Izvještaji

11. POZITIVAC: URBAN&4, PCVC, KAWASAKI 3P, PUNČKE - Zagreb, Dom Sportova, 27.11.2015.

Pozitivac je otvoren fenomenalno: s energičnim Punčkama, opaljenim Kawasaki 3P-om, osebujnim Pipsima i perjanicom rocka Urban&4. Što si mogao više poželjeti?

Objavljeno: 28.11.2015. 14:00

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

11. POZITIVAC: URBAN&4, PCVC, KAWASAKI 3P, PUNČKE - Zagreb, Dom Sportova, 27.11.2015.

Datum: 27.11.2015.

Mjesto: Zagreb

Lokacija: Dom Sportova


Možda je prva večer okupila "samo" 6000 ljudi, ali je zato line-up bio "alternativno-indie" fenomenalan. Energičan novi bend u sinoćnjem kvartetu - Punčke, opaljeni Kawasaki 3P, osebujni Ripper s Pipsima i perjanica naše rock glazbe Urban&4. Što si mogao više poželjeti?



Izvrsna prva večer već, nevjerojatno, 11. Pozitivnog koncerta odlično je popunila veliku dvoranu Doma Sportova iako pamtimo i bolje dane. Publika je uživala u nastupima, cirkulirala, educirala se o problemima i prevenciji AIDSa, radi ćega je ovaj koncert prvobitno i izmišljen, ukratko dobro se provodila bilo pred pozornicom, na tribinama ili na šankovima. 

A bendovi su zdušno dali dobre nastupe, jako se potrudili, od kojih moram istaći posebno Kawasaki 3P i Urban&4.

Punčke, mladi bend koji je otvorio večer u točnih 20:15 žestoko su odsvirale svoj polusatni set i pokazale da imaju petlju za velike pozornice i da skok iz malih klubova u ogromne dvorane poput DS-a nije nikakav problem. Možda su bile malčice pod dojmom prostora i veličine pozornice, ali zaista samo malo. Dvorana se već fino punila, no šteta da naši ljudi i dalje ne shvaćaju da se na koncerte koji su najavljeni s točnom satnicom, dolazi - točno.Tribine su za nastupa Punčki bile prazne, ali zato parter nije, a njih ništa nije smelo. U jednom trenutku su me podsjetile na parni valjak (mašinu, ne bend) koliko su doslovce "mljele". Izvrstan zvuk, fenomenalno točan ritam... Punčke sve više pokazuju da će ozbiljno u sam vrh hrvatskog rocka i to vrlo skoro. Uz svirku nekoliko starih stvari odsvirale su i par novih meni nepoznati za koje lujem da će se naći na albumu planiranom za proljeće sljedeće godine. 



Bomba i zamaskirana ekipa koja je uslijedila nije bila nikakva teroristička skupina već naravno poslovično opaljeni Kawasaki 3P, kojih je doslovce bilo po cijelom stageu. Nije ni čudo ima ih milijun (članova) ali toliko dobro funkcioniraju da čak ni ja kojoj baš ne leži njihov glazbeni opus nije mogla ostati ravnodušna. Taj njihov neki pun-ska-rock-nešto je definitivno recept za ludi koncertni party i tu pogovora nema. 

Malo nesretno složen line-up dao nam je nakon ovog Kawasaki 3P ludila posve drugačije, recitatorsko-skulirane Pipse što je dosta publike uspavalo iako se nikako ne može reći da nastup nije bio odličan. Čak im se na jednoj pjesmi pridružila i Yaya iz Jinxa (Ripperova supruga, za one koji ne prate trač rubrike). Godinu dana nakon njihovog najveće koncerta u karijeri lani u dupko punoj maloj dvorani Doma Sportova ovaj put došli su dignuti stepenicu više. 
Kkao je Ripper dan prije izjavio na Radio 101 došli su odsvirati jedan set koji će biti za sve, jer ipak nije isto njihov vlastiti nastuop od preko 2 sata i festivalski. Stoga su set od 70-tak minuta pažljivo ispunili uglavnom hitovima, "Malena",  “Walt”, “Shimpoo Pimpoo” (izostao je "Dinamo" :) uz zaista sjajnu frontman vožnju vrlo raspoloženog Rippera. Kao što rekoh prethodno, Pipsi su ipak posve drugačiji bend od Kawasakija, pa je njihov nastup ipak djelovao većini publike kao neke vrste snizilice odnosno dobre prilike da predahnu i popiju piće. 



Na kraju večeri šlag naravno. S novim albumom u džepu, dvostrukim CD "LIVE 2015" snimljenim na njihovom najvećem koncertu ove veljače, 21. u maloj dvorani Doma Sportova, a koji službeno izlazi 4. prosinca, Urban &4 su naprosto zakucali večer, mnogo više nego je to bio slučaj i kako je trebalo na spomenutom koncertu 21.2. Neopterećen audio i video snimanjem Urban se posve opustio, bio je nevjerojatno pričljiv, toliko opušten da je i bez imalo zadrške i po potrebi i psovao i prostačio i iako ga mnogi nisu još vidjeli u takvom izdanju, bilo je zapravo - oslobađajuće za sve. Fenomenalna set lista od sati i pol, svaka stvar pogođena, savršeno odsvirana i otpjevana, deja vu nastupa Punčki - mašina koja je mljela nemilosrdno. Vau.

Večeras nas očekuje još jedan ludi dan Pozitivca  - publici će predstaviti ponešto drugačiji zvuk. Prvi su na sceni, u 20:15, reperi High5 koji predstavljaju svoj “Schengengang”. Nakon njih u 21:00 slijedi riječki Quasarr kojeg uskoro očekuje izlazak albuma “Sjene”. Splitski Dječaci nastup počinju u 22:00, a program 11. Pozitivnog koncerta zatvara grupa S.A.R.S. Jedan od najvećih bendova naše regije na pozornicu se penje točno u 23:20.
Budite tamo. 

Support i by Perun.hr!



Anastazija Vržina

Text by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Anastazija Vržina

Photo by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Pročitaj više o temama: 11. pozitivni koncert, pozitivac, koncert, live, zagreb, dom sportova, urban&4, puncke, kawasaki 3p, pips chips & videoclips, anastazija vrzina, izvjestaj, borba protiv aidsa, aids, galerija, sanja matic



Kalendar

BAJAGA & INSTRUKTORI (Regius mini break) - Šibenik, ex-TEF, 21.08.2020.

21.08.2020. - petak

BAJAGA & INSTRUKTORI (Regius mini break) - Šibenik, ex-TEF, 21.08.2020.

Šibenik, ex-TEF
100 kn pretprodaja / 150 kn ulaz

LIBURNIA FILM FESTIVAL - Opatija, Ljetna pozornica i Vila Antonio, 23.-28.08.2020.

23.08.2020. - nedjelja

LIBURNIA FILM FESTIVAL - Opatija, Ljetna pozornica i Vila Antonio, 23.-28.08.2020.

Opatija, Ljetna pozornica i Vila Antonio

ZAGORJE BLUES ETNO FESTIVAL - Zagorje, 25.-27.08.2020.

25.08.2020. - utorak

ZAGORJE BLUES ETNO FESTIVAL - Zagorje, 25.-27.08.2020.

Zabok, Klanjec, Sv. Križ Začretje, razno
besplatan ulaz

PIPS; CHIPS & VIDEOCLIPS, 12.09.2020., Garaža MSU, Zagreb

12.09.2020. - subota

PIPS; CHIPS & VIDEOCLIPS, 12.09.2020., Garaža MSU, Zagreb

Zagreb, Garaža MSU
70kn/ 100 kn / 1200kn

STANLEY JORDAN - Zagreb, Tvornica kulture, 20.10.2020.

20.10.2020. - utorak

STANLEY JORDAN - Zagreb, Tvornica kulture, 20.10.2020.

Zagreb, Tvornica kulture
120 kn pretprodaja / 150 kn na dan koncerta

ONE REPUBLIC - Slovenija, Ljubljana, dvorana Stožice, 09.11.2020.

09.11.2020. - ponedjeljak

ONE REPUBLIC - Slovenija, Ljubljana, dvorana Stožice, 09.11.2020.

Ljubljana, dvorana Stožice

SKUNK ANANSIE, 19.11.2020., Dom Sportova, Zagreb

19.11.2020. - četvrtak

SKUNK ANANSIE, 19.11.2020., Dom Sportova, Zagreb

Zagreb, Dom Sportova
200 kn / 230 kn/ 260 kn

ZUCCHERO - Zagreb, Lisinski, 08.12.2020.

08.12.2020. - utorak

ZUCCHERO - Zagreb, Lisinski, 08.12.2020.

Zagreb, Lisinski
210, 280, 350, 420 i 490 kn

OPETH, 22.03.2021., Tvornica Kulture, Zagreb

22.03.2021. - ponedjeljak

OPETH, 22.03.2021., Tvornica Kulture, Zagreb

, Tvornica Kulture
180/200/230 kn

Kolovoz / 2020

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Must Read

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK