduše vista ti ima za win programiranje hrpu novih featurea ali afaik ti radiš web, pa je to nebitno... možda malo bolje radi s silverlightom... ukratko giga rama i Pentium D big no no

ma dobro, nego me zanima kako će se .NET aplikacije ponašat i samo njihovo kompajliranje
recimo rad u Delphiu i VB-u.
čak ni da stavim još koji keks RAM-a ne pomogne ili?
valdemar wrote:Ma meni samo mutavi Rage nije jasan. Mislio sam nabavit koju ploču ali kad su ovako glupi nema šanse.
User avatar
Mirza
Forum member
 
Posts: 6925
Joined: Tue May 02, 2006 20:30

Postby Mormy » Tue Jan 06, 2009 18:55

pomogne

i stavis usb memoriju neku brzu kao readyboost
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet

Postby Brian » Wed Jan 14, 2009 12:01

Erm, ja imam 2 GB RAMa i Pentium D na 2.8, komp koristim za net, filmove/serije, muziku i neobavezno igranje, bi li meni prelazak sa XP SP3 na Glistu ista znacio u zivotu?
George Orwell wrote:One cannot really be Catholic and grown-up.


I'm the .45 that's in your mouth
I'm a dirty, dirty whore
User avatar
Brian
Forum member
 
Posts: 1044
Joined: Sun Apr 20, 2003 18:20
Location: Guzica

Postby Mirza » Wed Jan 14, 2009 12:13

ako ga misliš i dalje koristiti za net, filmove/serije ne bi značilo ništa!
osim ako te pale oni efekti i izgled novog OS-a..
valdemar wrote:Ma meni samo mutavi Rage nije jasan. Mislio sam nabavit koju ploču ali kad su ovako glupi nema šanse.
User avatar
Mirza
Forum member
 
Posts: 6925
Joined: Tue May 02, 2006 20:30

Postby Mormy » Wed Jan 14, 2009 12:33

Brian wrote:Erm, ja imam 2 GB RAMa i Pentium D na 2.8, komp koristim za net, filmove/serije, muziku i neobavezno igranje, bi li meni prelazak sa XP SP3 na Glistu ista znacio u zivotu?
Jokte :)

Meni Ableton Live koji je još nakrcaniji od donjeg primjera nije radio nikakve probleme na Visti doduše, a sumnjam da ćeš raditi išta zahtjevnije od toga :)

Image
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet

Postby Crochild » Thu Feb 12, 2009 12:51

Jel se kome dogada da (na Visti Home Premium) ne moze u task manageru zatvorit ni jedan program kad mu se zamrzne (Not Responding)...to me uzasno zivcira, ni reinstalacija nije pomogla, inace imam Toshibin P200 laptop...
I net stvara probleme - spojen jesam, msn radi normalno al ni IE ni Opera ni Firefox ne zele otvarat stranice, reboot rijesava taj problem al je muka svako malo restartat komp... :evil:
Any ideas?
_\m/ ...hAppy liTle b00zer... _\m/

...death smiles at us all....and all a man can do is smile back...
User avatar
Crochild
Forum member
 
Posts: 32
Joined: Wed Dec 07, 2005 23:27
Location: Zg/Kr

Postby Guest » Fri Feb 13, 2009 14:34

riješavanje uaca je 2 klika posla:

http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

Dobio Home premium sa laptopom i mogu reći da vista me prilično oduševila. Da ju se potweakati žešće, i ima stvarno dobrih pluginova (launchy, taxix i drugi) koji uvelike olakšavaju rad. Crackana + loader radi najnormalnije.

Imam Ultimate na poslu u virtualnoj mašini, na ubuntu host-u, i na enkriptiranoj particiji i radi i više nego zadovoljavajuće s obzirom na live enkripciju i na činjenicu da komp ima 2 gb rama.

Iako je offtopic juzerima najtoplije preporučam linux distribucije (ubuntu pogotovo, kada stignem se moram malo baciti na testiranje fedore i minta), a ako vam je do testiranja virtualna mašina će i više nego dobro poslužiti.
Guest
Forum member
 
Posts: 163
Joined: Wed Jul 20, 2005 12:33
Location: RI

Postby Mormy » Wed Jun 16, 2010 21:04

nebih preporucio micanje UAC-a ..

to je security feature koji je tu stavljen s razlogom :)

i zacudo radi vrlo dobro :)
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet

Postby Mormy » Sun Feb 10, 2013 21:09

lock i unsticky... sve valjda jasno
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet


Return to Racunala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron