[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120
Perun.hr forum • View topic - Fates Warning-lice i naličje!

Fates Warning-lice i naličje!

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby l3ader » Mon Sep 25, 2006 12:45

The Dragon Of Blood wrote:Tvrdim jerbo Fates Warning je uspio gdje DT nije...
ajde mi molim te pojasni ovo. U ćemu su to oni uspjeli a da DT nije, zapravo ti meni objasni po ćemu su oni tako dobri bez obzira na DT. mogu ti reći da mi je FW na dnu od večine prog bendova koje sam poslušao (IMHO naravno).
l3ader
Forum member

Postby Pavao » Mon Sep 25, 2006 18:30

Oba benda je u principu teško uspoređivati, jer osim osnovne prog linije i kompleksnosti--nemaju ništa drugo zajedničko. Dalje je sve stvar nadgradnje.
DT očito više brije na tehnologiju, dok jedni FW mogu komodno svirati i u Močvari.
Naravno, svaki bend ima svoje ključne nedostatke, a što ovisi o percepciji osobe koja to sluša. Na pretposljednjem albumu DT su u nekim stvarima totalno zastranili, npr. u This dying soul gdje su u drugoj polovini, po mom mišljenju, malo pretjerali i brutalni do razine dosade.
FW možda više krasi prirodnost, bez tehničkog i, još više, tehnologijskog nabrijavalja i debljanja po osnovnoj temi. Slažem se da je veličina DT- a u tome što se mnogi bendovi s njima uspoređuju, međutim, kada se posluša bilo koja stvar od RUSH---tada je razvidno da su DT u stvari (...ovo sami nadopunite....).

DT osvajaju tehnikom i produkcijom, dok FW osvajaju prirodnošću i nesputanošću, do suptilnih granica post-artističkog osjetilnog fragmentarno-imaginarnog pulsa bezvremeneog sentimenta etera...
Oh ,Jesus,with your love,I´ĺl never be a lonely spirit!
Pavao
Forum member

Postby All 2 Human » Wed Sep 27, 2006 1:21

O majku mu, kakva rasprava.

Fates Warning je kult! Ne bi Dream-a ni bilo kao takvog da nije bilo njih. A Pleasant Shade of Gray je progresivniji od nekoliko poslednjih DT albuma, mracniji, savrsen. O Perfect Symmetry, Parallels i Inside-Out glupo mi i govoriti. To su neki od najboljih prog albuma svih vremena, a ko to ne vidi, taj je zalutao u prog.
...It's dangerous this game we play, you're killing me with words...
All 2 Human
Forum member

Postby shangri-la » Mon Mar 31, 2008 11:18

jao, trazim topic o ovom fenomenalnom bendu, jedva nadjem ponesto....... tek nedavno sam ga pocela slusat, FWX i Pleasant shade of gray preslusano nebrojeno puta, sad sam krenula na temeljito preslusavanje Inside out...wow.....
samo mi nije jasno kako jedan ovakva bend moze biti tako podcjenjen...steta...
... touched by evil darker than coil
No salvation for the warrior soul
But I'll keep on fighting...

http://www.myspace.com/ivapetric
shangri-la
Forum member

Postby Turin Turambar » Mon Mar 31, 2008 13:04

Istina, ovo je jedan od najpodcjenjenijih bendova ikad.
Ne mogu prežalit šta ih nisam išao vidit kad su svirali prošlo ljeto u Firenzi..

So throw your dice and cast your shadow
You may look away
But your children will not
Turin Turambar
Forum member

Postby hallowed » Fri Aug 19, 2011 8:47

Novi album Johna Archa i Jima Matheosa izlazi 13. rujna. Uz dodatnu zanimljivost da na albumu sviraju i Joey Vera, Bobby Jarzombek i Frank Aresti (znači cijela trenutna postava Fates Warninga (osim Aldera, naravno)).

"Sympathetic Resonance" track listing:

01. Neurotically Wired
02. Midnight Serenade
03. Stained Glass Sky
04. On the Fence
05. Any Given Day (Strangers Like Me)
06. Incense and Myrrh

http://soundcloud.com/metalbladerecords ... glass-sky/

http://www.youtube.com/watch?v=vgVu9lMter4

Image
Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

Postby Janez » Wed Aug 31, 2011 11:55

Kakve su ovo gluposti?! Ceo topic jedno samo uspoređivanje FW i DT!?

Po meni ta dva benda u stvari uopšte nisu slični. Nekako tako, ko da bi uspoređivao Iron Maiden i DT.
Uz sve poštovanje do FW i njihove fane, moram reči, da se u potpunosti slažem sa izlaganjima Miracle-a iz 2004. U međuvremenu prošlo je 7 godina, ali čudo još uvjek ima pravo.
Osobno sam velik fan prog. metala, pa moram reči, da u FW ne nađem puno toga, zbog čega slušam prog. metal. Meni je to više nekakav prog. rock...vrlo mekani...
Janez
Janez
Forum member

Postby Pakaa » Sat Aug 03, 2013 1:45

NAPOKON!!!

------------

FATES WARNING – Reveal new album title, artwork and release date; Announce tourdates!

U.S. Progressive Metal pioneers FATES WARNING have finally returned with their first studio album release in about a decade! Entitled “Darkness In A Different Light”, the album will be released on September 30th, 2013 in Europe and October 1st, 2013 in North America via InsideOutMusic.

“Darkness In A Different Light” is FATES WARNING’s first album of new material since the release of “FWX” in 2004 and also marks the first release for the band’s stellar current line-up of Ray Alder (vocals), Jim Matheos and Frank Aresti (guitars), Joey Vera (bass) and Bobby Jarzombek (drums).

The album was produced by Matheos and mixed by long time FATES WARNING engineer Phil Magnotti, while mastering was handled by Maor Appelbaum at Maor Appelbaum Mastering, California.
The (above pictured) artwork for the album was designed by Conte di San Pietro.

FATES WARNING vocalist Ray Alder checked in with a comment as follows:

"Darkness in a Different Light" is the result of almost two years of very hard work from everyone in the band.
I believe that this line-up is the best that Fates has ever had, and I also think that it comes through in the music on this album. It's been almost nine years since our last studio album and I couldn't be more proud of what we've accomplished here.
We are looking very much forward to playing some new songs for our fans who have stuck by us over all these years. We plan on touring as much as possible for "Darkness in a Different Light" and hopefully we'll hit a few places we've never been...

Indeed, FATES WARNING already have headlining touring runs confirmed for October in Europe and November/December in North America, with further live activity to follow in 2014.
See http://fateswarning.com/ for the complete list of tour dates.

Image
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

Postby Pakaa » Sat Aug 17, 2013 11:54

Odvrtite na 26:30, nova stvar :D
http://www.sun103.com/pages/eleventhhou ... e=11567590

Meni je vrlo vrlo dobra, nema nekih elektroničkih elemenata šta ih se vrtilo po ovim novijim albumima, dosta hitoidna stvar i moran priznat da sam zadovoljan.
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Pakaa
Forum member

Postby Pakaa » Fri Sep 27, 2013 9:32

Procurija je album, može se skinit na bunaltiju...
Ja ga neću skidat, napravija sam preorder i čekat ću da mi dođe cd.
Pakaa
Forum member

Postby SpiritCrusher » Sat Oct 12, 2013 0:48

i, jel ko poslusao novi album, kakvi su vam dojmovi? meni je vrh, Into The Black i And Yet it Moves su mi favoriti zasad. cisto me iznenadilo kako je dobar album :)
SpiritCrusher
Forum member

Postby Pakaa » Wed Nov 06, 2013 22:33

Zaboravih komentirat, posluša sam nekoliko puta i meni je odličan skroz, pravo mi se sviđa. Raznovrstan je, ima svega i svačega i skroz mi odgovara. Na koncertu sam još čuo One Thousand Fires, Firefly i I Am koje su mi definitivno među jačim stvarima, a osim njih Into the Black i Lighthouse rasturaju.

Ostatak albuma je isto super, ja prezadovoljan! Nije mi ža šta sam uboa original. :)
Pakaa
Forum member

Postby SpiritCrusher » Tue Aug 26, 2014 11:29

SpiritCrusher
Forum member

Postby Bombenhagel » Tue Aug 26, 2014 12:14

ne znam koliko oni imaju fanova tu, al u hard placeu je na manjim demo bendovima već gužvica... nije mi jasno baš...
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby Pakaa » Tue Aug 26, 2014 14:48

Izgleda da ću ih gledat i po treći put :D
Pakaa
Forum member

Previous

Return to Progressive