Kalendar

37. Ri Rock Festival: ''Alternativa Nasilju'' 2015.

Jedan od najdugovječnijih demo festivala, Ri Rock Festival, otvorit će svoja vrata po trideset i sedmi put u kultnom riječkom klubu Palach. Kroz tri dana festival donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, odličan natjecateljski program uz bogate nagrade te nastupe poznatih gostujućih bendova Seven That Spells, Fakofbolan i Šank, a sve to pod temom ''Alternativa Nasilju''.

Objavljeno: 04.11.2015. 23:52

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

37. Ri Rock Festival: ''Alternativa Nasilju'' 2015.

Datum i vrijeme: 04.12.2015. 19:00 - 13.12.2015. 23:59

Mjesto: Rijeka

Lokacija: O.K.C. Palach

Cijena ulaznice: 25/35/70/99 kn

Suradnja 
Toleranciju i alternativu nasilju u suradnji će promovirati udruge Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon - Rijeka, svatko iz svog gledišta i iskustva. Kroz niz različitih akcija nastojat će pokazati da svi oni koji su odlučili biti drugačiji mogu pružiti odličan primjer i predvoditi borbu protiv nasilja i diskriminacije. Alternativci, glazbenici i istetovirani pojedinci u direktnom kontaktu s građanima u javnom prostoru, zajedno sa volonterkama koje rade sa žrtvama nasilja, promovirat će toleranciju i međusobno prihvaćanje.
 
Rijeka Tattoo Expo prva je hrvatska tattoo konvencija koja ove godine obilježava peti rođendan. S obzirom na to, ali i činjenicu da je tattoo „alternativni“ dio umjetnosti, odlučili su se priključiti ovoj humanitarnoj akciji u borbi protiv nasilja te podržati tolerantnost. Rijeka Tattoo Expo održava se od 11. do 13. prosinca 2015. u prostoru Ex Bernardija, čime ujedno i završava provođenje ovoga projekta.
 
SOS telefon - Rijeka je udruga koja direktno pomaže žrtvama nasilja i osobama u kriznim situacijama putem SOS linije pomoći (svaki dan od 17 h do 20 h na broju telefona 051/211-888) i Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji. Osim navedenog Udruga radi i na promociji tolerancije i nenasilja te na edukaciji i informiranju građana, a veliki broj aktivnosti bazira se na volonterskom radu i aktivnom uključivanju zajednice.Prodaja prvog Riječkog Alternativnog Kalendara 
Zajednički projekt ove tri udruge građana je prvi Riječki Alternativni Kalendar, kojeg čine  riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri/ke i ostali građani s vrlo jasnom porukom: POSTOJI ALTERNATIVA NASILJU.

Cijena kalendara iznosit će 30 kn, a moći će ga se kupiti na idućim mjestima:
• promotivnom štandu Udruge SOS telefon - Rijeka 16. studenog 2015. na riječkom Korzu
• promotivnom štandu Udruge Ri Rock na riječkom Korzu od 30. studenog do 04. prosinca 2015.
• Ri Rock Festivalu 04., 05, i 12. prosinca 2015.
• promotivnom štandu Udruge Ri Rock na ovogodišnjem Rijeka Tattoo Expou 11.,12. i 13. prosinca 2015.   

Prikupljeni novac donirat će se udruzi SOS telefon - Rijeka za pomoć žrtvama nasilja

Obilježavanje međunarodnog dana tolerancije 
Kroz javnu akciju na riječkom Korzu, u zajedničkoj organizaciji tri će udruge obilježit Međunarodni dan tolerancije 16. studenog 2015. Članovi/ice, aktivisti/ce i volonteri/ke u direktnom će kontaktu s građanima pokazati pozitivni primjer suradnje, međusobnog prihvaćanja i bogatstva koje nam donosi različitost. Uz to, akciji će se pridružiti i osobe iz riječkog javnog života - članovi benda Grad i Grč kako bi zajedno ukazali na to da postoji alternativa nasilju. Pridružite se akciji na riječkom Korzu, 16. studenog 2015.  od 11 sati, i postanite i vi alternativa nasilju! 

Koncertni program Ri Rock festivala 2015. 
Natjecateljski koncertni program Ri Rock Festivala održat će se 04. i 05. prosinca 2015., sa šest natjecateljskih bendova po večeri. U OKC Palach zasvirati će i gosti festivala - već dobro poznati bend Šank iz Zagreba u petak i legendarni Fakofbolan iz Pule u subotu. Završna večer Festivala održati će se 12. prosinca 2015. u Palachu, gdje će tri pobjednika s prvih večeri festivala imati priliku predstaviti svoj opširniji repertuar i nastupiti uz svjetski poznate vladare psihodeličnog rock‘n roll podzemlja, bend Seven That Spells. Posjetitelji Festivala moći će, kao i svake godine do sada, glasati za bendove putem ulaznica, a u odabiru pobjednika pomoći će im i stručni žiri.  Kao što je već najavljeno jedan od najdugovječnijih demo festivala, Ri Rock Festival, otvorit će svoja vrata po trideset i sedmi put u kultnom riječkom klubu Palach. 

Kroz tri dana festival donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, odličan natjecateljski program uz 6 bendova po večeri s bogatim nagradama te nastupe poznatih gostujućih bendova Seven That Spells, Fakofbolan i Šank, a sve to pod temom “Alternativa Nasilju”.

Uz pomno složene glasačke tablice i glasanje od čak 7 članova žirija, raznovrsnog glazbenog stila, odabrano je 12 bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem 37. Ri Rock Festivalu i natjecati se za titule pobjednika i bogate nagrade. Među natjecateljskim bendovima obuhvaćeni su skoro svi žanrovi alternativne glazbe i radi se o glazbenicima raznih dobnih granica od onih starijih i iskusnijih do onih najmlađih s manje iskustva. Tako će u petak 04.12.2015., uz goste večeri ŠANK!? iz Zagreba, nastupiti bendovi Ričke, Exa, Tvoja Stara, Neglected, Drunken Monkeys i Speedclaw, a u subotu 05.12.2015., uz bend FAKOBOLAN iz Pule, nastupiti bendovi P.A.N.K., Epicentar, Longhare, Rašpa, The Bills i Silk Milk.

SATNICA
PETAK 04.12.2015.
1. 21.00 - 21.20 Ri Čke
2. 21:30 - 21:50 Exa
3. 22:00 - 22:20 Tvoja Stara
4. 22:30 - 22:50 Neglected
GOST 23:10 - 00:10 ŠANK!?
5. 00:20 - 00:40 Drunken Monkeys
6. 00:50 - 01:10 Speedclaw

SUBOTA 05.12.2015.
1. 21:00 - 21:20 P.A.N.K.
2. 21:30 - 21:50 Epicentar
3. 22:00 - 22:20 Longhare
4. 22:30 - 22:50 Rašpa
GOST 23:10 - 00:10 FAKOFBOLAN
5. 00:20 - 00:40 The Bills
6. 00:50 - 01:10 Silk Milk
GOST 01:20 - 02:10 Gost iznenađenja

Ovogodišnji žiri, 37. Ri Rock Festivala, su predstavnici Euro - Unit Music Groupa koji su ujedno i Zlatni sponzor festivala, član dobro poznatog benda One Piece Puzzle - Gospodin T te dva člana Udruge Ri Rock. Naravno o samom odabiru pobjednika odlučivat će i publika gdje će na svojoj ulaznici moći zaokružiti broj pod kojim se nalazi bend koji im se najviše svidio. Žiri će ocjenjivati scenski nastup, uvježbanost i opći dojam benda. Nagrade  
1. Mjesto:
• Titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala
• 100 radnih sati u jednom od najboljih studija u Rijeci firme “G.I.S.” u protuvrijednosti od 10 000,00 kn
• Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festivala “Euro Unit Group”, u vrijednosti od 3500,00 kn
• Poklon bon Udruge Ri Rock u vrijednosti od 500,00 kn
• Zajednički koncert pobjednika  festivala (van Primorsko - goranske županije)
• Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
• SOS telefon - Rijeka radionica savjetovanja: “Komunikacija unutar benda”
• Poklon bon za tetoviranje za sve članove benda s popustom od 30% by: Rijeka Tattoo Expo i tattoo studio “Freya” artistice Mie Kulić
 
2. Mjesto:
• Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festival “Euro Unit Group”, u vrijednosti 2500,00kn
• Poklon bon Udruge Ri Rock za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 500,00kn
• Snimanje EP albuma u “Studiu Veles” srebrnih sponzora festivala
• Zajednički koncert pobjednika festival ( van Primorsko - goranske županije )
• Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
• SOS telefon - Rijeka radionica savjetovanja: “Komunikacija unutar benda”
 
3. Mjesto:
• Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festival Euro Unit Group, u vrijednosti od 1000,00 kn
• Poklon bon Udruge Ri Rock za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 500,00 kn
• Zajednički koncert pobjednika festivala ( van Primorsko - goranske županije )
• Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
• SOS telefon - Rijeka radionica savjetovanja: “Komunikacija unutar benda”

Završna večer festivala, koja je ujedno i jedna od nagrada pobjednicima, održat će se 12. prosinca 2015. u Palachu, gdje će tri pobjednika s prvih večeri festivala imati priliku predstaviti svoj opširniji repertuar i nastupiti uz svjetski poznate vladare psihodeličnog rock‘n roll podzemlja, bend Seven That Spells.  Više o gostima  
Bend Seven That Spells nastao je 2003. godine  stvoren od strane ekscentričnog  glazbenika Nike Potočnjaka (Jastreb, Otrovna Kristina) i iznimno talentiranih glazbenika koji svojim energičnim  nastupima i zavidnim psihodeličnim repertoarom prolazi svijet u pokušaju da donese nešto novo razbijajući monotoniju klasičnog rock zvuka. Ambiciozni, kvalitetni, nekompromisni, okultni i agresivni samo je dio onog što ovaj bend nosi sa sobom. Svojim glazbenim stilom unose pomaknutost i žestinu moćnog zvučnog zida zalazeći u psihodeliju, kraut i dobri stari Rock ‘n Roll. U trinaest godina postojanja izbacili su jedanaest albuma izdanih za strane kuće, obišli svijet uzduž i poprijeko, a najbitnije za naglasiti je da su jedini balkanski bend koji je imao priliku nastupiti na legendarnom “Duna Jam” festivalu koji za svoje lokacije bira najljepše destinacije svijeta i gdje samo privilegirani pojedinci imaju priliku za uživanju u pomno biranoj listi glazbenika. U izradi je novi album koji bi trebao izaći 2016. godine, na kojem će gostovati ,bivši član benda Mars Volta, Blake Fleming. Bend je prije godinu dana imao predstavljanje svog novog albuma “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO “ u rasprodanom Velikom pogonu Tvornice kulture, a slijedi im još jedan zagrebački koncert u znaku reizdanja albuma “Superautobahn” koji se po prvi put može naći na vinilu. Album je originalno objavljen u kolovozu 2012., a sad ga je na ploči, u limitiranom izdanju od 500 primjeraka, objavio ugledni njemački label Sulatron. Nakon dugo godina vraćaju se u Rijeku gdje će riječka publika napokon imati priliku vidjeti ih još jednom i to na ovogodišnjem 37. Ri Rocku uz nastup tri pobjednička benda s prva dva dana festivala. Nakon nastupa na domaćem terenu slijedi turneja gdje će bend obići Švicarsku i Njemačku, a društvo će im praviti rotterdamski bend The Machine. Posjetitelje završnog dana 37. Ri Rock Festivala, 12. prosinca 2015. u riječkom Palachu, očekuje prolom bogovske sile tehničko-progresivnog hard rock zvuka benda koji istinski živi rock i nudi nesvakidašnji glasnu zabavu. Službena stranica: http://www.7thatspells.com/
Službena Facebook stranica: https://www.facebook.com/STS777/
Službena Bandcamp stranica: https://seventhatspells.bandcamp.com/

Pulski punkrock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, koji je nedavno napunio punoljetnost postojanja, ujedno je jedan od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas već legendarnog hardcore punk festivala, koji je ovih godina pod koordinacijom nove generacije zakoračio u treće desetljeće održavanja. Pjesme sa prijašnjih albuma kroz godine postale su stalnim repertoarom domaćih pankera, pjevane u glas s bendom na mnogobrojnim koncertnim nastupima. Na objavljivanje novog, četvrtog po redu studijskog albuma naziva "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome...", čekalo se punih 10 godina od izlaska albuma "Provincija uzvraća udarac", neposredno nakon kojeg je bend ušao u stanje višegodišnje stagnacije, do trenutka kada su se kroz reaktivizaciju u nekoliko posljednjih sezona pojavili sa nizom rasprodanih koncerata i usviraniji nego ikada, istovremeno radeći na novim materijalima. Kod prepoznatljivosti FOB-ovog stila nema puno nedoumica; i dalje pjevaju o stvarima kojima na njima osebujan način kritiziraju negativna stanja u današnjem društvu, u pjesmama koji kod većine poklonika svoje vrhunce dosežu u "sing-a-long" refrenima, sve skupa zapakirano u kombinaciju "uličnog" punkrock i "melodičnog" hardcore stila. Od "Provincije..." održala se ista postava benda, u sastavu: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Djuro (bas) i Dejo (bubnjevi). Snimanje novog albuma odvijalo se kroz 2012./2013. u pulskom studiju Partyzan, smiksan je u Sloveniji, masteriziran u Engleskoj, na njemu se pojavljuju razni gosti, a sve skupa s potpisom renomiranog domaćeg producenta Edija Cukerića. Njihov nastup na 37. Ri Rock Festivalu razveselit će i mlade i stare posjetitelje i pojačati cijeli dojam ovog zaista bitnog riječkog festivala. Službena stranica: http://www.fakofbolan.com/

Zagrebački street punk bend Šank?! nastao je sredinom 6. mjeseca 2010. godine. Članovi benda su prisutni na punk rock sceni preko 10 godina kroz različite bendove. Početna ideja je bila da za osobni ''gušt'' sviraju obrade punk faze ''Novog Vala'', ali nakon prve probe i nabrijane ''kemije'' odlučili su raditi autorske stvari. Glazba koju sviraju bi se mogla opisati kao ''ono šta bi oni voljeli čuti''. Nije ništa revolucionarno niti novo, nego spoj svega onoga što članovi benda inače vole slušati. Iza sebe imaju četiri izdana albuma iza sebe ''Grad je naš'', ''Priče noćnih tramvaja'', “Treća runda” i zadnji iz 2015. godine pod nazivom “Naša stvar”. Također su izdali DVD izdanje rasprodanog dvodnevnog koncerta pod nazivom “Priče noćnih tramvaja uživo iz Zagreba” iz 2013. Do sada su snimili tri spota i to za pjesme “Grad je naš”, “Crni oblak” i “Zagreb gori”. Premda je ovo bend relativno novijeg datuma proizvodnje dečki su skupili popriličan broj nastupa diljem cijelog Balkana i stvorili ime na Hrvatskoj Punk sceni. Od svojih važnijih nastupa izdvajaju svirke s legendarnim COCK SPARRER te irskim punk velikanima Dropkick Murphy's. Ovo će biti drugi nastup benda u našem gradu i vjerujemo da ih riječka publika željno iščekuje te da će posebno protresti Palach i sve posjetitelje 37. Ri Rock FestivalaSlužbena Facebook stranica: https://www.facebook.com/sankbend/?fref=ts

 Biografije natjecateljskih bendova  

1. RIČKE
Ričke su ženski, riječki, rock punk bend koji vulgarnim izrazima i teškim riječima kritizira položaj mlade žene u današnjem "društvu" svojim razigranim, no i mračnim melodijama, čvrstom ritam sekcijom te grubim, čežnjom ispunjenim vokalom.
https://www.facebook.com/RI- %C4%8Dke-472580856113573/?fref=ts&ref=br_tf

2. EXA
Prošlogodišnji polaznici Ri Rockovih "Music Box besplatnih glazbenih radionica za mlade" stasali su u punopravni bend pod nazivom EXA. Bend je u svojim začetcima i puno vježbaju trudeći se pronaći svoj točan "zvuk" i pošto nemaju iskustva s nastupima prijavili su se na Ri Rock kako bi to promijenili i skupili iskustvo. Članovi benda su; Damjan Milošević(bubanj), Andrian Nimac(bass), Karlo Vesel(vokal) i Luka Polić(gitara), a sviraju mix punka i metala. 

3. TVOJA STARA
Nakon mukotrpnog pronalaženja savršenih članova Tvoja stara se u sadašnjoj postavi okupila krajem 2013. godine. Lacov bas, Leov bubanj, Deova gitara i Viktorov glas čine idealan spoj koji tvoju staru dovodi do ekstaze. Ime benda odgovor je na svaku vrstu provokacije, ali istovremeno i zajebancija na račun tvoje stare i veličanje najvažnije osobe u našim životima; naše stare! Pod utjecajima RATMa, AICa, PJa, RHCPa, QOTSe, KYUSSa pa cak i Motorheada i Led Zeppelina, bend je odlučio pokrenuti vlastiti izričaj. Inspiraciju za tekstove pronalaze u svakidašnjim problemima i kompliciranoj ljudskoj osobnosti; od politike do ljubavi, seksa i mržnje. Svaki bend je dobar, al' Tvoja Stara je još bolja!

4. NEGLECTED
Neglected je progresiv death metal bend iz Rijeke, osnovan početkom 2015. Nema se što puno reći, osim da su njihovi glazbeni utjecaji razvili zvuk vrlo zanimljiv ovom dijelu planete. S okusima metal divova Disturbed, Monuments, Animals as Leaders, Gojira , Parkway Drive , Flux Conduct , Lamb of God, Pantera , Feared i Linkin Park, koji su samo neki od utjecaja, prilično je jasno u kojem smjeru se kreće bend. Tehnički bubnjevi, growl vokali te dropane gitare označavaju silu ovog benda. Uz izradu novih pjesama dolazi i priprema za prvi album. Rijeka ih je već mogla vidjeti na ovogodišnjem Delta SSS Festivalu, a polako se pripremaju za svirke van domaćeg terena. 

5. DRUNKEN MONKEYS
Bend Drunken Monkeys osnovan je 2009. u Krku. Počevši isključivo od punk rocka nastavili su razvijati ideje koje su nicale dolaskom novih članova benda pod utjecajem ska i reggae ritmova. Nakon sklopljene savršene ekipe, bendu je u planu novi materijal i furanje kroz razne bine ska punk scene. Sudjelovali su u natjecanju za nastup na Ri Rock stageu Student Day festivala gdje su osvojili 3 mjesto i priliku da nastupe na Student Day festivalu. Svojim nastupom i pozitivnom energijom oduševili su mnogobrojnu riječku rock publiku. 

6. SPEEDCLAW
Speedclaw je Heavy-Speed Metal bend iz Rijeke osnovan u 11. mjesecu 2014. pod imenom Kandža. Zbog pjesama koje su pretežno na engleskome jeziku bend mijenja  ime u Speedclaw. U godinu dana rada bend radi na autorskim stvarima pod utjecajem NWOBHM i old school Speed Metala. Pri završetku je snimanje prvog demo albuma, a iza njih je  i nekolicina svirki. SUBOTA 05.12.2015.   

1. P.A.N.K.
Bend P.A.N.K. koji je nastao slučajno okupljanjem četvorice pijanih pankera koji su htjeli napraviti nešto sa scenom. Muzika koju proizvode vjerojatno uzrokuje glavobolje no kad se čitaju tekstovi pjesama, oni pobuđuju pijanstvo i anarhiju kroz interpretacije raznih priča i buntovnosti protiv svakog oblika vlasti i zakona. Sve u svemu da skratimo, oni su P.A.N.K. sviraju pank i trude se zabaviti ekipu.

2. EPICENTAR
Ekipa stare škole kojima je drago da mogu dokazati da je žestoka glazba u Rijeci dobro potkovana starim korijenjem i starom heavy školom. Naravno govorimo o bendu Epicentar. Old School heavijaneri pokazuju kako se to nekada radilo i uz novu i nešto mlađu ekipu u bendu rasturaju i binu i sve posjetitelje. Uz izvrsne nastupe na Ri Rock festivalu i Dark O Metal festu gdje su ostavili odličan trag na posjetiteljima, bitno je istaknuti i njihovu uvježbanost i nevjerojatne energične nastupe koji tjeraju na urlanje i pjevanje uz bend. Vratimo se u dane stare slave heavy metala i hard rocka i dopustimo da nas protresu svojim hitovima poput velikana AC DC, Motorhead, Iron Maiden itd. Iza sebe imaju velik broj nastupa, iskustva pa i nagrada s raznih natjecanja. 

3. LONGHARE
Longhare je osnovan krajem 2010. godine, točnije na sam Božić i od tada djeluje sa sporadičnim lokalnim nastupima od kojih bitniji uključuju dva nastupa na Ri Rock Festivalu i nastup na Student Day festivalu, sve dakako uz svesrdnu pomoć i potporu neumorne ekipe iz MusicBox-a i Rirock-a. U 4 godine duboko-garažnog underground djelovanja bend je izdao 3 dema u vlastitoj nakladi, snimljenih kod Borota na Zametu i trenutno se nalazi u bjesomučnim pripremama za konačni pravi studijski full-length uradak s novim bubnjarem i u četveročlanoj postavi. Upravo s tim novim materijalom nada se iznova predstaviti riječkoj publici na 37. Ri Rock festivalu!

4. RAŠPA
Rašpa je bend sastavljen od ostataka grupa [mandelbrot set] i Very Expensive Porno Movie... iako bend VEPM nije zaustavio svoje postojanje. Povijest kao i budućnost još nisu poznati. Za sebe kažu da sviraju na metalnim gitarama (ali ono, metalnim), ali ne sviraju metal. Nemaju bass. Samo metal, maršali i bubanj. Uzori su im VEMP i [mandelbrot set]. Uz ime Rašpa imali su još neka imena u opticaju: Trojac na pariće, Dead Guilty (to je ono kad si uvijek kriv kod žene kad dođeš doma), God hates a coward (to je pjesma od jednog benda koji im je super za ime, ali su je odbacili jer bi im se svi smijali).

5. THE BILLS 
Da punk nije mrtav napokon može dokazati i Rovinj te se tako s ponosom pozicionirati na kartu istarskog punk-rocka. Premda je nastao početkom 2005., bend The Bills na čelu s frontmenom Andreom Dandolom, kantautorske korijene vuče od sredine 90- tih. U startu The Bills počinju stvarati prepoznatljiv zvuk, kombinirajući razne sklonosti pojedinih članova, što vodi ka logičnoj fuziji pop melodija, američkog i britanskog punk rocka te žestinu hard core-a i UK thrash-a. Svi članovi benda tesali su zanat po inim istarskim punk, rock i metal bendovima. Od najznačajnijih nastupa, nastupali su na Festivalu "Viva la Pola 2008", Rock Lišere Festival u Katun Trviški, Seaspash festival 2014. u Puli, Food not Bombs 2015 u Pazinu, Dernek Festival, Umag, Delta Summer Street Session Festival 4 u Rijeci, Die Grosse Lovranische Punkparade 2015 u Lovranu. Nakon promjene članova, krajem 2013., sastavu pridružio se i gitarist Matija Moscatello i Elvis Velić. Početkom 2015. godine izdaju svoj prvijenac ''Los Tapes'' sa 14 pjesama koji željno i žestoko promoviraju.

6. SILK MILK
Silk Milk je instrumentalni sastav osnovan početkom 2015. godine. Nakon šestomjesečne pripreme i uvježbavanja, na ljeto startaju sa svirkama u Rijeci i okolici. U planu je snimanje albuma, no veliki naglasak se daje sviranju uživo. Mješavina različitih žanrova poput prog-rocka i funka s motivima jazza, tvori jedan originalan autorski zvuk. Stalnu postavu čine tri člana: Goran Glušac (klavijature), Ivo Sekso (bas) i Luka Čargonja (bubnjevi), uz gostovanja gitarista ili ponekad saksofonista.Ulaznice za ovogodišnji Ri Rock Festival mogu se nabaviti u pretprodaji na već dobro poznatom Ri Rock Štandu koji će se nalaziti na riječkom Korzu od 30. studenog do 04. prosinca 2015.

Cijena ulaznice za prvi i drugi dan festivala iznosit će 25,00 kn (po danu) u pretprodaji te 35,00 kn na dan festivala( po danu). Cijena za finalnu večer iznosit će 35,00 kn dok će festivalska ulaznica za sva tri dana iznositi 70,00kn. U ponudi će se naći i dobro poznati Ri Rock Paket koji stoji 99,00 kn, a sadrži Ri Rock majicu, plakat, ulaznicu za prvi i drugi dan i bedž. 

Ri Rock Festival ne bi se mogao održati bez vjernih donatora: 
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, HDS ZAMP, Hrvatska Glazbena Unija i Turistička zajednica grada RijekeOvogodišnjim izdanjem festivala obilježavamo po prvi puta, 05. prosinac 2015., Dan Riječkog Rocka. Ova manifestacija održava se u suradnji sa riječkom Udrugom LP Rock.

Popratite priču, prisustvujte događanjima, podržite te naravno ostanite i dalje ALTERNATIVA NASILJU!


Festival organiziraju:
Ri Rock:
Rijeka Tattoo Expo:
SOS telefon - Rijeka:
 
Program podržali:
EURO-UNIT music shop Rijeka:
YAMAHA:
Studio Veles:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske:
HDS ZAMP:
Turistička zajednica grada Rijeke:
Hrvatska Glazbena Unija:
Grad Rijeka:
 
Medijski podržali:

OKC Palach

Udruga LP ROCK 
Maja Lazić

Proofread by:

Maja Lazić

Prati autora

Deputy Editor in Chief
________________________________________________
"Beware of the sharp edged weapon called human being..."

Pročitaj više o temama: 37. ri rock festival, ri rock festival, 2015., ri rock, rijeka tattoo expo, sos telefon rijeka, seven that spells, fakofbolan, sank, cijena ulaznica, palach, rijeka, najava, 04.12.2015.Kalendar

NOVA ROCK - Austrija, Nickelsdorf,  13. - 16.06.2019.

13.06.2019. - četvrtak

NOVA ROCK - Austrija, Nickelsdorf, 13. - 16.06.2019.

Nickelsdorf,

UADA, 17.06.2019., Močvara, Zagreb

17.06.2019. - ponedjeljak

UADA, 17.06.2019., Močvara, Zagreb

Zagreb, Močvara

KEEP OF KALESSIN - 18.06.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar

18.06.2019. - utorak

KEEP OF KALESSIN - 18.06.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar

Ljubljana, Orto Bar
22€ pretprodaja / 25€ na dan koncerta

SCYTHER, 19-23.06.2019.

19.06.2019. - srijeda

SCYTHER, 19-23.06.2019.

,

FOO FIGHTERS - Pula, Arena, 19.06.2018.

19.06.2019. - srijeda

FOO FIGHTERS - Pula, Arena, 19.06.2018.

Pula, Arena
190 kn / 360 kn / 430 kn / 460 kn

CANNIBAL CORPSE - Zagreb, Boogaloo, 20.06.2019.

20.06.2019. - četvrtak

CANNIBAL CORPSE - Zagreb, Boogaloo, 20.06.2019.

Zagreb, Boogaloo
145 kn / 155 kn / 180 kn

RED FANG - Zagreb, Močvara, 22.06.2019.

22.06.2019. - subota

RED FANG - Zagreb, Močvara, 22.06.2019.

Zagreb, Močvara
130/160 kn

FAUN, Strigon, 23.06.2019., MMC, Bratislava

23.06.2019. - nedjelja

FAUN, Strigon, 23.06.2019., MMC, Bratislava

Bratislava, MMC

FAUN, 23.06.2019., Majestic Music Club, Bratislava, Slovakia

23.06.2019. - nedjelja

FAUN, 23.06.2019., Majestic Music Club, Bratislava, Slovakia

Bratislava, Majestic Music Club
11 € - 40 €

NYTT LAND, 23.06.2019., Kset, Zagreb

23.06.2019. - nedjelja

NYTT LAND, 23.06.2019., Kset, Zagreb

Zagreb, KSET
35kn/45kn

Lipanj / 2019

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Must Read

DEATH ANGEL - Humanicide

Recenzije

DEATH ANGEL - Humanicide
BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB, The Vacant Lots - Zagreb, Tvornica Kulture, 13.06.2019.

Izvještaji

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB, The Vacant Lots - Zagreb, Tvornica Kulture, 13.06.2019.
Grunge se morao pojaviti

Kolumne

Grunge se morao pojaviti
ROCKETMAN

Recenzije

ROCKETMAN
Britanija prije Beatlesa: Skiffle i još ponešto

Kolumne

Britanija prije Beatlesa: Skiffle i još ponešto
STOCKHOLMSKI SINDROM (Stockholm)

Recenzije

STOCKHOLMSKI SINDROM (Stockholm)
Danas je međunarodni dan grupe SLAYER

Vijesti

Danas je međunarodni dan grupe SLAYER
KEEP OF KALESSIN - 18.06.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar

Kalendar

KEEP OF KALESSIN - 18.06.2019. - Ljubljana (SLO) - Orto Bar
FLESHGOD APOCALYPSE - Veleno

Recenzije

FLESHGOD APOCALYPSE - Veleno
BRUTAL ASSAULT 2019 - dva mjeseca do početka

Vijesti

BRUTAL ASSAULT 2019 - dva mjeseca do početka
BRUTAL ASSAULT 2019 - dva mjeseca do početka

Vijesti

BRUTAL ASSAULT 2019 - dva mjeseca do početka
Rock u Bonelli formatu - fragment

Kolumne

Rock u Bonelli formatu - fragment
JAZZ.HR zatvaranje sezone uz Tamaru Obrovac TransAdriatic Quartet

Vijesti

JAZZ.HR zatvaranje sezone uz Tamaru Obrovac TransAdriatic Quartet
GUITAR FORCE ONE festival u Hard Placeu

Vijesti

GUITAR FORCE ONE festival u Hard Placeu
KAMPFAR - Ofidians Manifest

Recenzije

KAMPFAR - Ofidians Manifest
ROADBURN FESTIVAL - Nizozemska, Tilburg, 11.04.-14.04.2019.

Izvještaji

ROADBURN FESTIVAL - Nizozemska, Tilburg, 11.04.-14.04.2019.
BRIGHTBURN

Recenzije

BRIGHTBURN
BRUCE DICKINSON Interaktivni show - Zagreb, KD Lisinski, 26.10.2019.

Kalendar

BRUCE DICKINSON Interaktivni show - Zagreb, KD Lisinski, 26.10.2019.

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK