Intervjui

EOT: "Glazba je ogledalo društva! Zamislite da gledate u razbijeno ogledalo na koje ste se milijun puta posjekli, ali i par puta bili sretni s onim sto ste vidjeli."

Karlovački alter punk rock metal bend EoT već su dug niz godina na hrvatskoj glazbenoj sceni, a iza sebe imaju mnogobrojne nastupe diljem regije. Samo za Perun.hr ovi mladi Karlovčani opisali su svoj put do uspjeha i otkrili nam mnoštvo zanimljivosti, kao i planove za budućnost.

Objavljeno: 14.12.2018. 10:00

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

EOT:

 

Za početak, lijep pozdrav svim članovima benda. Možete li nam se predstaviti?


Lijepi pozdrav tebi Gordana i hvala ti od srca na ovoj prilici : ) Mi smo EoT, alternativni punkrock metal bend iz Karlovca koji kombinira različite glazbene stilove ubacujući razne elemente od klasične do moderne glazbe, stavljamo žanrovsku odrednicu punkrock metal jer većina pjesama naginje na taj đir ali doslovno sviramo što nam padne na pamet. Troje nas je u bendu, Boris Kolarić – gitarist, Maja Kolarić – bassistica, Goran Glavač – bubnjar, isto tako svi troje smo vokali. Boris i Maja su brat i sestra, a Goran je brother from another mother.


Neki od vas djeluju u još nekoliko glazbenih projekata/sastava. Možete li nam pobliže reći o kojim se bendovima radi? Kako uspijevate uskladiti obaveze?


Tako je, samo što ih ne bi nazvali projektima, jer nam je svaki od tih bendova kao obitelj, prošli smo najgore i najbolje zajedno, to je i jedan od razloga zašto naše druženje i sviranje traje dulji niz godina, ne raspadnemo se prvom preprekom, a sa nekima smo i odrasli. Boris i Maja osim u EoT-u sviraju još u Manntri zajedno, Maja svira još u Me As Well-u, i sa prijateljem Filipom Majdakom šerafi u The Sepia Sisters, a Goran svira u Opakim Jahačima Vatrenih Riffova iz Pakla – ovim putem ih sve pozdravljamo i šaljemo ogromne puse.
Obveze vrlo jednostavno usklađujemo, dokle god postoji volja postoji i način, na kraju krajeva ovo je nešto što volimo više od ičega na svijetu, prema tome, ako treba, ne spavamo ili kako kaže Arnie – spavamo brže.

 

 


Svoju glazbu opisujete kao mješavinu alter, punk, rock i metal melodija. Kako ste došli na ideju osnovati sastav koji će u tolikoj mjeri eksperimentirati sa svojim zvukom? Imate li uzora među domaćim i stranim bendovima?


Nismo razmišljali, radili smo kako nam se u trenutku činilo najbolje, ali bend je doista postao naš šizofreni odraz s vremenom. Imamo svakako bendove i glazbenike kojima se divimo i od kojih učimo svakom poslušanom pjesmom, zajedničke i pojedinačne.


Nedavno ste objavili svoj drugi album „Teorija Ludog Chovjeka“. Predstavite nam koncept albuma, tematiku koja vas je inspirirala i cjelokupni proces snimanja i izdavanja.


'Teorija Ludog Chovjeka' je nesuđeno ime benda koji je trebao nastati 2005. godine u zajedničkoj sobi Borisa i Maje. Većinu pjesama s ovog albuma snapisao je Boris prije više od 13,14 godina, sa temama i problematikom koja nažalost vrijedi i dan danas – dakle realno se ništa nije promijenilo. Album je svojevrsna posveta našim punkrock korijenima, melodijama, tekstovima i stavu koji te podiže sa tla kada misliš da se ne možeš više podići. Htjeli smo tu vibru prenijeti na slušače jer u današnjem razdoblju toga svakako nedostaje s obzirom na opću moralnu i ... pa općenitu dekadenciju :D

Snimali smo album prošle godine kod našeg dragog Mateja Zeca (G.I.S. Studio/Let 3), spavali smo tri dana u stanu napuštenom prek 20 godina, na istom krevetu u vrećama za spavanje i izbjegavali otrov za miševe po podu, a bome i miševe. Sjajan izlet, podsjetio nas je na izlet u Selce u 4. razredu osnovne škole. Snimili smo pjesme u 3 dana, jeli smo po benzama i jednom u restoranu.


Objavili ste spotove za pjesme „Karma“ , „Nažalost u pravu“ i „Patnje Mladog Meteoropata“. Kako je proteklo snimanje? U kojoj mjeri su glazbeni spotovi, prema vašem mišljenju, bitni za glazbeni napredak u Hrvatskoj?


"Karmu" i "Patnje mladog meteoropata" je snimio naš dragi prijatelj Peđa Gvozdić i bassist iz drugog Goranovog benda Opaki Jahači Vatrenih Riffova iz Pakla, koji je ujedno glumac i redatelj predstava, uz pomoć naših prijatelja i ostalih glumaca koji su bili toliko dragi i voljni sudjelovati i pomoći nam u realizaciji spotova, i divljati po Karlovcu na +50. 'Nažalost u Pravu' je snimio Marin Kuharić, isto naš dugogodišnji prijatelj i vlasnik Mack Films, u jedno dva sata i to je bilo to. Snimanja su uvijek sjajna ako ne pogodimo ultra vrući ili ultra hladni dan.

 


Za 'Patnje mladog meteoropata' smo morali uhvatiti vlak koji ide dvije stanice prije glavne stanice u Karlovcu, naći prazan kupe snimiti refren i spremiti gitare i sići dolje. Išli smo na slavni Vukelićev most koji ne vodi apsolutno nikuda ( čitaj – još jedan sjajan politički potez u vrijeme kampanja), dakle doslovce most zjapi prazan, ne postoji cesta koja vodi sa njega ili na njega. Imali smo svakakvih situacija, za jedan spot popeli smo se na najviši neboder i vukli opremu boxeve, glave, Gogijeve bubnjeve na najvišu točku nebodera uz pomoć speleološkog užeta, da bi došli gore i čovjek koji nas je snimao kaže da mu ne šljaka dron koji je jedini razlog zašto smo se penjali. Onda je Peđa krpao spot i dodatno snimao scene da bi napravio nešto što ima smisla iz toga. Jednom smo 5 dana išli po šumama kako bi snimili spot za jednu stvar s prvog albuma, pronašli partizanske grobove i ekipu koja vježba pucanje iz pištolja. Pili smo kavu sa lokalnom ekipom odjeveni kompletno u crveno sa nekakvim izolirkama na odjeći, a cjelokupni doživljaj je bio pomalo kao iz 'Krivog skretanja'. Za 'Karmu' smo svirali u sobi u stanu gdje su Boris i Maja odrasli, a susjedi uvijek pitaju šta ima novog i uvijek su najbolji i pristupačni :)

 


Spotovi su dio vizuala svakog benda pa tako i EoT-a, nužno zlo rekli bi neki. Iskreno, mi samo nastojimo dobro se zabaviti dok snimamo i da na kraju dana imamo nešto iza čega možemo mirne savjesti stajati. Ako se to nekome jos i sviđa, nema sretnijih ljudi od nas.


Što mislite o našoj, domaćoj glazbenoj sceni? Koji glazbenici, prema vama, zaslužuju epitet najboljih na našim prostorima? Može li se u Hrvatskoj uopće živjeti od stvaranja alternativne glazbe?


Glazba je ogledalo društva! I sada zamislite da gledate u razbijeno ogledalo, na koje ste se milijun puta posjekli ali i par puta bili sretni s onim sto ste vidjeli. Na svakome je da razmisli svojom glavom i donese svoje zaključke sta se najboljih izvođača tiče, na nama je da radimo ono šta najbolje znamo i volimo a to je glazba! U Hrvatskoj se moze živjeti sa 200 kn mjesečno pa tako može i od alternativne glazbe, samo treba definirati granicu između življenja i preživljavanja, ukoliko je netko pronađe neka slobodno javi u inbox na fejsu.


Imate li tendenciju pokušati se „probiti“ van naših granica? Za uho mi je zapela pjesma „Down Below“ koja je najbolji pokazatelj da se ne libite isprobati „žešće“ tonove. Jeste li razmišljali možda više se posvetiti metal zvucima?


Naravno, uskoro nam i izlazi singlica za strano tržište, no o tome ćemo nekom drugom prilikom obzirom da ne smijemo o tome još javno. Šta se žešćih zvukova tiče, naš prvi album “Defibrilacija” poprilično je obojan istima, slobodno čekirajte.


Kakvi su vam planovi za nastupe uživo?  Gdje vas možemo očekivati u bližoj budućnosti?


Obzirom da nam je u 11. mjesecu izašao novi album čeka nas popriličan broj nastupa od kojih za ovu godinu mozemo izdvojiti rodni nam Karlovac, gdje ne bi vjerovali sviramo na adventskom koncertu te na RMF-u u Rovinju kao pobjednici od prije dvije godine. Za sljedeću godinu smo još u pregovorima s mnogobrojnim klubovima kako doma tako i van granica Lijepe naše, sve možete doznati preko našeg fejsa.

 


Imate li u planu kakvu glazbenu suradnju? S kime biste voljeli surađivati?


Zasada su planovi oko eventualne suradnje jos u povojima, generalno ne volimo previše ovisiti o drugima i jako smo oprezni kod takvih stvari obzirom da smo se puno puta posteno “opržili”! Mislim da se nitko ne bunio na suradnju s Paul Mccartney-em i mozda s Phil Anselmom za neku božićnu pjesmu.

 

Hvala vam na razgovoru. :) Imate li kakvu poruku za naše čitatelje?


Hvala Vama na ovoj prilici, pozdravljamo sve čitatelje Perun.hr-a i želimo im da ostanu zauvijek mladi i razmišljaju kritički svojim glavama o svijetu oko sebe, jednom je jedan velikan novog doba rekao, samo oni koji misle da mogu nešto promijeniti na kraju budu oni koji nešto i promijene!

Gordana Senić Koprivnikar

Text by:

Gordana Senić Koprivnikar

Prati autora

Hate - Dominate - Congregate - Eliminate

Pročitaj više o temama: eot, teorija ludog chovjeka, alter, punk, rock, metal, nepravda, karma, manntra, gordana senicKalendar

RAMMSTEIN - Austrija, Beč, Ernst-Happel-Stadion, 22. - 23.08.2019.

22.08.2019. - četvrtak

RAMMSTEIN - Austrija, Beč, Ernst-Happel-Stadion, 22. - 23.08.2019.

Beč, Ernst-Happel-Stadion

STAR FILM FEST - Sisak, Kino Klub Sisak, 29. - 31.08.2019.

29.08.2019. - četvrtak

STAR FILM FEST - Sisak, Kino Klub Sisak, 29. - 31.08.2019.

Sisak, Kino Klub Sisak

MGLA, 06.09.2019., Močvara, Zagreb

06.09.2019. - petak

MGLA, 06.09.2019., Močvara, Zagreb

Zagreb, Močvara
110 kn / 130 kn / 150 kn

MICHAEL BUBLE - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

16.09.2019. - ponedjeljak

MICHAEL BUBLE - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

Zagreb, Arena

KAWASAKI 3P, 28.09.2019., Tvornica Kulture, Zagreb

28.09.2019. - subota

KAWASAKI 3P, 28.09.2019., Tvornica Kulture, Zagreb

Zagreb, Tvornica Kulture
70 kn / 90 kn

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

02.10.2019. - srijeda

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

Zagreb, Močvara

STONED JESUS, 02.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

02.10.2019. - srijeda

STONED JESUS, 02.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

02.10.2019. - srijeda

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

Zagreb, Močvara

KENSINGTON LIMA, 03.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

03.10.2019. - četvrtak

KENSINGTON LIMA, 03.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar

BEBÈ NA VOLÈ, 10.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

10.10.2019. - četvrtak

BEBÈ NA VOLÈ, 10.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar
40 kn / 60 kn

Kolovoz / 2019

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Must Read

OPĆA OPASNOST - natječaj za bendove

Vijesti

OPĆA OPASNOST - natječaj za bendove
Crate digging na buvljaku

Kolumne

Crate digging na buvljaku
VOLBEAT - Rewind, Replay, rebound

Recenzije

VOLBEAT - Rewind, Replay, rebound
BRZI I ŽESTOKI: HOBBS i SHAW (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)

Recenzije

BRZI I ŽESTOKI: HOBBS i SHAW (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)
HEGEMONY QUINTET – objavili album ''Roundabout''

Vijesti

HEGEMONY QUINTET – objavili album ''Roundabout''
SLIPKNOT - We Are Not Your Kind

Recenzije

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
SABATON - The Great War

Recenzije

SABATON - The Great War
Arkanđeo destrukcije: Poetika JIMA MORRISONA

Kolumne

Arkanđeo destrukcije: Poetika JIMA MORRISONA
METALDAYS - Tolmin, Slovenija, 21. - 27.06.2019.

Izvještaji

METALDAYS - Tolmin, Slovenija, 21. - 27.06.2019.
Značajni koncertni hard rock albumi druge polovice sedamdesetih

Kolumne

Značajni koncertni hard rock albumi druge polovice sedamdesetih
MOTOVUN FILM FESTIVAL 2019: VOX LUX

Recenzije

MOTOVUN FILM FESTIVAL 2019: VOX LUX
SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019.

Izvještaji

SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019.
SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019. - galerija

Galerije

SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019. - galerija
HARRY FEENEY (THE ROCKIN' VICKERS):

Intervjui

HARRY FEENEY (THE ROCKIN' VICKERS): "Lemmy was a big fan of the band and some time later he stepped in as lead guitarist"
THE RACONTEURS - Help Us Stranger

Recenzije

THE RACONTEURS - Help Us Stranger
AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019.

Izvještaji

AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019.
AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019. - galerija

Galerije

AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019. - galerija
STUBER

Recenzije

STUBER

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK