Bas sto mi se jucer desilo na sajmu pred Boogaloo, neki ljudi nikako da shvate. Moram reci prije za uvod ovo da bi se shvatilo;
Sjecam se Motorhead je bio vec moj najbolji bend koju godinu, i te 1994 kazem ja jednom kolegi 'vidis, ovaj bend ce biti moj najbolji bend do smrti'. Naravno, kako to kod vecine ljudi biva misleci da sam ja kao vecina, a ja nisam ta vecina, on misli 'ah proci ce te to' i tako mi i kaze. Iako ne znam, kako to umjetnost moze proci? Jel znanost moze proci?
Znaci: Niti misli on da je Motorhead umjetnost kao sto mislim ja. Niti razumije ozbiljnost Lemmy-evih tekstova koliko su vazni po drustvenim pitanjima. Niti razumije koliko taj bend meni znaci. Niti razumije moju lojalnost po pitanju ovog benda. Nebi se htio usporedjivati sa zlocincima, ali da objasnim zestinu lojalnosti, to bi bio ekvivalent kao neki visoki SS oficir koliko je bio odan Hitleru. Lojalnost koja ne poznaje granice.
Takodjer, nakon jos nekoliko godina, negdje 1996, jedan kolega iz zgrade pita onako kroz zajebanciju 'kad ces se skinuti sa Motorheada' ili aj se skini sa Motorheada. Jos jedan koji nista ne razumije.
E sad, prodje eto nekih 30tak godina, naravno da sam bio u pravu tada kada sam rekao da je to bend najbolji do smrti. I nakon toliko staza, moj dobar poznanik Gezo (iz cd shop Dobar Zvuk) meni kaze da prije koju godinu je vidio da je neko masovnije prodavao Motorhead pa mislio da to nisam mozda ja. Ja mu kazem ne.
Inace, Gezo, je jednom prije vise godina rekao za Lemmy-a kojeg je imao prilike jednom kratko upoznati, da je Lemmy, u mentalnom smislu, ravan kao stol. Da je mentalno prazan. Zgazen, ispijen, ili sta vec.
Ja takvog Lemmy-a ne poznam. Ali sjecam se Lemmy-eve izjave jednom kako su kroz skoro citavu karijeru imali nesto sto ih je pratilo, a to je da su ljudi za njega i Motorhead uglavnom mislili da su debili. Ako se sjecate tih intervjua..
Dakle, Gezo, prvo ne kuzi sta je Motorhead a kamoli teme u njihovim tekstovima posto je to izjavio. Drugo, ono sto me malo osupnulo a znam ga 15tak godina, kako nakon skoro 30 godina staza po pitanju Motorheada moze uopce sumnjati da cu ih prestati slusati i da cu ih prodati ili sto vec..... To govori o ovdasnjem mentalitetu mnogo. Nije on jedini.
Znaci, da li cu dobiti neko "priznanje" ljudi, kad budem imao mozda 80 godina i bio na samrti sa Motorhead majcom na sebi? Ali ljudi, ja sam htio da se (kod onih koje poznajem) dobijem to priznanje od 1994 godine, a ne 2051 godine kad mi je prosao zivot. Zato ja uglavnom radim na nacin da sirim ideje benda, tog nacina razmisljanja po pitanju svjetonazora, politike itd.... a da imam sa tom masom ljudi sto je moguce manje kontakata i da njihove izjave, misljenja, dolaze sto teze do mog mozga. Da bi se od tih gluposti zastitio.
On MENE pita jel sam ja prodao Motorhead?
Neki ljudi toliko 'religiozno' zive u svojim uvjerenjima kako ne zele skuziti tu lojalnost, nacin razmisljanja, identitet, i ne kuze. Da ja slusam Motorhead 500 godina nebi im bilo dovoljno ocigledno da shvate da je to do smrti i da je to nesto ozbiljno a ne muzika za klince. Zato sto manje kontakata a online siriti Motorhead i te svjetonazore, Fairies, Deviants itd....
Bas mi to zasmetalo. Jebote, nakon 30 godina, da li sam prodao (znaci izdao) Motorhead? I to MENE pita. Aj dobro nekog klinca, al MENE

Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")