POWER ELECTRONICS / POWER NOISE

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

POWER ELECTRONICS / POWER NOISE

Postby ULLER URUZ » Sat Nov 13, 2004 14:07

Whitehouse su inače začetnici ovoga smjera.U svijetu postoji još bar milijun takvih bendova (zaista ne znam da li je itko ovdje čuo za: Brighter Death Now, Sutcliffe Jugend, Con-Dom, Genocide Organ, Folkstorm, Grey Wolves, Streicher, Propergol, Slogun, Atrax Morgue, Deathpile, Irm, Skin Area, NTT, Skincage, Stone Glass Steel, Haus Arafna, Iron Halo Device, itd).To je žanr koji se zove power electronics. ili power noise.
Na ovome threadu ću obrađivati te bendove. Ako itko zna nešto, molim vas pišite i uključite se... :D

Ovaj dio o glazbi ću napisati na engleskom jeziku (prenijeto iz jednoga američkog fanzina iz Chicaga za koji sam ovo napisao 1995 godine), jer nažalost nemam riječi za pravilno opisati ovo što želim opisati.
Power electronics is not a cacophony, soundscapes, deconstruction, transcendent sounds, difficult or dissonant. It is a form of communication that can be accurately termed like powerful, dynamic, loud, aggressive, relentless, brutal, earsplitting, mindnumbing, paralyzing,shrill, complex, kinetic (like constant up and down movements...left to right channel panning...varying degrees of high - end Hz frequencies with lots of low end punch and of course bass...), pulsating,throbbing, dB torture, burst noise, layers of oscillation,volume overload with occasional fluctuations from softer/ quieter to full assault, dense, violent, visceral and much , much more. Druga stvar koja će vas možda zanimati glede te glazbe jest ovo (opet ja...) . Extreme electronic exposure is a highly sensual thing and from a physical level it is very erotic and sexually charged. This type of sound affects both body and mind simultaneously.Like all thrilling compositions (and music itself) the listening brings you into an immediate artificial reality and a completely new environment.
One of many emotions and ideas.This sound can create pictures, colors, cold or heated feeling, profound sorrow, anger, and countless connections from our perceptions into the real world around us. The procedure and commitment can be simple or as multi faceted as you yourself make it.
Nadam se da će vam ovaj dio gore pomoći da se nađete u tom kolažu zvuka i glazbe. :D
Slušam Tetu Lizu i Cinkuše. A poslije toga Fanisk i Kataxu.
User avatar
ULLER URUZ
Forum member
 
Posts: 61
Joined: Sun Nov 07, 2004 8:32
Location: Gruzija, land of kefir and brkata zena

Postby NOGOŠIR » Sat Nov 13, 2004 21:50

ima li ikoji od tih bendova veze s metalom? ne kazem da ne valja ako nema,samo pitam.

zsto bas POWER noise?
NOGOŠIR
_________
 
Posts: 906
Joined: Wed Dec 10, 2003 22:47

Postby ULLER URUZ » Sat Nov 13, 2004 21:59

Folkstorm i Deathpile su bili ili jesu članovi extreme metal bendova. Folkstorm više ne postoje, ali imaju cd-ja za poludit'. Inače to je projekt tipa koji se zove NORDVARGR iz benda MZ412 ili MASCHINENZIMMER 412. Deathpile je tip koji je snimao za RELAPSE bendove. Više se na žalost ne sjećam njegova prvotnoga metal benda.

Što se tiče POWER NOISE naziva, on se odnosi na abrazivniji nemelodičniji oblik ne- statične POWER ELECTRONICS glazbe. To je jako, jako teško za slušati. Rekao bih da je naziv reciklirana buka prikladan glede toga....
Slušam Tetu Lizu i Cinkuše. A poslije toga Fanisk i Kataxu.
User avatar
ULLER URUZ
Forum member
 
Posts: 61
Joined: Sun Nov 07, 2004 8:32
Location: Gruzija, land of kefir and brkata zena

Postby Gumbelium Roža » Mon Nov 15, 2004 22:29

Sad ću i ja biti malo pristojan, u duhu ove teme. Slušam prvi Whitehouse i prvi Genocide Organ i to je meni više/manje OK. Međutim, kasniji albumi su mi užasno dosadni i pretenciozni, nemaju nikakve interesantne teksture u zvuku, ideje im blijede. Nije stvar u tome što zvuče isto, nego baš u tome što zvuče drugačije: nebitno. Isto kao i Grey Wolves, ConDom, Slogun itd. To su bendovi kod kojih ne zamjećujem dostatan smisao za humor. Sad, Atrax Morgue- ajde. On je živopisan, on je SMEĆE. TO volim. Ali jedini takav ZAISTA dobar bend su Teatro Satanico. Osim noise podloga koje koriste kao glazbu (opa!), imaju čujno vrsnog izopačenog odbačenika iz dramske sekcije za mikrofonom, a taj usto zna i napisati podugačku pričicu koja će vas podsjetiti da su sve vaše neugodne sumnje iz kinderbeta ostvarene u noćnoj mori sadašnjeg trenutka. I to u maniri Štrumfova! Over and out...
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
User avatar
Gumbelium Roža
Forum member
 
Posts: 268
Joined: Fri Jun 04, 2004 9:53
Location: this degenerate little town

Postby Prince Of Agony » Mon Nov 15, 2004 22:48

Zamisli da se kod nas zove stil muzike ENERGETSKA ELEKTRONIKA..:)
u biti već postoje TRANZISTORI (dobro, recimo da spadaju u POWER ELECTRONICS).
nego, da ja osnivam bend zval bi se IGBT hehe
User avatar
Prince Of Agony
Forum member
 
Posts: 73
Joined: Thu May 22, 2003 17:01

Postby BillGatesMustDie » Tue Nov 16, 2004 5:28

ULLERU, (ako ti nije problem) ajde za početak napiši jedno 10-ak albuma, onako da su to neke "biblije" u žanru, obavezno za poslušati ili neki svoj prijedlog. Ne mora sad biti lista za početnika, može i ekstremno.

Tu vjerojatno ovi bendovi imaju hrpetine albuma, a ja nemam baš neku super-vezu da bi to provjeravao pa bi mi dobro došle neke smjernice.
BillGatesMustDie
Forum member
 
Posts: 145
Joined: Fri Nov 14, 2003 12:10

Postby Trinity Tortura » Tue Nov 16, 2004 10:53

svatko ima različiti ukus glazbe, pa tako i za ovaj žanr.
normalno, ja slušam sve navedene grupe koje si nabrojio, i dijelim isto mišljenje sa dark murderom i eventualno neke tvoje.mislim da takvu glazbu nebi trebali slušati normalni ljudi :)

metalcima obično takva vrsta ne odgovara i govore, a meni su rekli mnogi, da je to sve umjetno i da nema nikakve "ljepote" u tome...c'mon... :roll:

al dobro.. svakom svoje.. meni ovakva vrsta potpuno odgovara :)
.:: as she creates so she destroys ::.
User avatar
Trinity Tortura
Forum member
 
Posts: 501
Joined: Fri Jul 16, 2004 23:04
Location: Rijeka

Postby dark murder » Wed Nov 17, 2004 11:05

navedeni pravci su mi jako dragi...inače volim tu podvrstu gothic rocka...posebno su mi dragi institut,IRM,atrax morgue,folkstorm,intoxic deaTH,GENOcide organ,,NOD,extreme cunt,...i ostala hrpa...a što se tiče starijih tu se također zna...no vjerovatno moji najveći uzori i uzori svim ovim bandovima je odlični njemački gothic band SPK...
1.JESI HRVAT IL KOJA TI JE PIČKA MATERINA...
2.MA JEBO VAS JA...HEHE
dark murder
Forum member
 
Posts: 50
Joined: Mon May 31, 2004 10:57

Postby ULLER URUZ » Wed Nov 17, 2004 15:22

dark murder wrote:navedeni pravci su mi jako dragi...inače volim tu podvrstu gothic rocka...posebno su mi dragi institut,IRM,atrax morgue,folkstorm,intoxic deaTH,GENOcide organ,,NOD,extreme cunt,...i ostala hrpa...a što se tiče starijih tu se također zna...no vjerovatno moji najveći uzori i uzori svim ovim bandovima je odlični njemački gothic band SPK...


Slažem se, SPK su legende.
Napisati ću listu najvažnijih izdanja ovoga pravca za koji dan. No frx. :D
Slušam Tetu Lizu i Cinkuše. A poslije toga Fanisk i Kataxu.
User avatar
ULLER URUZ
Forum member
 
Posts: 61
Joined: Sun Nov 07, 2004 8:32
Location: Gruzija, land of kefir and brkata zena

re:

Postby SpectralRipper » Mon Mar 14, 2005 3:03

...grey wolves baš furaju ozbiljnu anti-cultural briju, i fakat u stvorili jebenu auru oko svog krljavog zvuka.isto ko i con-dom pa i GxOx.

slogun sa druge strane više ide na ortodoksni đir engleza, zato je fakat naporan.isto ko i intrinsic action. malo previše briju na whitehouse , come i white power (bend) makar i oni imaju dobrih furki.
brighteri su se masno razvodnili u zadnjih par godina.ali zato su im stari albumi totalni kult.

inace nebih reko da su whitehouse tolko zaslužni za sve to.throbbing gristle je podosta toga napravio za kreiranje tog pravca, isto kao i hijokaidan, fushitsusha , sun ra ( koji spada pod jazz), swans i slični.

također, vec od 1950'ih dosta klasičara počinje brijat na eksperimentiranje za zvukovima.par godina kasnije kad se pojavila distorzija , sintići i efekti , cijela stvar oko kreiranja buke se razbuktala.lou reed je isto tamo negdje početkom 70'ihzabrijao na lagani indus noise.cak je i mick jagger imo neku experimental fazu u to vrijeme.dakl, pojednostavljivanje cijele stvari, i svođenje čitavog pravca na spk ili slično je blago naivno nakon svega.spk jest zakon, al je u odnosu na današnji noise to ko da usopređujemo beatles sa nekom deathmetal bendom.

ne zaboravitmo da je noise nekad izlazio na tdk sa60 kazetama, da su bendovi jedva prodavali po 50 tejpova na godinu.danas je velika lova u tom mainstream noise-u.anenzephalia izda novi disk u 1000 komada i isti se rasproda za manje od 3 mjeseca.

mozda je ta ušminkanija noise-scena ( cold meat npr) dominantna i mozda je zastupljena u nekim gothic krugovima, al čisto sumljam da bi se vecina današnjih extreme-noise bendova složila da spadaju u taj pod-žanr.kao sto se vecina njih iz ranih 80's nebi dala stavit u tu ladicu.

osobno se nebih upuštao u takva brzopleta ocjenjivanja sta je to p.e.noise žanr.nermeš na vrh tog pravca preskakanjem stepenica i činjenica.
to je fakat razgranata stvar u pm. neznam ni ja puno o svemu tome, brijem da ni sam masami aktia ne zna ni 50% svega.al fakat ne kuzim na koju foru ekipa koja izgleda ko da su white-trash i uz nabrijano brujanje bass gitare i urla -
" fuck young girls and rip their cunts" ima veze sa gotikom u bilo kojem smislu.

kad si vec Jonathan Canady-ev deathpile spomenuo, uskoro bi trebo izac dupli disk sa hrpom starih stvari koje su svojedobno izlazile samo na kazetama. kolko ja znam lik je prije deathpile-a imo bend "dead world" a kolko sam cuo od tog me dost asociralo na mjuzu u điru godflesh i big black.daleko od toga da je to extreme-metal kao sto je navedeno gore
User avatar
SpectralRipper
Forum member
 
Posts: 270
Joined: Sat Mar 12, 2005 10:16

Postby Mijazma » Tue Mar 15, 2005 20:32

e ovo je fakat čudno -
nesto sam kopao po guglu, neam pojma što
točno - keywords u tražilici slika su bili ala speer
waffen ss hypercube i štatijaznam,
i u jednom od prozora otvori se neka slika s
lubnajama i pise (among else) genocide organism.

guglam to, skuzim da je to grupa ovo ono, zanr
ovaj onaj, pizdarije... i zaintrigira me to i nakon
kojih sat dva, sjetim se da bi mogao ovdje pitat
jel tkogod cuo (za) njih, kao ono jebemti e...

nema, neke stvari su suđene...
User avatar
Mijazma
Forum member
 
Posts: 157
Joined: Wed Nov 19, 2003 20:21

Postby Jeb » Sat Jun 25, 2005 14:14

u zadnje vrijeme mi paše samo industrial noise...moram priznati da je to najbolja muzika za opustit se...ne ozbiljno....
Jeftino Prodajem Ukupe:wink:
User avatar
Jeb
Forum member
 
Posts: 908
Joined: Sat Jun 25, 2005 10:53


Return to Twilight Zone

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest