QUEEN

Rock rock, 'till you drop!

Moderators: Jaggernaut, Vufli

Postby Nik Praskaton » Tue Mar 08, 2011 17:55

Zbane wrote:
Smak wrote:
Zbane wrote:hm, da, istina je to kaj veliš.(jbg ja sam andergraund optimista oko tih današnjih galzbenih strujanja pa moram uvijek nešt prosrat u korist novih bendova heh :) )

mislim da je prije 30-40 godina bilo, uz nedostatak društvenih mreža, lakše i jednostavnije prikazat rock kao subkulturu i kao glazbu, jer se više-manje na to (bar mislim) nije gledalo kao na žanrove i podžanrove nego na jedan cjelokupan fenomen u glazbi koji je u potpunosti različit bio naspram nekih konvencionalnih shvaćanja moderne zabavne glazbe....dok je danas, uz razvoj elektronike, hip-hopa, panka, metala (itd) i fuzije jednih naspram drugih postao, ajmo reć, kao neki amalgam između tih vrsti pa je tako, nekadašnji, konvencionalan pojam 'rocka' ostao kao samo jedan arhaični pojam iz prošlog vremena.

tako da, neznam, taj 'rock' je danas itekako prisutan samo nije (bar po mom mišljenju) toliko fokusiran na neku zajedničku inicijativu u razvoju glazbe nego više na pojedinačne 'fenomene' koji naposlijetku i tvore tu cjelinu (unazad nekoliko desetljeća).
kao da je 'nadišao' sfere glazbe, kak da kažem...


e baš to, skroz si dobro sve objasnio, a i prije nije mogla bas svafa fuka snimit ploču ko danas, mislim da je i to jedan od čimbenika zas je losije, danas svatko snima ploču, prije si moro i vrijedit neki kurac da bi nest snimio. meni je to jebeno žao jer ono, nema novijih rock badnova pa da cekamo novi album i da album bude remek djelo, a ne da mi se vri dva dana u playeru i to e to...

ma naš šta ću ti reć, znalo mi se zadesit da preslušavam po 10ak albuma (kobajage), al ustvari od toga 'kvalitetno' ne preslušam ništa tako da sam to odjebo i reko slušat ću samo ono što mi se sluša a ne sad HAJDMO SVE SKUŽIT i SVE ČUT tako da sam se vratio na par albuma koji me zanimaju i nekolicinu bendova koji su mi osobno pun pogodak...a ovo sa strane šta uleti uleti nebitno je...
mislim, neznam možda to samo meni :) , ali zadesi mi se overload svih tih bendova pa mi sve postane dosadno kuiš :?

i to je činjenica - glazba je postala prepristupačna (što je odlično btw) ali jednostavno je nemoguće SVE SLUŠAT_a i morbidno je pomalo heh :roll02:


hahaha totalno!!

de od hard rocka ja prasim samo zeppeline i purple i boli me kurac :roll02:
User avatar
Nik Praskaton
Forum member
 
Posts: 1102
Joined: Tue Apr 07, 2009 22:17

Postby _Necrophagist_ » Thu Mar 10, 2011 15:29

Zbane wrote:
_Necrophagist_ wrote:Ta pisma je preteča elektronske glazbe (ako ne računamo kraut-rock,koji ipak nije baš bio "čista" elektronika)

a je ga ti isto sad laprdaš:roll02:
juan atkins, detroit, krautrock, kraftwerk... - google it

Ok,sorry,nisan baš upućen u kraut rock,slušao sam jedino Tangerine Dream i Kraftwerk,a i to ne previše,da,nastalo je puno prije Queenove Radio Gage,ali i Queen je sa tom pismom pridonio kasnijoj elektronskoj glazbi u 90tima.Krivo san se izrazio,nije preteča,nego je pridonila i imala utjecaj na elektroniku 90tih.
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
User avatar
_Necrophagist_
Forum member
 
Posts: 862
Joined: Mon Jun 06, 2005 11:22
Location: Split,Houses of The Holy

Postby Zbane » Thu Mar 10, 2011 20:01

_Necrophagist_ wrote:
Zbane wrote:
_Necrophagist_ wrote:Ta pisma je preteča elektronske glazbe (ako ne računamo kraut-rock,koji ipak nije baš bio "čista" elektronika)

a je ga ti isto sad laprdaš:roll02:
juan atkins, detroit, krautrock, kraftwerk... - google it

Ok,sorry,nisan baš upućen u kraut rock,slušao sam jedino Tangerine Dream i Kraftwerk,a i to ne previše,da,nastalo je puno prije Queenove Radio Gage,ali i Queen je sa tom pismom pridonio kasnijoj elektronskoj glazbi u 90tima.Krivo san se izrazio,nije preteča,nego je pridonila i imala utjecaj na elektroniku 90tih.

istina kaj veliš...hah ma nisam tak grubo htio pisat jbg :lol: više iz zajebancije :D
_Ofce i Nofce_
User avatar
Zbane
Forum member
 
Posts: 8245
Joined: Tue Sep 23, 2003 21:05
Location: Rifovanje

Postby _Necrophagist_ » Sat Mar 12, 2011 3:40

Ma,ok,nema problema.Živija :chears:
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
User avatar
_Necrophagist_
Forum member
 
Posts: 862
Joined: Mon Jun 06, 2005 11:22
Location: Split,Houses of The Holy

Postby Nik Praskaton » Sat Jul 02, 2011 15:35

http://www.muzika.hr/clanak/32237/muzik ... lbuma.aspx

kak je lijepo kad spojis ugodno s korisnim :)
User avatar
Nik Praskaton
Forum member
 
Posts: 1102
Joined: Tue Apr 07, 2009 22:17

Postby Bombenhagel » Sun Jul 03, 2011 16:45

_Necrophagist_ wrote:
Zbane wrote:
_Necrophagist_ wrote:Ta pisma je preteča elektronske glazbe (ako ne računamo kraut-rock,koji ipak nije baš bio "čista" elektronika)

a je ga ti isto sad laprdaš:roll02:
juan atkins, detroit, krautrock, kraftwerk... - google it

Ok,sorry,nisan baš upućen u kraut rock,slušao sam jedino Tangerine Dream i Kraftwerk,a i to ne previše,da,nastalo je puno prije Queenove Radio Gage,ali i Queen je sa tom pismom pridonio kasnijoj elektronskoj glazbi u 90tima.Krivo san se izrazio,nije preteča,nego je pridonila i imala utjecaj na elektroniku 90tih.


isuse ovo je najgluplja izjava koju sam ikad pročitao na ovom cmar netu :lol: :lol: :lol:
User avatar
Bombenhagel
Forum member
 
Posts: 11215
Joined: Wed Jul 30, 2008 17:29
Location: Zagrob

Postby Nik Praskaton » Fri Jul 29, 2011 11:26

User avatar
Nik Praskaton
Forum member
 
Posts: 1102
Joined: Tue Apr 07, 2009 22:17

Postby fairy feller » Sat Aug 06, 2011 10:37

Smak wrote:http://www.muzika.hr/clanak/32604/vijesti/stizu-obogacene-verzije-posljednjih-pet-albuma-queena.aspx


to je već stara vijest, zasad sam kupio 3 deluxe izdanja albuma, super zvuče! queen forever!
I watched as fear took the old men's gaze
Hopes of the young in troubled graves
'I see no day' I heard him say
So grey is the face of every mortal (Queen)
User avatar
fairy feller
Forum member
 
Posts: 315
Joined: Wed Apr 18, 2007 17:05
Location: karlovac

Postby fairy feller » Sat Aug 06, 2011 10:43

najnovija vijest je da 05.09. na freddiev 65. rođenda izdaju deluxe izdanje wembley koncerta s novim intevjuima i dodacima ali najveća novost je da ćemo ovaj put dobiti 2 puna wembley koncerta jer su rasprodali wembley 2 dana za redom i oba dana su snimljena i sad ćemo napokon moći vidjet i koncert koji je bio u petak (a onaj svima poznati je bio u subotu)

http://www.queenonline.com/en/news-arch ... y-edition/
I watched as fear took the old men's gaze
Hopes of the young in troubled graves
'I see no day' I heard him say
So grey is the face of every mortal (Queen)
User avatar
fairy feller
Forum member
 
Posts: 315
Joined: Wed Apr 18, 2007 17:05
Location: karlovac

Postby fairy feller » Wed Aug 17, 2011 22:20

brianov nastup na krovu buckinghamske palače iz 2002. (a ne iz 2007. kako piše u članku, dobro se sjećam toga jer sam prijenos gledao na tvu) je izglasan za 2. omiljeni tv moment britanaca

http://www.express.co.uk/posts/view/265 ... TV-moment-

http://www.youtube.com/watch?v=_4nsifplvpk
I watched as fear took the old men's gaze
Hopes of the young in troubled graves
'I see no day' I heard him say
So grey is the face of every mortal (Queen)
User avatar
fairy feller
Forum member
 
Posts: 315
Joined: Wed Apr 18, 2007 17:05
Location: karlovac

Postby Pumpa » Fri Sep 02, 2011 20:49

who wants to live forever u mraku po ovoj oluji, po mogućnosti + hajlender... još da je neki gens tu al niš od toga :(
svejedno epic \m/
User avatar
Pumpa
Forum member
 
Posts: 1061
Joined: Wed Mar 05, 2008 9:57
Location: Zagreb, Southern Slavia

Postby fairy feller » Mon Sep 05, 2011 1:25

sretan 65. rođendan freddie! i google mu je odao počast s ovom animacijom koju su napravili njemu u čast. nitko više nikad kao freddie!
I watched as fear took the old men's gaze
Hopes of the young in troubled graves
'I see no day' I heard him say
So grey is the face of every mortal (Queen)
User avatar
fairy feller
Forum member
 
Posts: 315
Joined: Wed Apr 18, 2007 17:05
Location: karlovac

Postby fairy feller » Thu Sep 29, 2011 23:12

We Are The Champions voted catchiest pop song of all time... by scientists

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... tists.html

ovo mi je pomalo smiješno al valjda nema liste na kojoj queenovci nisu izabrani za najbolje

Survey: Top driving songs revealed
http://www.bedfordtoday.co.uk/news/toda ... _1_3090116
I watched as fear took the old men's gaze
Hopes of the young in troubled graves
'I see no day' I heard him say
So grey is the face of every mortal (Queen)
User avatar
fairy feller
Forum member
 
Posts: 315
Joined: Wed Apr 18, 2007 17:05
Location: karlovac

Postby Liburnian » Thu Oct 06, 2011 19:36

Liburnian
 

Postby hallowed » Thu Oct 06, 2011 20:23

Neke stvari treba ostaviti da miruju. Nemam ja ništa protiv Gage, ali May treba malo ohladiti.
Fuck your systems and fuck your decisions
User avatar
hallowed
Forum member
 
Posts: 1622
Joined: Sun Apr 24, 2005 19:05
Location: LV-426

PreviousNext

Return to Hard Rock Caffe

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest