ADSL - ŠTO I KAKO?

Hardware, software i ostalo vezano uz racunala

Postby Sunburn » Wed Jul 19, 2006 22:10

username sa dsl je <username>@htnet-dsl oblik koliko znam, tako da da, morao si dobit novi UN i pass

sta se ovog pada veze tice, jeste vi ekipa cijelo vrijeme spojeni? jer ako jeste onda vas ja mislim T-com srusi i ponovno digne nakon nekog vremena da bi vam se promjenio IP s obzirom da je to dinamicka vrijednost, stalni IPovi se placaju
barem su tako meni objasnili
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
User avatar
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću
 
Posts: 3311
Joined: Fri Oct 03, 2003 19:27
Location: Rijeka

Postby Richpa » Tue Aug 22, 2006 14:01

STARK wrote:
HammerTroll wrote:se moze tu i pitat za pomoc? :)
nadam se da da, jer kopam po netu i nisam nista naso

dakle, svako toliko me izbaci sa neta.
na routeru prestane svjetlit DSL lampica, ili miga.
kad se pokusam connectat, pise ERROR 678
...nakon 5-10 min lampica opet svijetli normalno, i bez problema se spojim na net :?
danas me tako izbacilo 4 puta, majku mu


Mene to isto jebe...skidam nešto i đubre mi se disconnecta. I to uglavnom ujutro, po 5-6 puta u roku od pola sata..frustravajuće :?


USB ili LAN??
Richpa
Spectral Collapse
 
Posts: 7293
Joined: Wed Aug 10, 2005 14:50
Location: Xibalba

Postby Sinner » Wed Oct 11, 2006 13:44

dakle, svako toliko me izbaci sa neta.
na routeru prestane svjetlit DSL lampica, ili miga.
kad se pokusam connectat, pise ERROR 678
...nakon 5-10 min lampica opet svijetli normalno, i bez problema se spojim na net
danas me tako izbacilo 4 puta, majku mu


Moguće da se router pregrijava ...
Barem je kod mene bio taj problem ... A i prvih mjesec dana svi imaju slične probleme ...
User avatar
Sinner
Forum member
 
Posts: 3736
Joined: Fri Mar 04, 2005 21:53
Location: Newcastle upon Tyne

Postby Mormy » Wed Oct 11, 2006 14:25

Ako prestaje svijetlit lampica za DSL to znaći da se na DSLAM-u (hardware od providera koji je smješten u lokalnoj centrali) nešto događa... Daj mi molim te reci koji ti model routera imaš?
Go away, or I will replace you with a small shell script
User avatar
Mormy
codemonkey
 
Posts: 6429
Joined: Wed Mar 10, 2004 18:49
Location: Internet

Postby Yeentrancemperium » Sun Mar 18, 2007 10:52

Trenutno imam max adsl 5GB paket. Cimer mi sad začas odlazi pa sam mislio spustiti paket na 1 GB. Zanima me kak je to moguće i dali je ko od vas imal kakva iskustva s tim.
O'Nightspirit
I am one with thee
I am the eternal power
I am the Emperor !!!

---INFINITE STATE FUTURE BREED MACHINE---

Unija Međimurje-Istra-Slovenija FTW!!!
User avatar
Yeentrancemperium
Forum member
 
Posts: 2068
Joined: Fri Jul 15, 2005 0:31
Location: Čakovec

Postby EyesInMist » Sun Mar 18, 2007 19:28

na korisničkim stranicama imaš link za promjenu paketa, ovaj mjesec si još na 5GB, a slijedeći na 1GB, ne plaćaš prelazak.
When there's nothing right
Don't ever let them cut
All your hopes on the way to the sky

"The superior man is catholic and not partisan. The mean man is partisan and not catholic." :kvak:
User avatar
EyesInMist
Forum member
 
Posts: 548
Joined: Wed May 31, 2006 0:00
Location: Mokošica (Pedijatrija) / Dubrovnik (Psihijatrija) / Varaždin (Neurokirurgija) / Split (Terapija)

Postby Enigma » Sat Mar 31, 2007 10:13

moj problem...

kad sam došao u zagreb na studij ugradio sam adsl u stanu.. ove godine je došao brat na studij te donio adsl router kojeg smo koristili doma, u trogiru. sad su u stanu dva routera i ne možemo oba dvoje istovremeno bit na internetu.. koje bi bilo rješenje? mislili smo uzet w-lan, al sam čuo da bi onda samo jedan od nas dvojice imao max. brzinu, jer da je w-lan router osjetljiv na fizičke prepreke između, u mom slučaju, dva receivera.. znači, kako ću omogučit njemu i sebi da istovremeno budemo na netu uz istu brzinu :?:
User avatar
Enigma
Forum member
 
Posts: 765
Joined: Mon May 02, 2005 22:15
Location: (t-z)g

Postby Sunburn » Sat Mar 31, 2007 11:34

kupi hub i spojite se preko huba, makar obicno routeri imaju vize ulaza pa me cudi da se ne mozete oba dva spojit na isti router
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
User avatar
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću
 
Posts: 3311
Joined: Fri Oct 03, 2003 19:27
Location: Rijeka

Postby Enigma » Sat Mar 31, 2007 12:14

Sunburn wrote:....makar obicno routeri imaju vize ulaza pa me cudi da se ne mozete oba dva spojit na isti router


ne razumijem.. kako to misliš više ulaza :?: više ulaza za što?
User avatar
Enigma
Forum member
 
Posts: 765
Joined: Mon May 02, 2005 22:15
Location: (t-z)g

Postby Sunburn » Sat Mar 31, 2007 14:26

kabel. DSL router se na PC spaja preko klasicnog mreznog kabela obicno. i obicno jedan router ima vise mreznih izlaza sto omogucuje spajanje vise kompova na jedan router
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
User avatar
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću
 
Posts: 3311
Joined: Fri Oct 03, 2003 19:27
Location: Rijeka

Postby Enigma » Sat Mar 31, 2007 15:28

ee lave, thanks, sve sam skužio.. došlo je do communication breakdowna između mene i brata :)
User avatar
Enigma
Forum member
 
Posts: 765
Joined: Mon May 02, 2005 22:15
Location: (t-z)g

Postby ensiferum » Mon Apr 02, 2007 18:35

Zanimaju me cijene ADSL-a
Namjeravam uzeti Flate rate, brzina mi nije važna, samo neograničen promet
Di mi je najbolje uzeti
na stranici T-coma piše da je najsporiji Flate rate više od 200 kuna, a ovaj X-net od DCM kabelske televizije samo 120ak kuna...

kolike su točno cijene Flate ratea sa najmanjom brzinom?
User avatar
ensiferum
Forum member
 
Posts: 156
Joined: Wed Jan 12, 2005 14:24
Location: ZADAR

Postby Kali » Thu Apr 05, 2007 21:34

ima li tko iskustva s Optimom?
prebacih se na flatmin kod njih...5 giga mjesečno, flat rate nakon 22 h, cca 100 čun mjesečno. čini mi se da je njihova ponuda još najjeftnija :|

eo checkirajte kog zanima
http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
User avatar
Kali
Forum member
 
Posts: 421
Joined: Wed Feb 09, 2005 19:42
Location: Rijeka

Postby Nosferatu » Sat Apr 07, 2007 13:21

mislim da trenutacno amis ima najjeftiniji flat.... na pristojnoj brzini...
User avatar
Nosferatu
<i></i>
 
Posts: 211
Joined: Wed Aug 07, 2002 0:13
Location: 127.0.0.1

Postby Spell » Mon Apr 09, 2007 12:24

ma DCM, flat rate, 1Mb/s. 100 kn! tako mi frend rekao... meni se to čini najprimamljivije...
...Two thousand fattened years like maniac...
http://www.last.fm/user/wagir/
User avatar
Spell
Forum member
 
Posts: 36
Joined: Fri Apr 06, 2007 11:47
Location: Behind You

PreviousNext

Return to Racunala

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron