Izvještaji

AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019.

70. Dubrovačke ljetne igre u sklopu jazz programa ugostile su čuvene jazzere Avishai Cohen Trio.

Objavljeno: 26.07.2019. 19:27

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019.

Datum: 23.07.2019.

Mjesto: Dubrovnik

Lokacija: Tvrđava Revelin

Galerija

70. Dubrovačke ljetne igre u sklopu jazz programa ugostile su Avishai Cohen Trio u utorak, 23. srpnja, na terasi tvrđave Revelin.

 

Trio je svojim energičnim i upečatljivim nastupom oduševio prisutnu publiku izvodeći instrumentalnu glazbu, pretežno sa svog zadnjeg albuma Arvoles“ koji su kritičari ocijenili zanimljivim i raznolikim, albumom kojeg „što više slušate, više volite“.

 

Tijekom nastupa Cohen se kratko obratio publici kako je zahvalan što je dobio priliku nastupiti ovdje, te kako je oduševljen čarobnom atmosferom grada. Sve ostalo što je imao za reči to je napravio kroz svoju glazbu. Na kraju zahvalio se publici na sjajnoj večeri u kojoj je i on sam istinski uživao. Veliki aplauz i uzvici „Bravi!“ koji su odjekivali Revelinom izmamili su dva glazbena dodatka. Prva je bila skladba „Remembering“, dok je koncert završen sa „Seven seas“ tijekom koje je prisutnima izmamio osmjeh s ubacivanjem poznate teme Deep Purple pjesme „Smoke on the water“.

 

Tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere basist Avishai Cohen, vođa trija u kojem su i klavirist Elchin Shirinov te bubnjar Noam David, ostvario je suradnju s nekim od najuglednijih svjetskih glazbenika kao što su Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Kurt Rosenwinkel, Nnenna Freelon i Alicia Keys, a surađivao je i s najvećim svjetskim orkestrima poput Londonskog i Izraelske filharmonije. Kritika za njegove koncerte tvrdi da su „jedinstveni i neponovljivi te prava privilegija za sve prisutne sretnike“, a časopis DowBeat naziva ga „jazz vizionarom globalnih razmjera“. Pronalaskom savršene glazbene kombinacije, Cohen je sa svojim triom izdao tri studijska albuma: Gently DisturbedFrom Darkness te posljednji Arvoles, prije svega mjesec dana, kojim je publici podario „zagonetnu, mističnu, čarobnu, ali izvanserijsku“ glazbu pod utjecajem klasičnog jazza i klasične glazbe, be-bopa i hard-bopa, swinga, hip-hopa i afričko-karipskih ritmova.

 

Anastazija Vržina

Proofread by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Pročitaj više o temama: Avishai Cohen trio, jazz, Dubrovačke ljetne igre, Dubrovnik, Tvrđava Revelin, galerija, Vedran Levi, izvještaj



Kalendar

RAMMSTEIN - Austrija, Beč, Ernst-Happel-Stadion, 22. - 23.08.2019.

22.08.2019. - četvrtak

RAMMSTEIN - Austrija, Beč, Ernst-Happel-Stadion, 22. - 23.08.2019.

Beč, Ernst-Happel-Stadion

STAR FILM FEST - Sisak, Kino Klub Sisak, 29. - 31.08.2019.

29.08.2019. - četvrtak

STAR FILM FEST - Sisak, Kino Klub Sisak, 29. - 31.08.2019.

Sisak, Kino Klub Sisak

MGLA, 06.09.2019., Močvara, Zagreb

06.09.2019. - petak

MGLA, 06.09.2019., Močvara, Zagreb

Zagreb, Močvara
110 kn / 130 kn / 150 kn

MICHAEL BUBLE - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

16.09.2019. - ponedjeljak

MICHAEL BUBLE - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

Zagreb, Arena

KAWASAKI 3P, 28.09.2019., Tvornica Kulture, Zagreb

28.09.2019. - subota

KAWASAKI 3P, 28.09.2019., Tvornica Kulture, Zagreb

Zagreb, Tvornica Kulture
70 kn / 90 kn

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

02.10.2019. - srijeda

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

Zagreb, Močvara

STONED JESUS, 02.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

02.10.2019. - srijeda

STONED JESUS, 02.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

02.10.2019. - srijeda

BLACK MIDI - Zagreb, Močvara, 02.10.2019.

Zagreb, Močvara

KENSINGTON LIMA, 03.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

03.10.2019. - četvrtak

KENSINGTON LIMA, 03.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar

BEBÈ NA VOLÈ, 10.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

10.10.2019. - četvrtak

BEBÈ NA VOLÈ, 10.10.2019., Vintage Industrial Bar, Zagreb

Zagreb, Vintage Industrial Bar
40 kn / 60 kn

Kolovoz / 2019

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Must Read

VOLBEAT - Rewind, Replay, rebound

Recenzije

VOLBEAT - Rewind, Replay, rebound
BRZI I ŽESTOKI: HOBBS i SHAW (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)

Recenzije

BRZI I ŽESTOKI: HOBBS i SHAW (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)
HEGEMONY QUINTET – objavili album ''Roundabout''

Vijesti

HEGEMONY QUINTET – objavili album ''Roundabout''
SLIPKNOT - We Are Not Your Kind

Recenzije

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
SABATON - The Great War

Recenzije

SABATON - The Great War
Arkanđeo destrukcije: Poetika JIMA MORRISONA

Kolumne

Arkanđeo destrukcije: Poetika JIMA MORRISONA
METALDAYS - Tolmin, Slovenija, 21. - 27.06.2019.

Izvještaji

METALDAYS - Tolmin, Slovenija, 21. - 27.06.2019.
Značajni koncertni hard rock albumi druge polovice sedamdesetih

Kolumne

Značajni koncertni hard rock albumi druge polovice sedamdesetih
MOTOVUN FILM FESTIVAL 2019: VOX LUX

Recenzije

MOTOVUN FILM FESTIVAL 2019: VOX LUX
SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019.

Izvještaji

SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019.
SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019. - galerija

Galerije

SKUNK ANANSIE (+ Lovely Quinces) - Zagreb, SRC Šalata, 27.07.2019. - galerija
HARRY FEENEY (THE ROCKIN' VICKERS):

Intervjui

HARRY FEENEY (THE ROCKIN' VICKERS): "Lemmy was a big fan of the band and some time later he stepped in as lead guitarist"
THE RACONTEURS - Help Us Stranger

Recenzije

THE RACONTEURS - Help Us Stranger
AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019.

Izvještaji

AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019.
AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019. - galerija

Galerije

AVISHAI COHEN TRIO - Dubrovnik, Tvrđava Revelin - 23.07.2019. - galerija
STUBER

Recenzije

STUBER
CKY, Me As Well - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 23.07.2019.

Izvještaji

CKY, Me As Well - Zagreb, Vintage Industrial Bar, 23.07.2019.
THE OFFSPRING snimili novi album

Vijesti

THE OFFSPRING snimili novi album

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK