Izvještaji

5TH CROATIAN BLUES CHALLENGE

Zahvaljujući pulskom Rock Caffeu i prošlogodišnjem pobjedniku Delta Blues Gangu, bendu koji je zastupio Hrvatsku na International Blues Challange u Memphisu, Tennessee, SAD, 5th Croatian Blues Challange održan je u Puli.

Objavljeno: 01.01.1970. 00:00

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

Datum: 30.11.-0001.

Mjesto: Pula/Hrvatska, Rock Caffe


Zahvaljujući pulskom Rock Caffeu i prošlogodišnjem pobjedniku Delta Blues Gangu, bendu koji je zastupio Hrvatsku na International Blues Challange u Memphisu, Tennessee, SAD, 5th Croatian Blues Challange održan je u Puli. U organizaciji Hrvatskih Snaga Bluesa i Sponi, u pulskom Rock Caffeu održano je natjecanje osam bendova iz cijele Hrvatske. Kao i svih prethodnih godina, pobjednik je stekao pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na vrhovnom svjetskom blues natjecanju "30th International Blues Challengeu", koje će se od 21. do 25. siječnja 2014. održati u Memphisu, Tennessee, SAD. Također, pobjednik ima priliku nastupiti na "5th European Blues Challengeu" u proljeće 2015. godine. Bendovi su se natjecali i za nagradu "Carl Reuter the best original lyrics awards " koja se dodjeljuje za najbolji originalni tekst pjesme. Od ukupno jedanaest prijavljenih bendova, na natjecanje je prošlo njih osam, a to su: Blues Hammer iz Pule, Loco Typico iz Splita, The Mezcal Moon iz Labina, Origami Blues iz Zagreba, Soul Radio iz Karlovca, Vaanka Schkvare iz Labina, Vervet iz Novigrada i Zamba iz Karlovca. Kao posebni gosti, izvan natjecateljske konkurencije, nastupili su i odličan solo gitarist Sanjin Banić - Bane iz Rovinja,  Sunnysiders iz Zagreba, prošlogodišnji pobjednici Delta Blues Gang iz Pule te Mike Sponza Trio iz Italije.  PETAK, 8.11. Čast da otvori večer imao je odličan solo gitarist Sanjin Banić - Bane koji je zabavio ljubitelje bluesa svojim obradama i autorskim stvarima poput "Lucille", "Hi Class", "Sweet Home Chicago"Set Lista:
Lucille - Little Richard
I Heard It Through The Grapevine - Creedence Clearwater Revival
Hi Class - Sanjin Banić - Bane
Party - Sanjin Banić - Bane
Sweet Home Chicago - Eric ClaptonDa bi se smanjio mogući utjecaj na žiri, njegovi članovi predstavljeni su prije samog početka natjecanja, a to su:
Boris Hrepić - predsjednik žirija
Ivan Kraljević
Davor Bunčić
Aleksandar Kajter - Delta Blues Gang
Franko Krajcar - grupa Indivija 

Svaki je bend za svoj nastup imao točno 30 minuta, a prvi na redu bili su novigradski Vervet koji su nam svojim autorskim stvarima dočarali pravi blues. Počeli su svojom dobro poznatom "Blues Za Moju Dragu", Hard Times Are Yet To Come", Winny The Wimp". Set Lista:
Blues Za Moju Dragu
Goodbye Sunshine
Hard Times Are Yet To Come
Run Away
Winny The Wimp

Labinski bend The Mezcal Moon sljedeći je stupio na scenu te je u svojih 30 minuta izveo autorske stvari kojima publika nije mogla odoljeti. Energičnim rifovima svoje gitare i tonom glasa, vokal benda doslovno je zapalio publiku u Rock Caffeu.Set Lista:
Just Living
Brand New Blues
Man Without A Neme
Devil John Doe

Nakon četiri odsviranih stvari, pozornicu su prepustili energičnim pulskim snagama, točnije bendu koji postoji tek dva tjedna a to je Blues Hammer. Dobro poznati bubnjar benda Đole Macola, nizozemski gitarist Casper te basist Zoran Grbin, odlično su uspjeli uvježbati dvije pjesme koje je napisao nizozemski gitarist Casper. Nastup su završili prije isteka svojih 30 minuta, ali su zato nastupom ostali zapečaćeni kao najzabavniji bend večeri.Set Lista:
Daddy
Fraveling ManNakon tri natjecateljska benda, na pozornicu došao je zagrebačko-splitski sastav Sunnysiders koji su svojim veselim i zabavnim repertoarom animirali mnogobrojnu publiku u Rocku. Svoj nastup započeli su s "Hard Connection", "From Four To Late" da bi nastavili s "Bad Dream Dance", "Brand New Cadillac" te nastavljali izmjenjivati autorske te obrade slavnih blues i rock izvođača.Set Lista:
Hard Connection - Sunnysiders
From Four To Late - Robert Johnson
Super Glue - Sunnysiders
On The Move Tonight - Sunnysiders
Bad Dream Dance - Sunnysiders
Little Wings - Jimi Hendrix
Personal Jesus - Johnny Cash
Over And Over Again - Sunnysiders
Brand New Cadillac - The Clash
You Don't Love Me Baby - Junior Wells
There Where Blues Was Born - Sunnysiders
Irene Goodnight - Johnny Cash
Last Fair Deal Gone Down - Robert Johnson
They're Red Hot - Robert Johnson
Anything You Do - Sunnysiders SUBOTA, 9. 11.

Druga natjecateljska večer bila je rezervirana samo za bendove koji su bili u utrci za licencu kojom stječu pravo nastupa na jubilarnom 30th International Blues Challange u Memphisu. Od preostalih pet bendova, drugu večer otvorile su mlade snage soula i bluesa, karlovački bend Soul Radio. Mladi i energični Karlovčani, izvedbama svojih autorskih stihova "Cesta Snova", "Nikad Više", "Moja Mjuza Je Moja Muza", "Ti" te "Biti Moja", u svojih pola sata nastupa pokazali su žiriju i publici sve svoje vrline.Set Lista:
Cesta Snova
Moja Mjuza Je Moja Muza
Nikad Više
Ti
Biti MojaSljedeći na pozornicu bili su mladi zagrebački trio Origami Blues koji su sa svojim energičnim ženskim vokalom izveli obrade poznatih svjetskih izvođača poput Noore Noor, Shemekia Copeland, Diane Schuur.Set Lista:
Forget What I Said - Noora Noor
Can't Leave You Alone - Susan Tedeschi
Hard Drivin' Mamma - Diane Schuur
Killin' Floor - Albert King
Never Going Back To Memphis - Shemekia Copeland
Ghetto Child - Shemekia CopelandZatim su na pozornicu došli splitski Loco Typico te izvedbama svojih autorskih stvari i obradama slavnih blues izvođača, zabavljali su razuzdanu publiku. Obradama Stevie Ray Vaughana "I'm Leaving You (Commit A Crime)" i Roberta Johnsona "Crossroads" te svojim autorskim stvarima "Tako Sam" i "Naivan" iskoristili su svojih 30 minuta.Set Lista:
I'm Leaving You (Commit A Crime) - Stevie Ray Vaughan
Tako Sam - Locotypico
Crossroads - Robert Johnson
Naivan - LocotypicoPretposljednji bend natjecanja bio je Vaanka Schkvare iz Labina. Oni su svojom odličnom izvedbom autorskih stvari "Broken Heart Woman", "Just Be A Man", "My Special One" i "The Postman" zabavili publiku sljedećih 30 minuta.Set Lista:
Broken Heart Woman
Just Be A Man
My Special One
The PostmanPosljednji bend večeri bio je karlovački Zamba koji je svojom odličnom izvedbom autorskih stvari doslovno uzavreo atmosferu u pulskom Rock Caffeu. Počeli su s " Don't Leave Me 4 Good", "Love" da bi nastavili s "I Refuse (To Feel The Blues )", "R'N'R Queen" i na kraju "Good Mood".Set Lista:
Don't Leave Me 4 Good
Love
I Refuse ( To Feel The Blues )
R'N'R Queen
Good MoodNakon odsvirane zadnje pjesme žiri se povukao u backstage da bi zbrojio bodova. Nakon 45 minuta predsjednik žirija Boris Hrepić došao je na pozornicu da proglasi pobjednika.Nagradu "Carl Reuters, The Best Original Lyrics Awards" dodijeljen je Robertu Grubiću, autoru teksta pjesme "Tako Sam" koju je izveo splitski bend Loco Typico. Pobjednici 5th Croatian Blues Challange imaju sedam dana da prihvate uvjete odlaska na jubilarno 30. izdanje International Blues Challange u Memphisu. Pobjednici kao nagradu dobivaju samo licencu za prisustvovanje na tom natjecanju, no sve troškove puta snose sami. Ukoliko se prvoplasirani bend odluči da neće prisustvovati na tom događaju, onda pravo stječe drugoplasirani bend. Nakon pojašnjavanja pravila, predsjednik žirija krenuo je s proglašavanjem pobjednika. Na drugom mjestu s ukupno 635 glasova plasirali su se splitski Loco Typico, a na prvom mjestu s 671 glas plasirao se karlovački Zamba. Frontman benda Boris Novački - Zamba, došao je na pozornicu te se zahvalio žiriju, publici na podršci. Izjavio je da nema potrebe čekati sedam dana za razmišljanje, nego da odmah potvrđuju da imaju namjeru otiči u Memphis i predstaviti Hrvatsku i Hrvatske Blues Snage na '30th International Blues Challange' u siječnju 2014. NEDJELJA, 10. 11.Zadnju večer petog izdanja Coatian blues challenga nastupili su pobjednici natjecateljskog djela, karlovački bend Zamba, pobjednici prošlogodišnjeg natjecanja Delta Blues Gang iz Pule i talijanski Mike Sponza Trio.Prvi su nastupili ovogodišnji pobjednici Karlovčani Zamba. Slaba popunjenost Rock Caffea u nedjelju navečer bila je uzrokovana jakom kišom koja je pljuštala cijelu večer. No, kako je i rekao pjevač Zambe "To je Blues" te je započeo nastup njihovom pjesmom "Don't leave me 4 good". Nastavili su s nizom autorskih pjesama "Love", "Refuse (to feel the blues)" i dr. Kao i prethodnu večer, nastup im je bio ograničen na 30 minuta. Set Lista:
1. Don't Leave Me 4 Good
2. Love
3. I Refuse (To Feel The Blues)
4. R'n'R Queen
5. Just Got Paid (ZZ Top)
Sljedeći bend koji je nastupio bio je pulski Delta Blues Gang, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja blues natjecanja. Nažalost, pjevač benda Ernest Lončar zbog privatnih razloga nije mogao prisustvovati nastupu, tako da su ostali članovi odlučili odsvirati svoje hitove u instrumental verziji, što je također bilo odlično, a i publika je dobro prihvatila izvedbe.Set Lista:
1. Driving Steel Blues
2. Texan Boogie
3. Walking Blues
4. Memphis Groove
5. Roadhouse GangPosljednji bend koji je nastupio na zadnjoj večeri 5. izdanja blues natjecanja bio je talijanski Mike Sponza Trio predvođeni poznatim talijanskim gitaristom, pjevačem i kompozitorom Mike Sponzom. Nastup su započeli pozdravom upućenog publici. Naveo je da je ovo prvi put da on i njegov bend nastupaju u Puli te da im je čast nastupiti na ovogodišnjem blues natjecanju. Nastup su započeli izvedbom svojih hitova "You", "Running On Empty". U kratkoj stanci između pjesama, rekao je i da je surađivao s pokojnim Boškom Petrovićem, poznatim hrvatskim skladateljem i producentom.Set Lista:
1. You
2. Running On Empty
3. Rather Than Being Blind
4. Anxiety
5. Something Going Wrong
6. I Didn't KnowBis:
7. FireVikend u Puli prošao je u znaku blues glazbe, a zadnji je dan bio kao šećer na kraju.  GALERIJA: PETAK | SUBOTA | NEDJELJAKalendar

J.R. AUGUST & MARY MAY  - Zagreb, dvorište ALU, 23.09.2020.

23.09.2020. - srijeda

J.R. AUGUST & MARY MAY - Zagreb, dvorište ALU, 23.09.2020.

Zagreb, dvorište Akademije za likovnu umjetnost

TRAM 11 & STOKA - Zagreb, dvorište ALU, 24.09.2020.

24.09.2020. - četvrtak

TRAM 11 & STOKA - Zagreb, dvorište ALU, 24.09.2020.

Zagreb, dvorište ALU
80 kn

JOSIPA LISAC - Zagreb, dvorište ALU, 25.09.2020.

25.09.2020. - petak

JOSIPA LISAC - Zagreb, dvorište ALU, 25.09.2020.

Zagreb, dvorište Akademije likovnih umjetnosti
160 kn

VATRA - Zagreb, Boogaloo, 25.09.2020.

25.09.2020. - petak

VATRA - Zagreb, Boogaloo, 25.09.2020.

Zagreb, Boogaloo

GORAN BARE & MAJKE - Zagreb, garaža MSU,  26.09.2020.

26.09.2020. - subota

GORAN BARE & MAJKE - Zagreb, garaža MSU, 26.09.2020.

Zagreb, garaža MSU

JONATHAN + THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS - Zagreb, Pogon Jedinstvo, 27.09.2020.

27.09.2020. - nedjelja

JONATHAN + THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS - Zagreb, Pogon Jedinstvo, 27.09.2020.

Zagreb, Pogon Jedinstvo
besplatno

SILENTE - Zagreb, dvorište ALU, 01.10.2020.

01.10.2020. - četvrtak

SILENTE - Zagreb, dvorište ALU, 01.10.2020.

Zagreb, dvorište Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85
80 kn /100 kn na dan koncerta

THE BOOMTOWN RATS - Zagreb, Tvornica kulture, 17.10.2020.

17.10.2020. - subota

THE BOOMTOWN RATS - Zagreb, Tvornica kulture, 17.10.2020.

Zagreb, Tvornica kulture
180 kn do 14. 02. 200 kn (15.02.-13.03.), a na dan koncerta 220 kn

STANLEY JORDAN - Zagreb, Tvornica kulture, 20.10.2020.

20.10.2020. - utorak

STANLEY JORDAN - Zagreb, Tvornica kulture, 20.10.2020.

Zagreb, Tvornica kulture
120 kn pretprodaja / 150 kn na dan koncerta

ONE REPUBLIC - Slovenija, Ljubljana, dvorana Stožice, 09.11.2020.

09.11.2020. - ponedjeljak

ONE REPUBLIC - Slovenija, Ljubljana, dvorana Stožice, 09.11.2020.

Ljubljana, dvorana Stožice

Rujan / 2020

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Must Read

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK